29/05/2015

Dzhokhar Dudayev: ΤΟ ISIS ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !

Το λεγόμενο Ισλαμικό κράτος ISIS, το Αλ-Dawlah Αλ-Islamiyah fe Al-Ιράκ wa Al-Sham (DAISH/DAESH) βρίσκεται ήδη στην Ευρώπη και δραστηριοποιείται στην Ουκρανία. Την χρησιμοποιεί ως βατήρα για την εξάπλωσή του στην Ευρώπη. Τα Ευρωπαϊκά κράτη εθελοτυφλούν προς χάριν πολιτικών εμπαθειών και ανεξήγητων εμμονών.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2014, το περιοδικό Newsweek είχε επικεφαλίδα τον τίτλο «Οι Ουκρανοί εθελοντές εθνικιστές διεξαγάγουν πόλεμο τύπου ISIS, διαπράττοντες εγκλήματων πολέμου». [1] αναφερόμενο στις αποκλίνουσες δυνάμεις, που δρούν στην Ανατολική Ουκρανία κατά των αποσχιστών Ρωσόφωνων, σε συνεργασία με τον τακτικό Ουκρανικό στρατό και αφορά το υπερ–εθνικιστικό κόμμα Pravy Sektor και τους πράκτορες του χάους, δηλαδή τις συμμορίες της Αλ-Nusra και του ISIS. Τώρα έρχεται ένας σημαντικός Πολωνός σκηνοθέτης, ο Marcin Mamon, (Μαρσίν Μαμόν) ο οποίος έχει αναφερθεί με άρθρα του και ντοκιμαντέρ, σχετικά με την διασύνδεση και εμπλοκή του ISIS στην Ουκρανία, καθώς και αλλού, όπου υπάρχει εμπλοκή ακραίων οργανώσεων και ιδιαίτερα εξτρεμιστών Ισλαμιστών. Ο εξαίρετος Πολωνός σκηνοθέτης έχει δημιουργήσει μια σειρά από ντοκιμαντέρ για την Τσετσενία, όπως The Smell of Paradise with Mariusz Pilis in 2005, για τοBBC. Εκεί εξηγεί γιατί ορισμένοι από τους μαχητές από τον Καύκασο αισθάνονται ότι έχουν ένα χρέος προς τους Ουκρανούς, όπως π.χ. ο Oleksandr Muzychko που θα δούμε παρακάτω. [2] Τα πολλά ταξίδια του Mamon στο Αφγανιστάν και οι «σχέσεις» με τους Τσετσένους τζιχαντιστές, που αγωνιζόταν με την Αλ Κάιντα είχαν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία σημαντικών επαφών με το ISIS στο εσωτερικό της Συρίας και της Τουρκίας. Αυτή η εξαιρετική του σχέση με τους τζιχαντιστές, τον οδήγησε σε ένα νέο μονοπάτι προς την Ουκρανία αυτή τη φορά, που αφορά άμεσα την πατρίδα του την Πολωνία, αλλά και την Ευρώπη γενικότερα.

Σε πρόσφατο άρθρο του (27 Φεβρ 2015) γράφει για την συνάντησή του...
«Εγώ δεν ήξερα καν, σε εκείνο το σημείο, ποιον συναντούσα. Ήξερα μόνο ότι Khalid (Χαλίντ), η επαφή μου και σύνδεσμός μου στην Τουρκία με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), μου είχε πει ότι οι «αδελφοί» του ήταν στην Ουκρανία, και θα μπορούσα να τους εμπιστεύομαι», γράφει για τη συνάντηση του στο «Potholed street in Kiev, east of the Dnieper River, in anarea known as the Left Bank.» [3]

