03/06/2013

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα κοινωνικά φαινόμενα δεν διαφέρουν σε τίποτα απο τα βιολογικά και οι νόμοι που ισχύουν είναι οι ίδιοι. Επομένως όποιος σχεδιάζει και προτείνει νέα κοινωνικοοικονομικά συστήματα πρέπει να τους έχει υπ' όψιν για να ξέρει αν αυτό που προτείνει είναι βιώσιμο ή όχι. Ιδού οι νόμοι που ισχύουν στα βιολογικά συστήματα:
1) ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Εάν ένα οικοσύστημα δεν κάνει πλήρη ανακύκλωση υλικών σύντομα θα πεθάνει απο έλλειψη πρώτων υλών. Το "οικοσύστημα" που ίδρυσε η nea taksi έχει άθλιες επιδόσεις στον τομέα της ανακύκλωσης πρώτων υλών γι' αυτό και η κατάρρευσή του είναι πολύ πιθανή.

2) ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ. Εάν δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου με αυτά που βρίσκονται κοντά σου (μέχρι εκεί που φτάνουν τα χέρια σου) έχεις δύο επιλογές: Ή θα αλλάξεις τις ανάγκες σου ή θα μεγαλώσεις τα χέρια σου ! Εάν δεν κάνεις ούτε το ένα ούτε το άλλο θα πεθάνεις. Το οικοσύστημα της neas taksis παίρνει "μηδέν" στην αυτάρκεια. Αναγκάζεται συνεχώς να μεγαλώνει τα χέρια του (να υποτάσσει άλλες κοινωνίες) για να αποκτά πρώτες ύλες. Αυτοί οι πόλεμοι όμως το εκθέτουν σε κινδύνους. Δημιουργούν εχθρούς.

3) ΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ. Σε ένα οικοσύστημα υπάρχουν πολλά είδη φυτών, φυτοφάγων, σαρκοφάγων κλπ. Υπάρχει λόγος γι' αυτο: Εάν το κλίμα αλλάξει κάποιο απο όλα (που σήμερα είναι περιθωριακό) θα αντέξει στις νέες συνθήκες και η ζωή θα συνεχιστεί. Εφαρμογή στην κοινωνία: Μην εξοντώνεις τους Νεστοριανούς, τους μονοφυσίτες, τους παγανιστές, τους ουτοπιστές και γενικά όσους ξεφεύγουν απο την κυρίαρχη ιδεολογική γραμμή (δηλαδή ΜΗΝ μιμείσαι το Βυζάντιο και τον Στάλιν). Δώσε σε όλους μια γωνίτσα να υπάρχουν. Αν αλλάξουν οι συνθήκες μπορεί αυτή η μειονότητα να σου δώσει πολύτιμες ιδέες για την επιβίωση. Μην φοβάσαι τις "αιρετικές" μειονότητες. Δώσε τους έναν χώρο να δημιουργήσουν την δική τους κοινωνία (χωρίς χρηματοδότηση απο προξενεία !). Το πιό πιθανό είναι να διαλυθούν απο τις εσωτερικές αντιφάσεις τους. Αν καταφέρουν να επιβιώσουν θα έχεις πετυχημένες ιδέες να αντιγράψεις ! Η nea taksi (πιστός συνεχιστής του Βυζαντίου και του Στάλιν) παραβαίνει βάναυσα αυτό τον νόμο: Όλοι θα αναμιχθείτε για να γίνετε μια ομοιόμορφη φυλετική σούπα , όλοι θα ζείτε σε πολυκατοικίες , όλοι θα τρώτε fast food , όλοι θα φοράτε τζήν και όλοι θα ακούτε την ίδια μουσική !

