05/05/2016

Τουρκία: Έτοιμα τα πρώτα 300 χλμ τείχους στα σύνορα με Συρία - Ολοκλήρωση στρατιωτικής συμφωνίας με το Κατάρ - Ο Ερντογκάν θέλει και πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο

Από τα συνολικά 911 χιλιόμετρα του τείχους έχουν ήδη κατασκευαστεί τα 300 χιλιόμετρα σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων των τουρκικών αρχών ασφαλείας στα τουρκικά ΜΜΕ. Το Τουρκικό ΥΠΕΣ δαπάνησε σχεδόν 250 εκατομμύρια τουρκικές λίρες για την κατασκευή του τείχους στις επαρχίες Σιρνάκ, Μαρντίν, Σανλιούρφα, Kilis, Γκαζιαντέπ και Χατάι. Μέχρι στιγμής, το τείχος κατά μήκος της Χατάι και Σανλιούρφα έχει ολοκληρωθεί. Το τείχος, αποτελείται από τσιμεντένια μπλόκ διαστάσεων 2 μέτρων πλάτος και 3 μέτρων ύψος και βάρος 7 τόνους έκαστο. Επιπλέον θα τοποθετηθεί και αγκαθωτό συρματόπλεγμα. Προβλέπεται επίσης η εγκατάσταση φωτισμού, η κατασκευή πύργων επιτήρησης ανά 50 μέτρα καθώς και εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης με κάμερες και αισθητήρες. Τέλος σε επιλεγμένα σημεία θα κατασκευαστούν οικήματα για τα τμήματα ασφαλείας.

Δείτε φωτό εδώ: http://www.militaire.gr/

Η Τουρκία και το Κατάρ ολοκλήρωσαν την στρατιωτική συμφωνία με την οποία τουρκικά στρατεύματα θα μπορούν να αναπτύσσονται στη χώρα του Περσικού Κόλπου. Η συμφωνία επισημοποιήθηκε και υπεγράφη κατά την επίσκεψη του Τουρκού Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στο Κατάρ, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ. Όπως δημοσιεύθηκε προ ημερών στο Cube Defense Analysis, η Τουρκία θα διαθέτει σε δύο χρόνια δική της στρατιωτική βάση στο Κατάρ. Η Άγκυρα προωθεί τις στενές σχέσεις με το Κατάρ και τις υπόλοιπες περιοχές του Κόλπου. Άλλωστε, τις δύο χώρες ενώνει η ενιαία τους στάση στο ζήτημα της Συρίας, όπου αμφότερες επιδιώκουν την πτώση του Μπασάρ αλ Άσσαντ, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις αντίπαλες δυνάμεις.

https://defense3.com/2016/05/04/

Στο ναυπηγείο SEDEF (Tούζλα/Κων/πολη) πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν καθώς και εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, η τελετή έναρξης των εργασιών ναυπήγησης του νέου πλοίου αμφιβίων αποστολών (LHD) ANADOLU (Τελικά ο πλευρικός αριθμός θα είναι L 400 και όχι L 408). Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην μεγάλη ανάπτυξη και τα επιτεύγματα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το 2002 το ποσοστό εξάρτησης της Τουρκίας από το εξωτερικό, όσον αφορά τα οπλικά συστήματα και μέσα, ήταν 80% ενώ το 2015 μειώθηκε στο 40% με τελικό στόχο την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Τουρκίας όσον αφορά την παραγωγή οπλικών συστημάτων-μέσων και πυρομαχικών το έτος 2023. Ιδιαίτερη μνεία έκανε σχετικά με την πρόοδο στον τομέα κατασκευής UAV. Επιπλέον ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε την επίσπευση των εργασιών κατασκευής ώστε το πλοίο να είναι έτοιμο το 2020 αντί του 2021, όπως έχει σχεδιαστεί. Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του για ναυπήγηση πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου.

http://www.militaire.gr/

2 comments :

  1. Anonymous5/5/16 17:32

    911 χιλιόμετρα? Τυχαία επιλέχθηκε ο αριθμός ή μας δουλέυουν οι οβραίοι πάλι μέσα στα μούτρα μας!?

    12G

    ReplyDelete
  2. 12G

    ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ! ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ "ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΩΣ ΘΕΤΙΚΟ. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΙΛΙΩΝ ΣΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ...ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.

    ReplyDelete