Σε προηγούμενο άρθρο του, o Mαμόν εξηγεί ότι...
«οι αποκαλούμενοι αδελφοί είναι μέλη της ISIS και άλλων ακραίων κρυφών ισλαμιστικών οργανώσεων (με μέλη εν υπνώσει), που είναι σε κάθε ήπειρο, και σχεδόν σε κάθε χώρα, και τώρα είναι πάρα πολλοί στην Ουκρανία. Ο Khalid, ο οποίος χρησιμοποιεί ψευδώνυμο, είναι ο αρχηγός του αφανούς και κρυφού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη. Ήρθε από τη Συρία για να οργανώσει, να ελέγξει και να βοηθήσει στην κοσμοπλημμύρα των εθελοντών που φθάνουν συνεχώς στην Τουρκία από όλο τον κόσμο και που θέλουν να ενταχθούν στο παγκόσμιο Τζιχάντ και στο Ισλαμικό Κράτος. Τώρα, ήθελε να με φέρει σε επαφή με τον Ruslan, ένα «αδελφό», που μάχεται με τους μουσουλμάνους στην Ουκρανία ».

Η σχέση Ουκρανών με τους Τσετσένους είναι καλή και παλιά.

Όπως εξηγεί ο Mamon ο (ναζί)  Muzychko έγινε δεκτός από τους Τσετσένους και το Ισλαμικό δίκτυο και αποκαλείται αδελφός, «ακόμα κι αν ποτέ δεν ασπάστηκε το Ισλάμ» και ότι ο «Muzyczko, μαζί με άλλoυς ουκρανούς εθελοντές (Δεξιός Τομέας και άλλους αντιρώσους), μετέβησαν στην Τσετσενία και πήραν μέρος στον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας, μαζί με Τσετσένους μαχητές εναντίον της Ρωσίας. Το τμήμα αυτό των Ουκρανών εθελοντών που πολέμησαν στο πλευρό των Τσετσένων εναντίον των Ρώσων, είχε την ονομασία «Viking» και υπαγόταν απευθείας υπό τον αρχηγό των Τσετσένων μαχητών, τον γνωστό εξτρεμιστή ισλαμιστή ηγέτη των Τσετσένων ανταρτών Shamil Basayev, που σκοτώθηκε σε καλά οργανωμένη ρωσική επιχείρηση με έκρηξη προπορευομένου οχήματος, το 2006. Ο Shamil Basayev θεωρείται υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές ενέργειες, με πιο γνωστή και φοβερά αποκρουστική την τρομοκρατική ενέργεια σε σχολείο στο Μπεσλάν, όπου σκοτώθηκαν 320 άνθρωποι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μικρά παιδιά. Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα τον Σεπτέμβριο του 2004 και οι Τσετσένοι αντάρτες έχασαν από τότε κάθε στήριξη και συμπάθεια από όλο τον κόσμο.

Στην Αν. Ουκρανία, ο Mamon συνάντησε τον Τσετσένο πολέμαρχο Isa Munayev (Ίσα Μουνάγιεφ), που πολεμούσε κατά των αυτονομιστών. «Μας τον σύστησε ο αδελφός μας ο Khalid» και όλες οι πόρτες άνοιξαν. Οι δύο τους, Μουνάγιεφ και Χαλίντ γνωρίζονταν από τον πόλεμο της Τσετσενίας και οι σχέσεις των είναι άριστες. Για να καταλάβουμε το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Τσετσένων αυτονομιστών και Ισλαμικού κράτους να πούμε ότι ο Χαλίντ σήμερα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ηγέτες του Ισλαμικού κράτους με μεγάλη επιρροή, ο δε Μουνάγιεφ ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες των Τσετσένων αυτονομιστών. Έτσι καταδεικνύεται και αποδεικνύεται η στενή σχέση Τσετσένων και Ισλαμικού κράτους.