4) ΣΥΜΒΙΩΣΗ. Ό,τι δεν μπορείς να το κάνεις μόνος, κάνε το με έναν συνεταίρο. Φρόντισε καί οι δύο να βγείτε κερδισμένοι. Τα μηρυκαστικά δεν έχουν ένζυμα που να διασπούν την κυτταρίνη. Φιλοξενούν όμως στο πεπτικό τους σύστημα βακτήρια και μήκυτες που έχουν τέτοια ένζυμα. Όλο το σύνολο των πολυκύτταρων οργανισμών ζεί χάρις στην συμβίωση με μονοκύτταρους οργανισμούς που έχουν ικανότητα σύλληψης του ατμοσφαιρικού αζώτου. Εφαρμογή στην κοινωνία: Ακούγονται προτάσεις για νέες κοινωνίες όπου τα άτομα θα συνεργάζονται (χωρίς ίχνος εγωϊσμού) όπως τα κύτταρα σε έναν πολυκύτταρο οργανισμό. Αυτό δεν σημαίνει οτι αναγκαστικά πρέπει να εξοντωθούν όλοι οι σημερινοί άνθρωποι που συμπεριφέρονται εγωϊστικά σαν μονοκύτταροι οργανισμοί. Μπορούν να αναλάβουν τις "βρώμικες" δουλειές (πχ ορυχεία) με αντάλλαγμα την ικανοποίηση των εγωϊστικών επιθυμιών. 'Ετσι όλοι θα είναι κερδισμένοι. Παράδειγμα εγωϊστικής επιθυμίας: Θέλω να αναθρέψω παιδιά για τα οποία θα είμαι σίγουρος οτι θα είναι απο το ΔΙΚΟ ΜΟΥ DNA. Παράδειγμα ατόμου που συμπεριφέρεται σαν κύτταρο πολυκύτταρου οργανισμού: Θα αναθρέψω όποιο παιδί μου δώσει η κοινωνία χωρίς να ρωτώ αν είναι απο το δικό μου DNA. Δίνω στην κοινωνία το δικαίωμα να αναπαράγει μόνο τα καλύτερα μέλη της. Η nea taksi καταργεί την ποικιλότητα. Επομένως καταργεί το θεμέλιο της συμβίωσης. Πόση ποικιλότητα μπορεί να ανεχθεί μια κοινωνία; Μπορεί να ανεχθεί τεράστια ποικιλομορφία υπο έναν όρο: Να μπορεί να ΣΥΜΒΙΩΝΕΙ με την υπόλοιπη κοινωνία. Δηλαδή η κάθε μειονότητα να προσφέρει κάτι που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ να το προσφέρει. Μειονότητα που βλάπτει το σύνολο εξοντώνεται. Αυτό ας το προσέξουν οι αριστερολάγνοι-μεταναστολάγνοι: Οι μουσουλμάνοι μετανάστες που υποδέχεστε με χαρά είναι ΣΥΜΒΙΩΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ή ΠΑΡΑΣΙΤΑ ; (υπ' όψιν οτι το παράσιτο σκοτώνει τον οργανισμό και μετά πεθαίνει και αυτό διότι δεν είναι ικανό να ζήσει μόνο του!)

5) ΔΑΡΒΙΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Όλοι μπαίνουν στην αρένα. Μόνο ο καλύτερος επιζεί. Για εμάς που σχεδιάζουμε και προτείνουμε νέες μορφές κοινωνιών αυτό έχει μεγάλη σημασία. Οι ΙΔΕΕΣ, στην κοινωνία που προτείνουμε, πρέπει να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα (να μπαίνουν στην αρένα). Μόνο η καλύτερη θα επιβιώσει. Όσο πιο πολλές ιδέες κυκλοφορούν, τόσο καλύτερη θα είναι η ιδέα-πρωταθλητής που θα επιβιώσει. Η nea taksi δεν αφήνει όλες τις ιδέες να ακουστούν απο τα ΜΜΕ (να μπούν στην αρένα). Υπάρχουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΙΔΕΕΣ. Πχ απαγορεύεται να αρνηθείς το "ολοκαύτωμα" των περιουσίων! Απαγορεύεται να δηλώσεις οτι υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες (πνευματικά) φυλές ! Απαγορεύεται να πιστεύεις σε "συνωμοσίες" ! Βλέπε http://lofos.info/pythas/darwin.html

