10/05/2016

Η απειλή Ερντογκάν να ανοίξει ξανά τα σύνορα της Τουρκίας, παρακινεί την Ε.Ε να προχωρήσει σε σχέδιο χρησιμοποίησης Ελληνικών νησιών.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ "ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ". ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΔΥΟ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΕΣ ΝΗΣΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΗΣΟΥΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΗ  9/15 ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΒΕΒΑΙΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η... "ΜΕΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ". ΔΕΙΤΕ: https://isxys.blogspot.com/2015/09/blog-post_49.html

Η ΕΕ εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την συμφωνία του μεταναστευτικού την οποία έκλεισε με την τουρκική κυβέρνηση, μία εκ των οποίων είναι να χρησιμοποιηθούν τα ελληνικά νησιά ως κέντρα υποδοχής, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Bild. Τα νησιά του Αιγαίου μπορούν να γίνουν προσωρινά κέντρα υποδοχής για τους μετανάστες, αν η συμφωνία των € 6.000.000.000 (6,8 δισ $) με την Τουρκία αποτύχει. Στην περίπτωση αυτή, η Ε.Ε θα στείλει τα χρήματα στην Αθήνα, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Bild την Τρίτη. Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε φτιάχνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης λόγω της αυξανόμενης πιθανότητας ότι η Τουρκία δεν θα πληρεί τις προϋποθέσεις της συμφωνίας του μεταναστευτικού, η οποία επετεύχθη το Νοέμβριο μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και του Συμβουλίου της ΕΕ. Η συμφωνία περιέχει 72 απαιτήσεις που η Άγκυρα πρέπει να πληρεί προκειμένου να λάβει 6.000.000.000 € σε οικονομική βοήθεια, μια επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ, και ταξίδια χωρίς βίζα στη ζώνη Σένγκεν για τους Τούρκους πολίτες. Σε αντάλλαγμα, η Ε.Ε θέλει η Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της και την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη. Την Παρασκευή, μία ημέρα μετά από την αποχώρηση του πρωθυπουργού Νταβούτογλου απο την κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες οφείλεται σε διαφωνία με τις πολιτικές του Προέδρου Ερντογάν, ο Πρόεδρος έκανε μια ομιλία στην οποία δήλωσε «θα πάμε με τον τρόπο μας, να πάτε με τον δικό σας,» και απέρριψε δημοσίως το αίτημα να μεταρρυθμήσει τους αντιτρομοκρατικούς νόμους της Τουρκίας.

Ένας υπουργός της ΕΕ δήλωσε στην Bild την Κυριακή ότι, ως αποτέλεσμα της ανησυχίας σχετικά με την προθυμία της Τουρκίας να τηρήσει τη συμφωνία και των απειλών του Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων της Τουρκίας με την Ευρώπη, γίνονται προετοιμασίες για να βρεθεί μία άλλη λύση, μία εκ των οποίων περιλαμβάνει τη χρήση ελληνικών νησιών ως κέντρα υποδοχής μεταναστών. Σε αυτή την περίπτωση, οι αιτούντες άσυλο θα έχουν τις αιτήσεις τους σε επεξεργασία στα νησιά και όσοι αρνήθηκαν το άσυλο θα απελαθούν πίσω στην πατρίδα τους. Τα 6.000.000.000 € που έχουν υποσχεθεί στην Τουρκία (100 εκατομμύρια εκ των οποίων έχουν εκταμιευτεί), για την κάλυψη της στέγασης των αιτούντων άσυλο, αντ ‘αυτού θα πάνε στην Αθήνα και η σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα από τα νησιά θα πρέπει να ανασταλεί, ανέφερε η Bild. Ο Karl-Georg Wellmann του πολιτικού κόμματος Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Άνγκελα Μέρκελ σχολίασε ότι ο έλεγχος των συνόρων της ΕΕ πρέπει να είναι η κύρια προτεραιότητα. «Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβει τις κατάλληλες προφυλάξεις: προστασία των συνόρων της ΕΕ και χειρισμό των υποθέσεων ασύλου τοπικά στα νησιά, όχι στην ηπειρωτική χώρα, και απέλαση εκείνων που δεν είναι πρόσφυγες,» είπε ο πολιτικός Bild.

http://www.viadiplomacy.gr/apili-erntogan-na-anixi-ta-sinora-parakini-tin-ee-na-prochorisi-se-schedio-gia-ta-ellinika-nisia/

No comments :

Post a Comment