Ακόμη πριν φθάσει στην Ουκρανία ο Μουνάγεφ ήταν πολύ γνωστός. Είχε πολεμήσει κατά των Ρωσικών στρατευμάτων και στους δύο πολέμους της Τσετσενίας και κατά τον δεύτερο πόλεμο ήταν ο διοικητής των Τσετσένων στις μάχες στο Γκρόζνι. Μετά την κατάληψη της Τσετσενικής πρωτεύουσας από τους Ρώσους (1999-2000), ο Μουνάγιεφ και οι άντρες του κατέφυγαν στα βουνά, όπου συνέχισε τον πόλεμο μέχρι το 2005. Τότε τραυματίστηκε σοβαρά και κατέφυγε στην Ευρώπη για θεραπεία. Ο Μουνάγιεφ ζήτησε πολιτικό άσυλο, του δόθηκε και έζησε στην Δανία μέχρι το 2014, οπότε ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Τότε ο Μουνάγιεφ στάλθηκε/πήγε στην Ουκρανία από την Δανία, αφενός για να βοηθήσει τους μετα–Μέιντεν «επαναστάτες» που κυβερνούν σήμερα την Ουκρανία και αφετέρου για να στήσει... «τον μηχανισμό για την δημιουργία μερικών δεκάδων ιδιωτικών Ταγμάτων πολιτοφυλακής, που θα πολεμήσουν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, αλλά ξεχωριστά και ανεξάρτητα από αυτούς». Η πολιτοφυλακή αυτή, ο ιδιωτικός αυτός σχηματισμός του Μουνάγιεφ, που μάχεται ήδη στο Ντονμπάς έχει όνομα και ονομάζεται «Dzhokhar Dudayev», προς τιμήν του πρώην αυτονομιστή προέδρου της Τσετσενίας Dzhokhar Dudayev. 

Τα όσα αποκαλύπτει ο Μαμόν είναι όχι μόνο σημαντικά αλλά και πολύ ανησυχητικά. Εκτιμούμε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και λίαν επικίνδυνη. Βλέπουμε σήμερα στην Ουκρανία, με την ανοχή και την στήριξη της νέας Ουκρανικής κυβέρνησης, να δρουν στο πλευρό του Ουκρανικού στρατού, εξτρεμιστές Ισλαμιστές με άμεσες-αδελφοποιημένες σχέσεις και επαφές με το Ισλαμικό κράτος. Διαπιστώνεται η διασύνδεση και οι αδελφικές σχέσεις διαφόρων Ισλαμιστικών οργανώσεων και η διαχρονική των συνεργασία με το Ισλαμικό κράτος (ISIS).   Oι Ισλαμιστικές οργανώσεις με τους εν υπνώσει «μαχητές του Ισλάμ» (που ευρίσκονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και συνεχίζουν να διεισδύουν μαζί με τους πρόσφυγες μέσα από τα πλοία της δυστυχίας στην Μεσόγειο) στην κυριολεξία αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος και πολιτισμού. Την ανησυχία επιτείνει η μακαριότητα και η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας της Ε.Ε. για λήψη σοβαρών μέτρων ή έστω ύπαρξης αποτελεσματικού σχεδίου και μηχανισμού για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Η μακαριότητα αυτή εγγίζει τα όρια της απέραντης βλακείας, καθόσον σε πολλές περιπτώσεις συμμαχεί, στηρίζει πολιτικά και οικονομικά οργανώσεις τέτοιας μορφής και ιδεολογίας, λόγω προσωρινών και πρόσκαιρων συμφερόντων και επιδιώξεων.

Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης (Αντγος ε.α, Tactical Intelligence School USA , πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.

Παραπομπές
[1] Damien Sharkov, «Ukrainian Nationalist Volunteers Committing ‘ISIS-Style’ War Crimes,» Newsweek, September 10, 2014.
[2] Marcin Mamon, «In Midst of War, Ukraine Becomes Gateway for Jihad,» Intercept, February 26, 2015.
[3] Marcin Mamon, «Isa Munayev’s War: The Final Days of a Chechen Commander Fighting in Ukraine», Intercept, February 27, 2015.
4-6] Marcin Mamon, «In Midst of War,» op. cit.
[7-9] Marcin Mamon, «Isa Munayev’s War,» op. cit. Strategic Culture Foundation www.globalresearch.ca

http://www.analystsforchange.org/
http://icmu.nyc.gr/el

ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: http://dia-kosmos.blogspot.gr/2015/05/isis.html

ΣΧΕΤΙΚΑ:
Κέντρα εκπαίδευσης της ISIS στα κεντρικά Βαλκάνια 
Ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Τατζικιστάν έγινε τζιχαντιστής
Σημαία του ‘Ισλαμικού κράτους’ εμφανίστηκε σε χωριό της Βοσνίας
Army colonel who joined ISIS was trained in the United States

No comments :

Post a Comment