6) ΜΙΜΙΔΙΑ: Μιμίδια είναι οι πετυχημένες ιδέες. Αυτές οι ιδέες που ο αντίπαλος ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να τις αντιγράψει αλλιώς δεν τα βγάζει πέρα μαζί σου. Η αιμοσφαιρίνη είναι μιμίδιο για τους οργανισμούς υψηλής ισχύος. Όποιος δεν έχει κάποια μορφή αιμοσφαιρίνης είναι καταδικασμένος. Μια κοινωνία που επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των ιδεών, παράγει μιμίδια. Bλέπε http://lofos.info/pythas/mimid.html

7) ΕΝΤΡΟΠΙΑ: Οργανισμοί χαμηλής εντροπίας (πχ άνθρωπος) μπορούν να εφευρίσκουν άμυνες ενάντια σε μεγαλύτερη ποικιλία κινδύνων απο ότι οι οργανισμοί υψηλής εντροπίας (πχ ψάρι). Μια κοινωνία χαμηλής εντροπίας νικά τις κοινωνίες υψηλής εντροπίας ( βλέπε http://lofos.info/pythas/entropy.html ) .

8) ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΙΓΝΙΩΝ: Η στρατηγική "Μία σου και μία μου" ή αλλιώς "Μοιράζομαι μαζί σου το ψωμί μου αρκεί να μου αποδείξεις οτι είσαι φίλος" είναι ελαφρώς καλύτερη απο την στρατηγική "Τρώω ολόκληρο το ψωμί μόνος και οι υπόλοιποι να πάτε να κόψετε τον λαιμό σας". Η στρατηγική "Μοιράζομαι το ψωμί μου μαζί σου χωρίς να ζητώ αποδείξεις φιλίας" οδηγεί κατ' ευθείαν στον θάνατο ! Οι μεταναστολάγνοι (που ακολουθούν την τρίτη στρατηγική) ας το διαβάσουν με προσοχή αυτό ! Βλέπε http://lofos.info/pythas/paignia.html

Όλοι αυτοί οι νόμοι ισχύουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στα οικοσυστήματα . Παρόμοια και μια κοινωνία που θέλει να επιβιώσει πρέπει να τους τηρεί όλους ταυτόχρονα . Επομένως, εάν με ρωτάτε τί είδους κοινωνία θα ήθελα η απάντηση είναι προφανής: Θέλω μια κοινωνία ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ. Και για να είναι χαμηλής εντροπίας πρέπει να λαμβάνει υπ΄ όψιν της την θεωρία Παιγνίων, να επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των ιδεών ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, να παράγει μιμίδια, να εφαρμόζει την Δαρβινική Επιλογή και την ανακύκλωση, να ευνοεί την συμβίωση και την ποικιλότητα. Να έχει ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ με την Αυτάρκεια. Θα προσέξατε οτι μέσα στο κείμενο δεν εμφανίζονται οι λέξεις "ουμανιστική", "ανθρωπιστική", "δημοκρατική". Αυτές οι λέξεις δεν έχουν σχέση με την ψυχρή επιστημονική λογική. Μια κοινωνία χαμηλής εντροπίας σε άλλα μέλη της μπορεί να φαίνεται δημοκρατική και σε άλλα όχι. Κάποια μέλη της μπορεί να τα φροντίζει ιδιαίτερα και άλλα όχι τόσο πολύ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !Η κοινωνία χαμηλής εντροπίας όμως είναι αθάνατη κοινωνία και δεν βιώνει καταστροφές και ήττες. Επομένως είναι η πιο ευχάριστη που μπορεί να υπάρξει με βάση τους νόμους του Σύμπαντος όπου ζούμε. Μια κοινωνία υψηλής εντροπίας χαρίζει άφθονες ηδονές στην μία γενιά και τον όλεθρο στην επόμενη (βλέπε γενιά 1981-2004 και γενιά 2004 - ?)

http://lofos.info/pythas/laws.html

No comments :

Post a Comment