02/08/2016

Προτείνουν ως Ευρωπαίο επίτροπο για την ασφάλεια, μετά το brexit, ...Βρετανό !

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να αναθέσει το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Βρετανό Τζούλιαν Κινγκ. O πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε ορίσει τον Τζούλιαν Κινγκ υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Ευρωπαίο επίτροπο Τζόναθαν Χιλ, ο οποίος παραιτήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος που αποφάσισε την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας θα περιλαμβάνει την πολιτική αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Ο Τζούλιαν Κινγκ είναι πρώην Βρετανός πρεσβευτής στο Παρίσι και ο διορισμός του ως Ευρωπαίου επιτρόπου για την Ασφάλεια πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ": Το Brexit είναι γεγονός. Η Ε.Ε και κυρίως οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους εμφανίστηκαν “σκληροί” απαιτώντας γρήγορες διαδικασίες εξόδου της Βρετανίας, θέλοντας να κάνουν μια επίδειξη πυγμής. Μετά απ΄ όλα αυτά Δεν είναι καθόλου ασήμαντη εξέλιξη. Οι ερμηνείες που μπορούν να δοθούν πολλές.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΠΟΛΛΕΣ; Η ΕΞΗΣ ΜΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ Η.Β ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

ΣΧΟΛΙΟ defence-point: Ενδεικτική ίσως της επιθυμίας της Επιτροπής να μην ολοκληρωθεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η κοινοποίηση της πρόθεσης του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, να αναθέσει το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Βρετανό Τζούλιαν Κινγκ.

10 comments :

  1. Anonymous2/8/16 17:29

    δεν προκειται να αποχωρησει ποτε, οπως ακριβως τα γραφατε

    ReplyDelete
  2. Anonymous2/8/16 19:00

    Κομμένη η πλάκα .....ΔΕΝ υπάρχει Ε.Ε. υπάρχει Δ΄Ράιχ.Εμείς είμαστε η Ευρώπη!Η Ε.Ε. είναι το Δ΄ Ράιχ... κεφαλαιώδεις διαφορά.

    ReplyDelete
  3. ΤΟ Γ ΡΑΙΧ ΠΑΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. (ΙΣΩΣ ΜΟΝΟΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ). ΤΟ Δ ΡΑΙΧ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΙΔΑ ΜΑΣ.

    ReplyDelete
  4. Anonymous2/8/16 19:15

    Μα φυσικά και ήταν οργανωμένο και το Γ'Ράιχ αλλά και το Δ'Ράιχ....ο Β'Π.Π δεν ήταν παρά η η δεύτερη φάσις του Πρώτου.Εάν δεν είχε γίνει ο Β'Π.Π για αναρωτηθείτε θα είχαν δημιουργηθεί οι συνθήκες και προυποθέσεις στησίματος του λυόμενου κράτους του Ισραήλ;;Επίσης μια άλλη πολύ σημαντική ερώτηση ..για να καταλάβουμε τι παίχτηκε,ΠΩΣ οι Γερμανοί ενώ είχαν κατακτήσει σχεδόν όλη την Ευρώπη και ευρίσκονταν στις πύλες του Λονδίνου...παγιδεύτηκαν για μια ακόμα φορά (όπως και τώρα) και επιτέθηκαν εναντίον της Ε.Σ.Σ.Δ παραβιάζοντας το σύμφωνο Ρεμπεντρόφ-Μολότωφ.Αυτοί που σχεδίασαν και τον Α'Π.Π και τον Β΄Π.Π είχαν 2 στόχους.

    Πέτυχαν και στους δύο.

    ReplyDelete
  5. "ΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΑΝ"

    ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΑΓΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΔΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Η.Π.Α ή ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...(ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ) ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΦΕΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

    ReplyDelete
  6. Anonymous2/8/16 19:36

    Ναι οι παγίδες μπορούν να μπούν και στις δύο πλευρές.
    Ναι! Υπάρχουν τρεις σοβαροί λόγοι για να παραμείνει η Αγγλία στην Γερμανική Ε.Ε.
    α) Να χάσει την νομική της υπόσταση δια των Βρυξελλών… αν ήταν και στο € θα έχανε και την νομισματική της υπόσταση!
    β) Να χάσει από τον επερχόμενο ευρωπαϊκό στρατό, την γεωστρατηγική της ύπαρξη και θέση! Θα αποτελεί πλέον μια ακόμα χώρα στην γεωστρατηγική των Γερμανικών συμφερόντων.
    γ) Γιατί έτσι το θέλουν οι Η.Π.Α…. όπως η Ελλάδα, έτσι και η Αγγλία θα έχουν διττό ρόλο μέσα στο Δ΄Ράιχ, από την μια θα είναι το δώρο στην Γερμανική ελίτ, ώστε να είναι σύμμαχος με τις Η.Π.Α. εναντίων της Ρωσίας.. από την άλλη θα αποτελούν τα εσωτερικά αγκάθια για τα συμφέροντα των Η.Π.Α. στα πλευρά του Δ΄Ράιχ!

