05/05/2016

Τουρκία: Έχει ήδη εκφράσει επιθετικές βλέψεις για 18 νήσους και παρανόμως διεκδικεί 152 νήσους, νησίδες και βραχονησίδες ! Χάρτης και αναλυτικοί πίνακες

Μέχρι σήμερα η Τουρκία είχε εκδηλώσει επιθετικές βλέψεις για 17 νησιά τα οποία μπορείτε να δείτε στον χάρτη. Αγαθονήσι, Οινούσσες, Ψέριμος, Φαρμακονήσι, Λέβιθα, Κίναρος, Αρκοί, Καλόλιμνος, Γυαλί, Φούρνοι, Θύμαινα, Σύρνα, Γαύδος, Ντία, Διονυσάδες, Κουφονήσι, Παναγιά, Ικαρία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε χθες ότι έχει καταγραφεί απειλή και για την Ικαρία, ανεβάζοντας τον κατάλογο των επιθετικών τουρκικών διεκδικήσεων στα 18 νησιά. Ο κ. Καμμένος αποκάλυψε επίσης ότι θα ενισχυθεί με στρατιωτική δύναμη και το βόρειο τμήμα του νησιού. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος είπε: "Θέλω να τονίσω ακόμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Ικαρία θα ενισχυθούν με ένα νέο σχεδιασμό που μελετά ο Αρχηγός του ΓΕΣ με την ΑΣΔΕΝ, τον Διοικητή της Σάμου, αλλά και όλους τους Αξιωματικούς που επιτελικά εργάζονται προκειμένου η Ικαρία να ενισχυθεί με νέα στρατιωτική δύναμη, με ενίσχυση και ανάπτυξη της εθνοφρουράς, όχι μόνο στο νότιο κομμάτι του νησιού, αλλά και στο βόρειο, διότι η Ικαρία αποτελεί, όπως έχουμε δει, έναν από τους στόχους των απέναντι". Tο σχέδιο που ανέφερε ο υπουργός περιλαμβάνει και ενίσχυση με καταδρομείς σε πολλά μικρονήσια, καθώς η περίοδος που διερχόμαστε με την Τουρκία να προκαλεί διαρκώς έχει αυξήσει τον βαθμό ανησυχίας και γίνονται κινήσεις ώστε να αποτραπεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Όπως και στην περίπτωση της ενίσχυσης με καταδρομείς στη νήσο Παναγιά από τις πρώτες ημέρες που ξεκίνησαν οι προκλήσεις, έτσι και τώρα, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα ενισχυθούν και άλλα νησιά, για να μην βρεθούμε μπροστά σε νέα Ίμια, καθώς φαίνεται ότι η Τουρκία επιδιώκει να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο.

ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
http://www.onalert.gr/

Σχόλιο "ΙΣΧΥΣ": Να δώσετε προσοχή και στη ΖΟΥΡΑΦΑ (ΛΑΔΟΞΕΡΑ). Επειδή η Τουρκία διεκδικεί αυτά τα συγκεκριμένα 18 που αναφέρετε δεν σημαίνει πως σε αυτά αναγκαστικά θα χτυπήσει. Σχετικό που εξηγεί το σκεπτικό μας: https://isxys.blogspot.com/2016/04/blog-post_604.html Επίσης, όποιος δηλώνει πως θέλει να ενισχύσει την άμυνα νήσων, φροντίζει να απομακρύνει από αυτά, στρατόπεδα και εγκαταστάσεις εισβολέων-λαθρομεταναστών, όπως και φροντίζει να καταρτίσει επιτελικά σχέδια αντιμετώπισης της τουρκικής ...διάθεσης τα οποία μπορεί να κινούνται και πολύ πέραν της στατικής άμυνας θέσης. Είναι αλλιώς να κάθεσαι να σε χτυπούν περιμένοντας να σταματήσουν τους Τούρκους οι Η.Π.Α-Ε.Ε κι αλλιώς να έχεις μεταφέρει την μάχη και εντός δικού τους χώρου. Ικανοί στρατηγιστές υπάρχουν, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους δώσετε μια ευκαιρία να αναπτύξουν την στρατηγική τους, χωρίς να ...κολλάτε σε πεπαλαιωμένες και επί πεδίου κριθέντες ως αποτυχημένες μεθόδους αντιμετώπισης. Η Τουρκία "μοστράρεται" ως ο ισχυρός της περιοχής κι αυτή έχει να χάσει πολύ περισσότερα αν ..."τιμωρηθεί" από την Ελλάδα. Επίσης να έχετε υπόψιν σας πως αν τελικά κινηθεί η Τουρκία, τότε αυτό θα σημαίνει πως στην περιοχή θα δρουν και δυνάμεις, συγκεκριμένης χώρας, που από ότι καταλαβαίνουμε και μέχρι τώρα δεν εισχωρούν στην λογική σας. Δεν τις λαμβάνετε υπόψιν σας, ενώ έχετε ενημερωθεί για το ενδεχόμενο εμπλοκής τους. Αυτές οι δυνάμεις, έχουν ευθέως αντικρουόμενα συμφέροντα με άλλες δυνάμεις. Φροντίστε να το εκμεταλευθείτε με τέτοιες κινήσεις που θα τις φέρουν άμεσα  αντιπαρατιθέμενες μεταξύ τους.

Ο αναλυτής Χρήστος Μηνάγιας έχει δημοσιεύσει τον πλήρη κατάλογο των νησιών, νησίδων και βραχονησίδων που περιλαμβάνονται στην “γκρίζα λίστα” των Τούρκων και είναι 152 ! Στις σελίδες 243-267 του βιβλίου του Χρήστου Μηνάγια με τίτλο «ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ», 2014, Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ, αναφέρεται:  “…Σε ό,τι αφορά σε μια ενδεχόμενη επιχείρηση κατάληψης νήσου, περιοχή ενδιαφέροντος και εφαρμογής του τουρκικών σχεδιασμών είναι όλο το Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένου και του συμπλέγματος των νησίδων του Καστελλόριζου, ενώ ως κύριοι στόχοι θεωρούνται τα 152 EGAYDAAK (Egemenliği Anlaşmalarla Yunanistan’a devredilmemiş Ada Adacık ve Kayalıklar), δηλαδή νησιά-νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριότητα (σ.σ. σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς) δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με συμφωνίες. Ωστόσο, η επιλογή κάποιας ή κάποιων από αυτές θα γίνει ανάλογα με την εκάστοτε πολιτικο-στρατιωτική κατάσταση που θα υφίσταται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Μάλιστα, οι Τούρκοι πραγματοποιούν ασκήσεις σε εναλλακτικά πεδία ασκήσεων που προσομοιάζουν με τα EGAYDAAK-στόχους με σκοπό τη βελτίωση του επίπεδου της τακτικής εκπαίδευσης βάσει των υπαρχόντων σχεδιασμών τους. Για το λόγο αυτό, επιβάλλεται η συνεχής λήψη μέτρων επίγνωσης της κατάστασης σε όλο το Αιγαίο, δεδομένου ότι ο αιφνιδιασμός και η παραπλάνηση θα αποτελέσουν παράγοντες ιδιαίτερης βαρύτητας για τους Τούρκους."

Δείτε τους τουρκικούς πίνακες, μεταφρασμένους στα ελληνικά, που αναφέρονται οι 152 παρανόμως αμφισβητούμενες από την Τουρκία νήσοι, νησίδες και βραχονησίδες: https://drive.google.com/folderview?id=0BzgFGUqHe5J2aUNmcU5Pd25qX0E

No comments :

Post a Comment