15.6.13

Αρχές Διατροφής - Αλκαλική Διατροφή - Ελληνικές Υπερτροφές - Υπερ-αλκαλική ωμοφαγία

Αρχές Διατροφής

Κατ’αρχήν η πρώτη θεμελιώδης αρχή της διατροφής λέει ότι υγιεινό είναι το πρωτογενές. Ότι δηλαδή παράγει και μας προσφέρει η Μητέρα Φύση χωρίς καμμία παρέμβαση ή επεξεργασία. Η διατροφή μας λοιπόν για να είναι υγιεινή πρέπει να περιλαμβάνει αποκλειστικά πρωτογενή συστατικά και μάλιστα μονάχα βιολογικής καλλιέργειας. Άρα λοιπόν τρώμε πορτοκάλια και πίνουμε φυσικό χυμό που στίψαμε μόνοι μας αλλά ποτέ δεν πίνουμε ¨χυμό πορτοκαλιού¨ σε συσκευασία.

Η δεύτερη θεμελιώδης αρχή της διατροφής λέει ότι υγιεινό είναι το ωμό και όχι το μαγειρεμένο. Κανένα αλλό πλάσμα στη φύση δεν μαγειρεύει την τροφή του. Αλλά ούτε και ο άνθρωπος μέχρι που ανακάλυψε την φωτιά μερικές χιλιετίες πριν. Η θερμότητα καταστρέφει τα ένζυμα και αλλοιώνει την τροφή κάνοντας την άπεπτη. Έτσι η μαγειρεμένη τροφή όχι μόνο δεν δίνει θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό αλλά αντίθετα παίρνει διότι για να βγουν οι άπεπτες τροφές από τον οργανισμό απαιτείται ενέργεια. Για παράδειγμα αντί να μαγειρέψουμε τη πιπεριά θα πρέπει να τη φάμε ωμή στη σαλάτα. Έτσι θα διασπαστεί και θα χωνευτεί με τα δικά της ένζυμα χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό και θα προσφέρει τις βιταμίνες της και τα ιχνοστοιχεία της σε ζωντανή οργανική μορφή, άμεσα προσλήψιμη και αξιοποιήσιμη από τα κύτταρα και τους ιστούς. Μπορούμε να κανουμε την μετάβαση μας στην ωμοφαγία σταδιακά τρώγοντας ένα πιάτο την ημέρα ωμό(π.χ. σαλάτα εποχής ή φρούτα) και ένα μαγειρεμένο με τελικό στόχο άν οχι το 100 % τουλάχιστον 80% ωμοφαγία και 20% μαγειρεμένη τροφή.

Η τρίτη θεμελιώδης αρχή της διατροφής λέει ότι πρέπει να πίνουμε οπωσδήποτε 1,5–2 λίτρα νερό την ημέρα. Αυτό σημαίνει 8 ποτήρια εκτός αν πίνουμε και χυμούς που στίβουμε μόνοι μας οπότε μπορούμε να τους υπολογίσουμε ως νερό. Ο καφές, το τσάϊ και οτιδήποτε ποτό κυκλοφορεί σε συσκευασία δεν πρέπει να καταναλώνονται γιατί όχι μόνο δεν μας δίνουν νερό αλλά μας αφυδατώνουν. Επίσης το νερό που πίνουμε πρέπει να είναι χωρίς χλώριο. Για να φύγει το χλώριο από το νερό βάζουμε το νερό της βρύσης σε μια γυάλινη κανάτα με ανοικτό στόμιο και σε 1 ώρα το χλώριο θα έχει εξατμιστεί. Το ιδανικό φυσικά είναι να πίνουμε νερό πηγής.

Η τέταρτη θεμελιώδης αρχή της διατροφής λέει ότι πρέπει να τρώμε αλκαλικές τροφές και όχι όξινες. Το ph του οργανισμού μας είναι 7,4 δηλαδή ελαφρά αλκαλικό. Για να το διατηρήσουμε στην τιμή αυτή πρέπει να τρώμε κατα 80% αλκαλικές τροφές όπως τα φρούτα και τα λαχανικά και όχι όξινες όπως τα κρεατικά, τα γαλακτοκομικά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα γλυκά κ.λ.π.