    ReplyDelete
  7. Anonymous2/8/16 19:40

    Το σχέδιο για τον ευρωστρατό θα συνεχίσει να υφίστανται κανονικά… απλά μέσα σε αυτό δεν θα μετέχουν και επίσημα πλέον οι Άγγλοι…
    Στην ουσία ουδέποτε η Αγγλία μετείχε σοβαρά στην Ε.Ε. δηλαδή στο Δ΄Ράιχ! Οι Άγγλοι μπορεί να είναι φλεγματικοί… ίσως να τον χοντρό παίρνουν… αλλά μαλάκες δεν είναι, ακόμα γνωρίζουν την θέση τους, στον χώρο και στον χρόνο.
    Άλλο το Ν.Α.Τ.Ο. και άλλο ο ευρωστρατός. Σίγουρα η Γερμανία θα θελήσει να διαδραματίσει κάποιο ρόλο με στρατιωτικά μέσα στην Ε.Ε. αλλά πάντα υπό την αιγίδα του Ν.Α.Τ.Ο. ότι δηλαδή ο επερχόμενος ευρωστρατός θα αποτελέσει στην ουσία την εσωτερική ασφάλεια του Ν.Α.Τ.Ο. υπό την αιγίδα των γερμανικών συμφερόντων και με τις ευλογίες των Η.Π.Α…. κάτι που δεν ήθελε η Αγγλία. Εξ’ άλλου η Αγγλία δεν κατακτήθηκε ούτε στον Α΄αλλά ούτε και στον Β΄Π.Π.
    Σύντομα η Γερμανία εκ των πραγμάτων και των διεθνών εξελίξεων, θα περιέλθει στα κέρατα ενός διλήμματος, θα πρέπει να διαλέξει…
    Είτε θα χτυπηθεί οικονομικά από τις Η.Π.Α. σε τέτοιο βαθμό, ώστε το ομόσπονδο Γερμανικό κράτος θα περιέλθει σε πλήρη διάλυση των ομόσπονδων κρατιδίων του… και θα φτάσει στην κρατική οντότητα προ του Β΄Ράιχ…. είτε θα παραμείνει οικονομικά ισχυρό και ενωμένο… και όπως θα είναι ενωμένο, θα χτυπηθεί από τα πυρηνικά της Ρωσίας.
    Προσωπική εκτίμηση… θα διαλέξει το πρώτο, τουλάχιστον θα κατοικείται η χώρα.

    ReplyDelete
  8. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ.

    ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΛΗΝ ΡΩΣΙΑΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ. ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Η Ε.Ε ΚΙ ΑΠΕΤΥΧΕ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ. ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ . ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΗΣ Η.Π.Α ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΠΩΣ Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. ΙΣΩΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ; ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ; ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ,.. ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018 ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ. ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ..."ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΙΑ". ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ. ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ Η.Β ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΠΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. ΗΤΑΝ ΑΣΚΟΠΟ, ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕ (ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ) Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ.

    ΤΟ Η.Β, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ.

    ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ.

    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΟΥΔΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΛΟ ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ. ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ; ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ; (ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ) ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ; ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΛΗΝ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΡΑΤΗ. ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΕΤΕ... ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΥΦΥΙΑΣ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.

    ReplyDelete
  9. Anonymous2/8/16 20:08

    " ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΕΤΕ... ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΥΦΥΙΑΣ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ."

    Συμφωνούμε...για το επίπεδο ευφυίας και γενικά συνείδησης του κατοίκου της χώρας,ο μόνος προβληματισμός του είναι να ζει τον δικό του προσωπικό μύθο που εμπερικλείεται στην φράση: «Εγώ θέλω να περνάω καλά»…

    Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι τις χρονικές στιγμές μεγάλων γεγονότων, της καθορίζουν ιερατεία. Αυτά είναι που επιβάλλουν την θέληση τους, η όχι… οι πολλοί απλά βλέπουν τα αποτελέσματα τους όπου σε αρκετές περιπτώσεις, εφαρμόζονται και επάνω τους. Οι λίγοι τα γνωρίζουν και δεν βρίσκονται εκεί όταν αυτά συμβαίνουν.

    Υ.Γ H Ευρώπη ουδέποτε μετά τον Β΄Π.Π. είχε ουσιαστική στρατηγική αυτονομία,και αυτό ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ.

    ReplyDelete
  10. Anonymous2/8/16 20:15

    "ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΛΟ ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ. ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ; ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ; (ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ) ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ; "

    Το ελληνικό πολιτικό σύστημα ανήκει σε μια μεγάλη ομάδα δυτικού πολιτικού συμπλέγματος… για να ανατραπεί αυτό το πολιτικό σύμπλεγμα πρέπει να χτυπηθεί στο κεντρικό κεφάλι, και το κεντρικό κεφάλι είναι πέραν του Ατλαντικού…
    Ακόμα και αν επιτευχθεί πραγματική ανατροπή είτε πολιτικής καταστάσεως, είτε πολιτεύματος… χωρίς την επιρροή των Η.Π.Α. αυτό ΙΣΩΣ θα έχει γίνει κατά την διάρκεια ενός μεγάλου πολέμου, και σίγουρα όχι επί των Αθηνών που είναι απόλυτα ελεγχόμενες από τις δυτικές δυνάμεις του συστήματος Ρότσιλντ.

    ReplyDelete