17/10/2016

Γερμανία: Οι κινεζικές επενδύσεις σημείωσαν άλμα - Τραγωδία σε εργοστάσιο της BASF, του κολοσσού χημικών

Στα 10,8 δισεκ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του έτους, σχεδόν διπλάσιες του συνολικού όγκου της τελευταίας δεκαετίας, δήλωσε αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου. Οι Κινέζοι επένδυσαν 5,9 δισεκ. δολάρια στη Γερμανία από το 2005 έως το 2015, δήλωσε ο Γι Γιανγκ, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος προώθησης επενδύσεων του υπουργείου, κατά τη διάρκεια του φετινού Σινο-Γερμανικού Φόρουμ Επενδύσεων, Συγχωνεύσεων και Εξαγορών, στην πόλη Κουνσάν στην ανατολική Κίνα. Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας στην Ευρώπη. Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών ξεπέρασε τα 160 δισεκ. δολάρια τον περασμένο χρόνο, αντιστοιχώντας στο ένα τρίτο του συνολικού όγκου του εμπορίου μεταξύ Κίνας και ΕΕ. Οι άμεσες επενδύσεις της Γερμανίας στην Κίνα ξεπέρασαν τα 40 δισεκ. δολάρια το 2015, με πάνω από 8.200 εταιρίες να ανοίγουν παραρτήματα στην Κινα. Η Κίνα έχει επεκτείνει τις επενδύσεις στη Γερμανία, με πάνω από 2.000 εταιρίες να λειτουργούν σε αυτήν.

ΣΧΟΛΙΟ DEFENCE-POINT.GR: Αναρωτιόμαστε εάν αντιλαμβάνεται κανείς «που το πάνε» οι Κινέζοι με την τακτική που ακολουθούν, καθώς το ίδιο κάνουν μέχρι και τις Ηνωμένες Πολιτείες! Εμάς πάντως, όπως μας είχε εξηγήσει πολύπειρος στα θέματα της Κίνας φίλος, η προβολή στο μέλλον της σημερινής τάσης, δείχνει ότι οι Κινέζοι θα καταστούν σημαντικότατοι εργοδότες σε μια σειρά πολύ σημαντικών χωρών του διεθνούς συστήματος, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται…

Πολλοί άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι και άλλοι τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 11:30 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδας) σε εργοστάσιο της χημικής βιομηχανίας BASF στο Λουντβιχσάφεν στη δυτική Γερμανία, σύμφωνα με τις αρχές και την επιχείρηση. “Η έκρηξη, την οποία ακολούθησαν πυρκαγιές, σημειώθηκε στη διάρκεια εργασιών σε ένα σύστημα αγωγών”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γερμανικός όμιλος που έκανε λόγο, ακριβώς όπως και ο δήμος του Λουντβιχσάφεν, για “πολλούς τραυματίες και για άλλους που φέρονται ως αγνοούμενοι”.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment