16/06/2016

Άντρο μπολσεβίκων έχει γίνει επί Σύριζα το χρεοκοπημένο Μέγαρο Μουσικής

Για να πούμε την αλήθεια, μετά τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη (2009) το Μέγαρο Μουσικής όχι μόνο πήρε την κάτω βόλτα στα οικονομικά, αλλά και έγινε άντρο μόνιμο άντρο φιλοξενίας ανθελλήνων. Κλασικό παράδειγμα η διάλεξη που έδωσε πρίν λίγες ημέρες (25 Μαΐου) ο 83χρονος επίτιμος καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Αθήνησι, Φάνης Κακριδής, με θέμα «Θάλαττα–Θάλαττα»: Από την αρχή της ομιλίας του, ο Φανούλης ο Κακριδής μας ξεκαθάρισε ότι κι εμείς οι Έλληνες είμαστε εισβολείς σε αυτή την χώρα, που την κατοικούσαν οι Πελασγοί, άρα δεν δικαιούμεθα να κατηγορούμε τους εισβολείς λαθροπρόσφυγες! «Ινδοευρωπαίους ξενομπάτες» απεκάλεσε επί λέξει ο κ. Κακριδής εμάς τους Έλληνες από το βήμα του Μεγάρου Μουσικής! Κι αντί να μιλήσει για το Αιγαίο και την Ελληνική Θάλασσα, όπως ήταν ο τίτλος της διαλέξεώς του, άρχισε να μας λέει για «τα νεκρά κορμιά των προσφύγων» που έχουν γεμίσει τις θάλασσές μας και εμείς αδιαφορούμε προκλητικά!

Διοργανωτής των εκδηλώσεών του με τίτλο «Θεωρία στο Μέγαρο» (φιλοσοφία– κριτική–ιστορία) έχει αναλάβει ο ακροαριστερός βουλευτής του Σύριζα, Κώστας Δουζίνας. Εννοείται πως όλοι οι ομιλητές (επ’ αμοιβή, εννοείται!..) θα είναι ακραίοι μπολσεβίκοι, ενώ ομιλητής θα είναι κι ο ίδιος ο Δουζίνας που θα αναπτύξει το θέμα «Η Αριστερά στην Εξουσία»!
- Πρώτος ομιλητής των διαλέξεων του Δουζίνα ήταν ο μαθητής του Λουΐ Αλτουσέρ, Ετιέν Μπαλμπάρ, δάσκαλος του Αντώνη Λιάκου και παγκοσμίως διάσημος για την θεωρία του ότι δεν υπάρχουν Έθνη, ότι η Εθνική Συνείδηση είναι ένα κατασκευασμένο ψέμμα.
- Δεύτερη ομιλήτρια του «Θεωρία στο Μέγαρο» πρίν λίγες ημέρες ήταν η διάσημη Αμερικανο-Εβραία φεμινίστρια, Τζούντιθ Μπάτλερ, η οποία είναι και ομοφυλόφιλη. Όπως φαντάζεστε, η Μπάτλερ μίλησε στο Μέγαρο Μουσικής για το αγαπημένο της θέμα, τις διαταραχές του φύλου, αναλύοντας γιατί οι ομοφυλόφιλοι είναι πιο «ομαλοί» από τους straight, πράγμα που πρώτος είχε βροντοφωνάξει πρίν 30 χρόνια ο Μάνος Χατζηδάκις, με την περίφημη φράση του «Πάς ομαλός… ανώμαλος»!..
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ είναι ποιος ανέθεσε στον αμετανόητο μπολσεβίκο Δουζίνα να αποφασίζει για τις διαλέξεις του Μεγάρου Μουσικής. Μετά το «Σπίτι του Λαού» στον Περισσό, θα αποκτήσουμε τώρα και το «Μέγαρο του Λαού» στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας…

ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ", ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016)

http://www.stoxos.gr/2016/06/blog-post_964.html

No comments :

Post a Comment