15/06/2015

Πέντε τεχνολογικές καινοτομίες από το ρωσικό πολεμικό ναυτικό (BINTEO)

Αφιέρωμα σε μία σειρά από πέντε τεχνολογικά επιτεύγματα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, που έχουν λάβει χώρα σε συνεργασία με το ερευνητικό ινστιτούτο «Kurs» δημοσίευσε το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

1: Παγοκοπτικό λέιζερ: Καθώς η Ρωσία και άλλες χώρες στρέφουν το βλέμμα τους προς την Αρκτική και τους πόρους που βρίσκονται κρυμμένοι κάτω από τους παγετώνες της, το ρωσικό ινστιτούτο έχει αναπτύξει μια πρωτοποριακή μέθοδο για την αντιμετώπιση του αρκτικού πάγου- ένα παγοκοπτικό λέιζερ, για χρήση εναντίον των παγωμένων όγκων και διευκόλυνση της κίνησης των παγοθραυστικών

2: Υποβρύχια πλοήγηση: Ένας νέος υποβρύχιος πλοηγός δοκιμάζεται από το ρωσικό πολεμικό ναυτικό, ο οποίος λειτουργεί σε βάθη άνω των 80 μέτρων για πάνω από επτά ώρες, παρέχοντας υπηρεσίες πλοήγησης και επικοινωνίας μεταξύ ομάδων βατραχανθρώπων. Το ειδικό χαρακτηριστικό της συσκευής είναι οι βιομετρικοί αισθητήρες που μετρούν τον χτύπο καρδιάς και την αναπνοή των δυτών, και μεταδίδουν τα δεδομένα πίσω στη βάση. Ο πλοηγός ζυγίζει μόλις επτά κιλά.

3: Υποβρύχιο κιτ διάσωσης: Πρόκειται για ένα νέο υποβρύχιο κιτ διάσωσης, που έχει σχεδιαστεί για τη διάσωση πιλότων που έχουν πέσει στη θάλασσα. Το κιτ διάσωσης επιτρέπει τη διαφυγή από βυθισμένο αεροσκάφος σε βάθος άνω των 30 μέτρων και περιέχει μπουκάλα οξυγόνου που αρχίζει να λειτουργεί αυτόματα όταν κάποιος αρχίζει να αναπνέει. Επίσης, το κιτ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη διαφυγή από περιοχές με τοξικά/ δηλητηριώδη αέρια, καθώς και ως εφεδρικός εξοπλισμός για βατραχανθρώπους.

4: Αμφίβια οχήματα της πλατφόρμας «Armata»: Το ινστιτούτο θα χρησιμοποιήσει τη νέα πλατφόρμα τεθωρακισμένου οχήματος «Armata» σε αμφίβια οχήματα. Επίσης, έχουν κυκλοφορήσει φήμες περί μετατροπής του T-14 Armata σε αμφίβιο.

5: Πλοία χωρίς πλήρωμα: Το περασμένο έτος, το ινστιτούτο πραγματοποίησε δοκιμές ενός μη επανδρωμένου θαλάσσιου οχήματος, που θα μπορεί να «δένει» στο λιμάνι αυτόματα, να πλοηγείται μόνο του και να αποφεύγει εμπόδια, τόσο φυσικά όσο και τεχνητά. Αν και έχει αναπτυχθεί για πολιτικούς σκοπούς, θεωρείται ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για στρατιωτικούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:  https://www.youtube.com/watch?v=2IbH1_2TtCY

http://www.pygmi.gr/

No comments :

Post a Comment