28/10/2016

Λέσβος: Κατέλαβαν το λιμάνι στην Μυτιλήνη οι «πρόσφυγες» - Χίος: Έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές - Σέρρες: Φέρνουν κι άλλους και τους νοικιάζουν… ξενοδοχεία! - Κόρινθος: Έβαλαν φωτιά

Πολύωρο κυνηγητό με τα ΜΑΤ για να επιστρέψουν στο Hot Spot! Περίπου 100 λαθρομετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων διέφυγαν την Πέμπτη από το hot spot της Μόριας και εξαπλώθηκαν στην πόλη της Μυτιλήνης, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να μην μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση. Οι λαθρομετανάστες διαμαρτύρονταν για την διαμονή τους στο hot spot και απαιτούσαν να τους χορηγηθεί άσυλο. Διέφυγαν αρχικά κατά ομάδες, και στο ύψος του Καρά Τεπέ, ενοποιήθηκαν σε μια ομάδα, πορευόμενοι προς την πόλη της Μυτιλήνης. Μαζί τους είχαν πάρει σκηνές, υπνόσακους, και ταξιδιωτικούς σάκους, υποδηλώνοντας έτσι ότι εγκαταλείπουν μόνιμα το hot spot. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρνούνταν την παραμικρή διαπραγμάτευση με τις αστυνομικές αρχές, ακόμα και να μιλήσουν για τα αιτήματά τους σε δημοσιογράφους. Φτάνοντας στην Επάνω Σκάλα, στη βόρεια είσοδο της πόλης, διμοιρία των ΜΑΤ τους σταμάτησε και τότε προχώρησαν σε πολύωρες διαμαρτυρίες. Έπειτα χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και εξαφανίστηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να προσπαθούν να τους εντοπίσουν. Στο νησί προκλήθηκε μια χαοτική κατάσταση. Τελικά κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Μυτιλήνης, όπου ανασυγκροτήθηκαν και κατέλαβαν την είσοδο του επιβατηγού λιμανιού, παρεμποδίζοντας την είσοδο σε αυτό. Πολύ αργότερα μετά από παρέμβαση των λιμενικών, όλοι μαζί άρχισαν να αποχωρούν προς το hot spot της Μόριας.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=ukA1GLOwTrw

Δεκάδες “πρόσφυγες και μετανάστες” απέκλεισαν, σήμερα Πέμπτη στις 9 το πρωί, τις δυο εισόδους του χοτ σποτ της ΒΙΑΛ, στη Χίο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί, όπως υποστηρίζουν, η Υπηρεσία Ασύλου εξετάζει περίπου πέντε αιτήσεις την ημέρα πράγμα που ..σημαίνει ότι οι διαμένοντες στο κέντρο θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι εκεί επί πολλούς μήνες. Το ίδιο συνέβη και χθες το πρωί, όταν επί τρεις ώρες απαγορεύθηκε σε Αστυνομικούς, σε υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου και σε άλλους εργαζομένους στο χοτ σποτ να μπουν ή να βγουν από αυτό.Χθες, στην αρχή της διαμαρτυρίας επικράτησε πανικός, στη συνέχεια όμως άρχισε διαπραγμάτευση η οποία διευκολύνθηκε από την παρουσία ανδρών των ΜΑΤ που πάντως δεν χρειάστηκε να επέμβουν.Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου και μετά τα χθεσινά γεγονότα απέχουν από την εργασία τους.

