26/07/2016

Ε.Υ.ΟΠΛΟ: Έλληνες Υπέρ της ΟΠΛΟκατοχής

"Το έθνος που θα επιμείνει στη χάραξη μίας ευρείας διαχωριστικής γραμμής μεταξύ του πολεμιστή και του σκεπτόμενου ανθρώπου, θα καταλήξει οι πόλεμοι του να διεξάγονται από ανόητους και οι αποφάσεις του να λαμβάνονται από δειλούς''. (Sir William Francis Butler)

Είναι μια κίνηση σύγχρονων φιλοσόφων πολεμιστών που στόχο έχει την ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών για θέματα που αφορούν και που σχετίζονται με τα όπλα. Θέματα που αφορούν την ασφαλή χρήση των όπλων, το νομικό πλαίσιο για την νόμιμη κατοχή και χρήση των όπλων και γενικότερα την προώθηση της ιδέας τής οπλοκατοχής, ότι δηλαδή οι ελεύθεροι πολίτες (και όχι υπήκοοι) έχουν το απαράγραπτο δικαίωμα, εφόσον το επιθυμούν, να κατέχουν όπλα για να μπορούν, αν χρειαστεί, να προστατεύσουν εαυτούς, τα αγαπημένα τους πρόσωπα και την Πατρίδα. Διεξάγουμε σεμινάρια (αυτοάμυνας, εκπαίδευσης, επιβίωσης κ.λπ.), συζητήσεις, ομιλίες και τακτικές ενημερώσεις όλων των μελών τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια. Εμείς τα μέλη του Ε.Υ.ΟΠΛΟ, θέλουμε την ειρήνη και την δικαιοσύνη, συνεχιστές της πανάρχαιας Ελληνικής και Χριστιανικής στάσης ζωής, με την Αθηνά, πάνοπλη ΣΟΦΙΑ, προστάτιδα όλων των αρχαίων Ελλήνων Ηρώων, ενώ την τέχνη του πολέμου και την προάσπιση της ειρήνης γνωρίζει και καλά κρατεί και ο Χριστός μας: ''Μακάριοι οι ειρηνοποιοί, ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται'' (Ματθ. 5, 9). Οι καιροί μας καλούν, χρέος μας μόνον η νίκη των πιστεύω μας.

"Δεν υπάρχει ευδαιμονία χωρίς την Ελευθερία και για να την αποκτήσουμε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διακινδυνεύσουμε και να πολεμήσουμε για αυτήν''. (ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ)

Ένα κείμενο για τους σκοπούς του Ε.Υ.ΟΠΛΟ: Έλληνες Υπέρ της Οπλοκατοχής

2 comments :

  1. Η ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΤΗΣ "ΙΣΧΥΣ" (https://isxys.blogspot.com/2011/05/blog-post_4126.html)
    - ΚΑΤΆΡΧΑΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΕΝΟΠΛΩΣ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΧΟΥΝ "ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ".
    - ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΟΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (ΑΣ ΟΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΣΑ) ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
    * ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ Η ΔΙΑΠΡΑΞΙΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ.
    * ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.
    * ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΟΠΛΟ.
    * ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ

    Υ.Γ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ, ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΝΑ ΟΠΛΙΣΤΟΥΝ https://isxys.blogspot.com/2010/09/blog-post_20.html

    ReplyDelete
  2. Anonymous26/7/16 20:31

    http://www.eglimatikotita.gr/2016/07/blog-post_888.html

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete