02/08/2016

“Η ανάπτυξη του THAAD στη Νότια Κορέα φέρνει πιο κοντά Ρωσία και Κίνα”

Η ανάπτυξη του αμερικανικού εξελιγμένου αντιπυραυλικού συστήματος (Terminal High Altitude Air Defense – THAAD) στο έδαφος της Νότιας Κορέας μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο άμεσης ανάπτυξης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, εκτιμά ο Σεργκέι Λουζιάνιν, διευθυντής του Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών, στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών. Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη νέων κοινών διακηρύξεων στρατηγικής κατεύθυνσης, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας. “Είναι αναγκαίο να κάνουμε νέες συμμαχίες, προκειμένου να ενισχύσουμε τη στρατηγική σταθερότητα της περιοχής,” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λουζιάνιν, σχολιάζοντας την ανάπτυξη του συστήματος THAAD στην Κορεατική Χερσόνησο.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ Η Ν.ΚΟΡΕΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ.  ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΙΕΖΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η Ν.ΚΟΡΕΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ; Η ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Η Ν.ΚΟΡΕΑ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ; ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΦΙΛΗ ΤΗΣ, ΚΙΝΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ; ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΓΝΙΟΥ.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΡΑ. Η ΚΙΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ. Η ΚΙΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ. ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΑΙΒΑΝ ΚΑΙ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΣΣΕΙ. Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΑ; ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. ΑΦΟΥ Ο ΛΟΥΖΙΑΝΙΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΣΦΙΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΙ ΗΛΙΘΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ.

No comments :

Post a Comment