Δεν τους “αρέσει” ότι εξετάζονται λίγες αιτήσεις την ημέρα και τα κάνουν γυαλιά καρφιά, καταλαμβάνουν τα κτήρια και απαγορεύουν την είσοδο και έξοδο ακόμη και σε αστυνομικούς… Έχετε ακόμη αμφιβολίες για το ποιοί μας διοικούν; Τα συνεχή μηνύματα που έρχονται από τα ανά την χώρα «κέντρα φιλοξενίας» αφήνουν αδιάφορους του Κυβερνητικούς, που συνεχίζουν με την πολιτική τους να ευνοούν αυτό το κλίμα ασυδοσίας και ανοχής. Οι κάτοικοι στις κοντινές περιοχές αλλά και στις μεγάλες πόλεις βιώνουν έντονα την ανασφάλεια και επιζητούν άμεσα την λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την παράνομη μετανάστευση!

Νέο κύμα “προσφύγων” φαίνεται ότι θα εγκατασταθεί σύντομα στην πόλη των Σερρών. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Ηλίας Ανδρεάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη και τον ενημέρωσε για το ζήτημα. Διευκρινιστικά του ανέφερε ότι οι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία της πόλης των Σερρών ύστερα από σχετικό αίτημα των ξενοδόχων προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.Για τον λόγο αυτό ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης καλεί τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων σε σύσκεψη σήμερα Πέμπτη ‎27-10-2016 και ώρα 17.00 στο Δημαρχείο. Το θέμα της συνάντησης αποτελεί η νέα άφιξη προσφύγων στις Σέρρες. Στη συνάντηση θα παραβρεθεί o εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

http://www.elkosmos.gr/

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι εισβολείς που φιλοξενούνται στο κέντρο φιλοξενίας Κορίνθου διαμαρτύρονται για την παράταση της κράτησή τους και της επιστροφής τους στην Τουρκία όπως ισχυρίζονται. Εχθές προσπάθησαν να αποδράσουν όμως έγιναν άμεσα αντιληπτοί από τους σκοπούς και κατ εστάλη άμεσα μία ακόμα προσπάθεια απόδρασης. Στην συνέχεια οι ίδιοι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο κτήριο καίγοντας τα στρώματά τους όμως χάρη στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά δεν επεκτάθηκε. Ένταση με το ίδιο σκηνικό προσπάθησαν να δημιουργήσουν και σήμερα αλλά δεν πρόλαβαν και η εξέγερση κατ εστάλη και σήμερα. Για την κατάσβεση της Φωτιάς πήραν μέρος 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου με επικεφαλής τον Διοικητή.

1 comment :

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ...ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΟΛΗ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ....ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΝΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΕΩΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΣΤΙΣ ΝΗΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟ,ΧΙΟ ΚΑΙ ΣΑΜΟ....ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣ ΑΟΠΛΗΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ,ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΤΑ ΜΑΤ.!!ΑΝ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΙΣΩΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ.!!ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ,ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

    ΑΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....Ο ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ,ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΚΑΥΓΑ 2 ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ,Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΟΕΒΕΙ ΣΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ,ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΩΝ 60 ΒΑΣΙΒΟΥΖΟΥΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕ ΚΑΔΡΟΝΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ...ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΦΟΡΜΗ,ΗΤΑΝ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 24/10/2016....ΠΟΙΑ ΜΑΤ;;;ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ 60 ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΞΥΛΟ,ΚΑΙ 10 ΑΝΤΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!!ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΓΑΜΗΣΕΙ ΣΤΑ ΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΕΣΕΙΣ,ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"...ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΟΙ ΒΑΣΙΒΟΥΖΟΥΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΩΝ 10 ΜΑΤΑΤΖΗΔΩΝ(ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ (4-5) ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ,ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΑΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΔΡΟΝΙΑ...ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟ ΑΚΟΜΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ" ΚΡΑΤΟΣ.

    ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΩΝ "ΤΥΧΑΙΩΝ" ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΚΟ...ΔΗΛΑΔΗ Η CIA....η Μ16 ΚΑΙ Η MOSSAD,ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΤΙΣ "ΕΛΛΑΔΙΚΕΣ" ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΘΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

    Υ.Γ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ (40 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ) ΕΠΕΡΝΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΕ ΚΟΣΜΟΣ (ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ) ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ.!!!

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete