29/09/2016

Ερντογκάν: «… Την Λωζάννη μας έκαναν να πιστέψουμε ότι ήταν νίκη. Όμως χάσαμε τα νησιά μας όπου εκεί υπάρχουν ακόμη τα τζαμιά μας!»

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ "ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ" ΝΑ ΘΥΜΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΜΟΛΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ/ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ (ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΕΤΣΙ). ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ ΚΙ ΑΣΚΟΠΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΚΥΚΛΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ, ΦΙΛΙΑΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΙΑΔΕΧΟΝΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΓΛΥΦΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΦΤΥΝΑΝ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΙΧΑΝ ΟΡΓΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΒΡΑΒΕΙΑ ΙΠΕΚΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΚΩΛΟ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ, ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΟΙΩΔΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ.
ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ (ΓΙΑ ΑΡΧΗ) ΠΟΛΕΜΟ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΤΟΣ. ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΣΚΕΨΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΝΕΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2017. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ.  ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΤΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Σε αυτήν την άκρως προκλητική δήλωση έμπλεη νέο-οθωμανικού αναθεωρητισμού κατά της χώρας μας προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν μιλώντας σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοικήσεως και αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας του, μετά από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Εμπνευσμένη από την ρητορική του Αχμέτ Νταβούτογλου, μέντορος του Ερντογάν και αθέατου δρώντα από το προεδρικό παρασκήνιο, η δήλωση του Τούρκου προέδρου μόνον τυχαία δεν είναι, καθώς ακολούθησε σήμερα δημοσίευμα της Sabah με τίτλο: «Να τα νησιά που είπε ο Ερντογάν ότι δώσαμε με την Λωζάννη» περιέχοντας φωτογραφίες (!) και χάρτη και αναφέροντας τα: Αστυπάλαια, Χάλκη, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Κως, Λέρος, Νίσυρος, Πάτμος, Ρόδος, Σύμη, Τήλος, Καστελόριζο, Αδελφοί Σύρνας, Αγαθονήσι, Αντίτηλος, Αρκοί, Αρμαθιά, Αλίμια, Αστακιδονήσια, Αυγό, Χαμηλή, Διβούνια, Φαρμακονήσι, Γιαλεσίνο, Γλάρος, Γυαλί, Ίμια, Καλόλυμνος, Κανδειλούσα, Κίναρος, Λειψοί, Λεβίθα, Λιάδι, Μαρμαράς, Μαύρα, Νίμος, Οφειδούσα, Παχιά, Περγούσα, Πλατύ, Ψέριμος, Σύρνα, Σέσκλιο, Σοφράνα, στοχοποιώντας τα Δωδεκάνησα και επιχειρώντας να παρουσιάσει ένα νέο κατάλογο αμφισβητήσεως νήσων και νησίδων. Σε παράλληλη εξέλιξη στην τουρκική εφημερίδα Yeni Safak εμφανίσθηκε άρθρο, στο οποίο στοχοποιείται ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ενθρόνισε προσφάτως νέο μητροπολίτη Σμύρνης (σ.σ. για πρώτη φορά μετά το 1922) και διερωτάται ο αρθρογράφος εάν με την πράξη αυτή παραβιάστηκε η Συνθήκη της Λωζάννης, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση προτρέπονται οι Τούρκοι ιστορικοί να μελετήσουν τρόπους ανταποδόσεως στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας!

Η νέα κατάφωρη, εμφανέστατη αναθεωρητική και προσεκτικώς μελετημένη δήλωση του Ερντογάν σε αγαστή αρμονία με προφανώς κατευθυνόμενα δημοσιεύματα έρχεται να πυροδοτήσει τη νέα σαφώς προμελετημένη ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, προδικάζοντας θερμό Φθινόπωρο. Όλα αυτά συμβαίνουν προτού καν παρέλθει μια εβδομάδα από την συνάντηση Τσίπρα και Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, συνάντηση που έμεινε στη μνήμη για τις αστοχίες της ελληνικής πλευράς και κυρίως για την ακολουθία υπερπτήσεων στις οποίες προέβη η Τουρκία ως απάντηση στις διπλωματικές αβρότητες και δηλώσεις υπέρ της Τουρκίας τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά. Θυμίζουμε ότι πραγματοποιήθηκαν εντός τριών ημερών δύο υπερπτήσεις από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο σύμπλεγμα Οινουσσών (την Κυριακή 25/09 στη νησίδα Παναγιά από CN-235) και στην περιοχή Φούρνων (την Τρίτη 27/09 στη νησίδα Ανθρωποφάγοι) γεγονός που αποδεικνύει ότι 2,5 μήνες μετά από το πραξικόπημα η νέο-οθωμανική αναθεωρητική πολιτική επιστρέφει δριμύτερη και με νέες αποσταθεροποιητικές στοχεύσεις. Ωστόσο, αξίζει να διερευνηθεί από τις ελληνικές πολιτικές αρχές (σ.σ. κυβέρνηση και αντιπολίτευση) εκτός από τις αρμόδιες στρατιωτικές και διπλωματικές, η επιλογή της νέας ρητορικής του Τούρκου προέδρου.

Η αναφορά στην Συνθήκη της Λωζάννης η οποία παρουσιάστηκε από τους κεμαλιστές (σ.σ. οι οποίοι σκιαγραφούνται χωρίς να αναφέρονται) και εμφανίστηκε ως νίκη – υπονοώντας ότι αντιθέτως επρόκειτο για ήττα – καθώς επιβεβαιώθηκε η απώλεια νησιών προς την Ιταλία και όχι προς την Ελλάδα, εγείρει από την Τουρκία εκ νέου θέματα κυριαρχίας και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο. Η διασύνδεση δε των δηλώσεων και των δημοσιευμάτων με το περιεχόμενο της Συνθήκης της Λωζάννης δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει εάν αποτελέσει αφορμή για προσπάθεια επαναδιαπραγματεύσεως συνολικώς της Συνθήκης της Λωζάννης από το καθεστώς Ερντογάν, γεγονός που θα παράξει άκρως αποσταθεροποιητικά αποτελέσματα. Η συναισθηματική θρησκευτική σύνδεση με την υπενθύμιση ότι εκεί έχουμε ακόμα τα τζαμιά μας, δεν αφήνει καμία αμφιβολία περί των προθέσεων του διδύμου Ερντογάν-Νταβούτογλου και της νέας προσθήκης εργαλείων στην αναθεωρητική τουρκική γεωστρατηγική. Το ζήτημα που προέκυψε από τον πρόεδρο της Τουρκίας σε συνδυασμό με τις υπερπτήσεις είναι πολύ σοβαρό για να υποβαθμιστεί κατά τη συνήθη πρακτική της αυτοφινλανδοποιημένης ελληνικής κυβερνήσεως και θα επανέλθουμε με ιδιαίτερη πληρέστερη ανάλυση. Ένα πρώτο συμπέρασμα εξάγεται από τη νέα προσχεδιασμένη έξαρση των τουρκικών διεκδικήσεων. Εκτιμάται ότι το καθεστώς Ερντογάν πιθανώς ετοιμάζεται να προκαλέσει κρίση στο Αιγαίο και στην Κύπρο, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά αδιέξοδα στο συριακό πρόβλημα και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αμερικανική προεκλογική περίοδο, μέσω της ασκήσεως γεωστρατηγικού bullying κατά της χώρας μας. Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο και χρήζει ιδιαίτερης αναλύσεως καθώς οφείλουμε να συνεκτιμήσουμε και άλλους παράγοντες σε συνδυασμό με τις νέες παραμέτρους που έθεσαν εσχάτως οι Αγγλοσάξονες και οι Ισραηλινοί, προκαλώντας σφοδρότατη ενόχληση στην Άγκυρα…

Ιωάννης Σ. ΘεοδωράτοςΔημοσιογράφος-Αμυντικός αναλυτής
http://www.defence-point.gr/news/?p=161766


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΝΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣΤΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ: Η ελληνικότητα της Θράκης και του Αιγαίου είναι η εγγύηση για την τουρκικότητα της Μικράς Ασίας.

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Εξωτερική πολιτική στον αυτόματο πιλότο; Ανησυχητικά μηνύματα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα φλέγοντα ζητήματα της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής.

Θέμα για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας, σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης έθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του ζημιώθηκε από την συμφωνία του 1923 που θέτει τα όρια της χώρας του.
«Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη. Με τη Συνθήκη της Λωζάννης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη; Όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάννη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς».
Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι με την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, σε συνδυασμό με την τρομοκρατία έγινε μια κεκαλυμμένη προσπάθεια κατοχής της Τουρκίας από εξωτερικές δυνάμεις που επιβουλεύονται τη χώρα. «Αν αυτό το πραξικόπημα πετύχαινε, θα βρισκόμασταν σε μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη της Συνθήκης των Σεβρών» κατέληξε.

Ελληνικό ΥΠΕΞ: «Η Συνθήκη της Λωζάννης και όλο το Διεθνές Δίκαιο είναι όντως μία πραγματικότητα στον πολιτισμένο κόσμο την οποία κανείς, ούτε η Άγκυρα, μπορεί να αγνοήσει και όλοι οφείλουν να σέβονται. Όσο οδυνηρό και αν τους φαίνεται αυτό»

Τι ρύθμιζε η συνθήκη της Λωζάννης: Η Συνθήκη της Λωζάννης υπογράφτηκε στις 24 Ιουλίου 1923 και έθετε τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας και ήρθε μετά την Συμφωνία των Σεβρών. Ας σημειωθεί ότι με την Συνθήκη των Σεβρών που υπογράφηκε το 1920 διαμελιζόταν τα τελευταία εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τρία χρόνια μετά, η κυβέρνηση του Μουσταφά Κεμάλ υπέγραφε με τις δυτικές δυνάμεις την Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία καθόριζε τα σύνορα της σημερινής Τουρκίας και το καθεστώς γειτονίας και συνόρων μεταξύ της Τουρκίας και των πρώην κτήσεων της Αυτοκρατορίας. Στα εδάφη της Τουρκίας του 1923 δεν συμπεριλαμβανόταν η Αντιόχεια και η Ίμβρος με την Τένεδος εξασφάλιζαν καθεστώς αυτονομίας. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία είχε μερίδιο από τα πετρέλαια της Μουσούλης. Επίσης, με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης, η Τουρκία παραιτούνταν από κάθε είδους δικαίωμα ή διεκδίκηση από το νησί της Κύπρου. (ΑΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΑΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΑΤΕ ΩΣ ΧΡΗΣΙΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΕΞ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ ΝΑ ΘΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑ. (ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΝ ΛΕΓΑΤΕ ΕΣΕΙΣ). ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΝΟΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΚΟΤΖΙΑ;

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ -ΜΕΡΕΣ. ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ Π.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ

ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ΓΕΛΙΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ (ΑΝ ΒΓΑΛΕΙ) ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΟΥΝ, ΕΝΩ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΝΟΗΜΑ.


Την καλύτερη απάντηση στον Ερντογάν την έδωσε ο Τύρκος καθηγητής πολιτικής επιστήμης Μπασκιν Οράν, ο οποίος είχε διατελέσει σύμβουλος του, για μειονοτικά θέματα την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. "...τα Νησιά δόθηκαν από τους Οθωμανούς το 1913 με συμφωνία που υπεγράφη από έξι ευρωπαϊκά κράτη (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αυστροουγγαρία, Ρωσία). Με τη συμφωνία των Αθηνών παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία και όλα τα υπόλοιπα στην Ελλάδα, εκτός από την Ιμβρο και την Τένεδο. Εξαιτίας της έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν επικυρώθηκε η συμφωνία αυτή κάτι που έγινε με τη Συνθήκη της Λωζάννης. Ο καθηγητής τονίζει ότι για την Ιμβρο και την Τένεδο υπάρχει ειδικό άρθρο στη Συνθήκη της Λωζάννης (το 14), το οποίο προβλέπει την δημιουργία μιας ειδικής διοίκησης που θα απαρτίζεται από τους κατοίκους των νησιών. Ορίζεται δηλαδή διοικητική αυτονομία. Η Τουρκία δεν διεκδίκησε τα Νησιά του Αιγαίου που το 90% του πληθυσμού τους ήταν Έλληνες. Αντίθετα ο Κεμάλ συνειδητά δεν ήθελε να χάσει με κανέναν τρόπο τη Μοσούλη".

Καταλήγοντας ο κ. Οράν επισημαίνει: “Ο Ερντογάν πανικοβάλλεται βλέποντας να χάνεται η μαγεία της εξουσίας και αρχίζει τις εθνικιστικές προκλήσεις. Σαν πρώτο βήμα αυτών των προκλήσεων επιτίθεται στη Συνθήκη της Λωζάννης. Αυτό είναι κλασσικό φαινόμενο. Όλοι οι δεξιοί στην Τουρκία τα βάζουν με τη Συνθήκη της Λωζάννης. Στην ουσία δεν αναφέρονται στα Νησιά, αλλά στο ζήτημα της Μοσούλης και του Κιρκούκ. Στο δεύτερο βήμα αρχίζει ο πόλεμος. Η δεύτερη προβοκάτσια στην οποία θα καταφύγει ο Ερντογάν , όταν αντιληφθεί ότι κλονίζεται η εξουσία του στην Τουρκία, είναι ο πόλεμος. Η Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και κυρίως η Ρωσία άρχισαν να λένε ότι η είσοδος της Τουρκίας στο συριακό έδαφος είναι αντίθετη στους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Υπάρχει δηλαδή μια πολύ σοβαρή αντίδραση. Η Αμερική δεν συναινεί στο σφυροκόπημα των Κούρδων του YPG, γιατί είναι οι πραγματικοί σύμμαχοι της. Ο Ερντογάν είπε: “Θέλουμε να συστήσουμε έναν εθνικό στρατό στη Συρία”. Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα ζητήσει να συστήσει εθνικό στρατό στην Τουρκία; Η σύσταση εθνικού στρατού στα εδάφη άλλων σημαίνει κατάληψη. Όλα αυτά λέγονται εξαιτίας του φόβου που προκαλεί στον ένα και μοναδικό ηγέτη ο κλονισμός της εξουσίας”.

http://www.militaire.gr/

11 comments :

  1. Anonymous29/9/16 18:06

    "ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ (ΓΙΑ ΑΡΧΗ) ΠΟΛΕΜΟ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΤΟΣ'

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ....ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΕ...ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΝΑΙ ΜΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ Τ-Ρ-Ι-Π-Λ-Ο-Υ ΠΟΛΕΜΟΥ ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΡΟΛΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ...ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ...ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΖΗΣΟΥΝ...ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ,ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ.

    Υ.Γ ΤΟ "ΤΕΛΟΣ" ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ...ΘΑ ΣΥΜΠΕΣΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete
  2. Anonymous29/9/16 19:52

    ΠΟΥΣΑΙ ΕΡΝΤΟ....ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΛΑ,ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ...ΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΓΑΛΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ.ΑΣΙΑ η ΙΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.ΚΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΓΑΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ...ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΒΙΒΑΣΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ...ΙΣΩΣ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ , ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΥΠΑΚΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ !

    ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΥΟ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΝ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ...ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ,Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ.!!!

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous29/9/16 20:08

    ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΨΑΤΕ.."ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ (ΓΙΑ ΑΡΧΗ) ΠΟΛΕΜΟ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΤΟΣ.'

    ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΤΟΣ (ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ)...Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ..ΕΚΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΚΤΙΟ ΜΕΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟΣ ΤΡΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΜΕΤΟΧΟ, Η ΘΑ ΜΑΣ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΜΕ ;;
    ΚΑΘΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΚΤΗ.
    Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΡΥΣΟΥΝ ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ ROLEX, OYSTER ΜΕ ΠΛΑΤΙΝΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ ΜΠΡΑΣΕΛΕ. ΤΑ ΣΤΡΑΣΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΚΕΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete
  4. Anonymous29/9/16 21:51

    Δεν αρχουμαι οτι θα γινει ελληνοτουρκικος πολεμος αλλα μου φαινεται λιγο νωρις γιαυτα που λετε και οι δυο.
    Φανταζομαι οτι πρωτα πρεπει να γεμισει ολη η Ελλαδα απο πολλους "προσφυγες" και μετα..
    Τωρα, ηδη καποιες περιοχες εχουν πολλους οπως η Μυτηλυνη αλλα υπαρχουν και αλλες που δεν εχουν, (τουλαχιστον σε χοτ σποτ).
    Ποσο γρηγορα εκτιματε οτι θα μοιραστουν σε ολη την Ελλαδα;
    Και μιας που ποιασαμε τις προβλεψεις, ποτε εκτιματε οτι θα διαλυθει το ευρω;

    ReplyDelete
  5. ΧΧΧΧ

    ΞΑΝΑΡΩΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ. ΤΟΤΕ ΘΥΜΙΣΟΥ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΑΚΤΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΥΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

    ΑΝΩΝΥΜΕ

    ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (ΚΑΛΑΘΙ, ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ). ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ. ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΚΥΛΟΠΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΥΝ ΦΤΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΧΡΗΣΤΗΣ (ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ) ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ. ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΜΠΟΣΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ (ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΟΤΕΡΑ) ΟΥΤΕ ΕΣΥ.

    ReplyDelete
  6. ΑΝΩΝΥΜΕ

    6.000.000 ("ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" -ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΑΠΟΙΚΟΙ-ΕΠΟΙΚΟΙ-ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΕΤΡΑΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΥΡΝΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1992. ΤΑ 8/10 ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ. ΕΧΕΙΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3.000.000 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΚΕΣ ΛΕΠΙΔΕΣ (ΕΩΣ 45-50 ΕΤΩΝ).

    ReplyDelete
  7. Anonymous30/9/16 00:28

    Τι εχετε να πειτε για ενα παλιο εξωφυλλο του economist που προβλεπει παγκοσμιο νομισμα το 2018; Μηπως εννοει της δυτικης παραταξης ΗΠΑ-Ε.Ε.; Η Ευρωζωνη παει για τριων ταχυτητων;

    ReplyDelete
  8. Anonymous30/9/16 04:31

    ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...ΤΟ ΑΚΤΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΟΥΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΜΑΤΙΑ" ΤΟΥ ΕΡΠΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΚΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Νο1 ,ΕΠΕΙΔΗ ΝΑΙ ΜΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ...ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ.!!

    ΟΙ Η.Π.Α ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ,ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ,ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΕ Β.ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.!!ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΝΑΝ ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ...ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ...ΕΙΝΑΙ ΑΝΓΩΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΓΑΜΑΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ...ΜΕ ΜΟΝΗ ΟΝΕΙΡΩΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.!ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΕΝΑΝ ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΚ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ...ΤΗΝ ΚΙΝΑ.!!ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΓΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Β.ΚΟΡΕΑ....ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΟΙ ΗΠΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ...ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΡΩΣ ΓΑΜΗΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ (ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ )ΤΟΝ 7ο ΑΙΩΝΑ Μ.Χ...ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ...Η ΡΩΣΙΑ ΕΓΙΝΕ Ο "ΚΑΚΟΣ" ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ....ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΤΡΕΦΟΥΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ.

    https://www.youtube.com/watch?v=OuEW4CVONx4

    ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟ,ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ...Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΕΖΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ,ΟΧΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ...ΚΑΝΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ,ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ selfie ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΥΡΙΝΙΚΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ....ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΑΒΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥΣ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΩΞΕΙΣ.!!

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete
  9. Anonymous30/9/16 10:31

    Μιλάμε για απώλεια του μισού αγαίου και της θράκης, φρέσκο εξοπλιστικό πρόγραμμα με μίζες, οι δε έλληνες ψηφοφόροι δεν πρόκειται να αλλάξουν τις προτιμήσεις τους και θα έχουμε και ανάδειξη ηρώων μεταξύ των μεταναστών που πήραν το μέρος μας στην σύγκρουση και μας υποστήριξαν...από τα μμε.
    Εν ολίγοις για όσους δεν πιάνουν αυτά που λέω...η ιστορία της νέας Ελλάς ήταν ως εδώ, 200 χρόνια και πολλά μας με τη μαλακία που μας δέρνει! Δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει σαν κράτος τα επόμενα 100 χρόνια και φυσικά μην αναμένετε αντίσταση σε αυτά που έρχονται πέραν των μεμονωμένων ομάδων αποτελούμενων από τους γραφικούς τύπους που προέβλεπαν τα επερχόμενα τόσα χρόνια τώρα.

    12G

    ReplyDelete
  10. ΑΝΩΝΥΜΕ 00:28

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ 2018. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΥΠΕΘΕΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΗΠΑ. ΕΥΡΩΠΗ, ΚΑΝΑΔΑΣ) ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2015. ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΕΙ.

    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΛΑΘΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΩΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ , ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΞΕΡΕΙΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΤΟΠ ΔΟΛΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΝΟΜΙΣΜΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΟΣΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΑΡΑΖΟΥΝ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥΣ.

    https://isxys.blogspot.com/2011/11/blog-post_9000.html
    https://isxys.blogspot.com/2015/07/blog-post_6.html
    https://isxys.blogspot.com/2015/11/1-15.html
    https://isxys.blogspot.com/2016/09/blog-post_595.html
    https://isxys.blogspot.com/2016/06/40-3217.html

    ReplyDelete
  11. Anonymous1/10/16 18:23

    Είναι μεσάνυχτα κι όλη η φύσις ησυχάζει. Τελικά ισχύει ο αφορισμός του αείμνηστου Παν. Κονδύλη (Θεωρία Πολέμου 1945): Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθοπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα. Ίσως να καταρρεύσουν ακόμη και στην περίπτωση που βρεθούν στην ανάγκη να διεξάγουν πόλεμο (ΣΣ Όπως συνέβη το 1974 και το 1996)

    Τ’ άκουσαν οι ταγοί μας; Ανησύχησαν; Μέτρησαν το ΕΙΝΑΙ των ΕΔ; Άνοιξαν το μπαούλο να δουν αν έχει άρματα και μπαρούτι μέσα ή περιορίστηκαν στα γνωστά, φληναφήματα; Καλά ξέρουμε … Αν “μας την κάνουν” οι Τούρκοι θα επέμβουν, ταχύτατα, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, οι Γάλλοι, κλπ. και θα μας πουν “Βρείτε τα ρε παιδιά…” κι εμείς, πρόβατα, θα τα βρούμε. Όπως τα βρήκε ο Ιωαννίδης και μετά η Κυβέρνηση Καραμανλή (1974) κι όπως οι Σημιτοπαγκαλοι το 1996 (Ύμια).

    Πρέπει ν’ αφυπνισθούμε να μαζέψουμε χρήματα (φασούλι το φασούλι), με πρώτο δότη τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να στήσουμε μια στοιχειώδη αποτροπή. Αν προλάβουμε. Να κάνουμε εκσυγχρονισμούς, ν’ αγοράσουμε ανταλλακτικά… ΤΩΡΑ.

    Να σταματήσουν οι διορισμοί, να καταργηθεί, πάραυτα το Κανάλι της Βουλής, να παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων (6 δις € ετησίως) να περιορισθεί το σπάταλο κομματικό κράτος (2,4 εκ. € για τη Γραμματεία Πρωθυπουργού. 1,6 εκ. € για τη Γραμματεία της Κυβέρνησης, 1,53 για τους Υπουργούς του Μαξίμου κλπ. κλπ., και για ανταλλακτικά ούτε 1.000€). Άκουσα οργισμένες δηλώσεις ημετέρων. Αρκούν;

    Αν δεν έχεις δόντια να δαγκώσεις δεν σε υπολογίζουν.

    Κωνσταντίνος Φράγκος

    ReplyDelete