Η πέμπτη θεμελιώδης αρχή της διατροφής έχει να κάνει με τον σωστό συνδυασμό των τροφών. Το πεπτικό μας σύστημα – όπως κατ’αναλογία ένα πλυντήριο μπορεί να πλύνει τα πάντα τέλεια αλλά ξεχωριστά – μπορεί να χωνέψει τις τροφές αρκεί να είναι μεμονωμένες και όχι ανακατεμένες σε περίεργους συνδυασμούς. Κάθε κατηγορία τροφής θέλει τα δικά της ένζυμα για να χωνευθεί οπότε όταν μέσα στο στομάχι υπάρχουν και υδατάνθρακες και πρωτεϊνες και λίπη πολύ απλά το πεπτικό μας σύστημα δεν ξέρει ποιό ένζυμο να χρησιμοποιήσει. Σ’αυτή την περίπτωση αντί της πέψης των τροφών έχουμε τη ζύμωση τους και τη σήψη τους. Έτσι λοιπόν ποτέ δεν συνδυάζουμε πρωτεϊνες με υδατάνθρακες όπως κρέας με πατάτες ή μακαρόνια με κιμά. Συνδυάζουμε πρωτεϊνες με λαχανικά ή υδατάνθρακες με λαχανικά. Και ποτέ δεν τρώμε φρούτα μετά το γεύμα επειδή τα φρούτα χωνεύονται στο λεπτό έντερο και όχι στο στομάχι. Θα πρέπει πάντα λοιπόν να βρίσκουν το στομάχι άδειο για να κατευθυνθούν ανεμπόδιστα στο λεπτό έντερο. Αν βρουν το στομάχι γεμάτο και εγκλωβιστούν εκεί θα υποστούν ζύμωση.

Τα παραπάνω είναι η πεμπτουσία της διατροφής και αν τα τηρήσουμε τότε μπορούμε να πούμε ότι κάνουμε υγιεινή διατροφή που είναι και ο πυλώνας της υγείας γιατί έτσι ενδυναμώνεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα αποτρέποντας την εμφάνιση ασθένειας και ο οργανισμός μας βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους λειτουργικότητας ενώ ταυτόχρονα πηγάζει από μέσα μας ζωντάνια, διάθεση και καλή ψυχολογία. Αυτό που πρέπει να έχουμε πάντα υπ’όψιν μας είναι ότι η υγιεινή διατροφή είναι ο κυρίαρχος και πρωτεύων παράγοντας υγιείας. Με άλλα λόγια είναι υπεύθυνη κατα 90% για την συνολική κατάσταση υγιείας του οργανισμού μας και όλοι οι άλλοι παράγοντες όπως περιβάλλον, άσκηση, κληρονομικότητα, στρες κ.λ.π. είναι δευτερεύοντες και εξαρτώμενοι σε μεγάλο βαθμό από αυτήν.

Σύντομες συμβουλές

- Φρούτα μπορείς να τρως κατά την διάρκεια της ημέρας (ή και μόνο φρούτα) με την προϋπόθεση ότι το απόγευμα θα ακολουθήσει έντονο πρόγραμμα γυμναστικής. Μετά την γυμναστική ΔΕΝ ξανατρώμε φρούτα. Εάν δεν ακολουθεί πρόγραμμα γυμναστικής, καλό είναι να περιορίζονται τα φρούτα.
- Γεύματα με πρωτείνη (κρέας, γαλακτοκομικά, αυγά κτλ) καλό είναι τρώγονται στο τελευταίο γεύμα (βραδινό) καθώς επιβαρύνεται αρκετά ο οργανισμός για να τα χωνέψει και μετά κυριαρχεί η αίσθηση της νύστας και καλό είναι να το τρώμε το βράδυ όπου δεν θα έχουμε άλλη ενασχόληση μετά.
- Τις πρώτες δύο εβδομάδες είναι πολύ πιθανό εάν μπείτε απότομα στην αλκαλική διατροφή να αισθάνεστε αδυναμία, ίσως ζαλάδες και γενικά όχι καλη διάθεση. Αυτό δεν πρέπει να σας τρομάξει, απλά ο οργανισμός αποτοξινώνεται. Διατηρείστε τις πρώτες 2 βδομάδες κάποιο γεύμα μαγειρευτό και μετά μπορείτε άφοβα να κάνετε αλκαλική διατροφή.
- Κατά την διάρκεια της ημέρας εάν νοιώθεις πείνα μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου μια χούφτα σταφίδες μαύρες (Κορινθιακές) και λίγα αμύγδαλα ωμά.
- Κόψε το γάλα! Σύμφωνα με πανεπιστημιακές μελέτες στην Αμερική το γάλα εκτός του ότι είναι μια επεξεργασμένη νεκρή τροφή δημιουργεί πολλούς μικροοργανισμούς που βλάπτουν το έντερο και μύκητες και δημιουργεί όξινο περιβάλλον στον οργανισμό και πεδίο δράσης διάφορων ασθενειών. Επίσης είναι κατά 90% υπεύθυνο για την παιδική χοληστερίνη που είναι σε έξαρση τα τελευταία χρόνια. Κόψτε το γάλα από τα παιδιά σας μετά την ηλικία των 3-4 ετών και αντικαταστήστε το με χυμό πορτοκάλι (μόνο για πρωϊνό).
- Το κάπνισμα επίσης πέρα από τις σοβαρές βλαβερές επιπτώσεις που προκαλεί στην υγεία μας, έχει την τάση να δημιουργεί όξινο περιβάλλον στον οργανισμό μειώνοντας κατά πολύ την όποια προσπάθεια αλκαλικής διατροφής επιδιώκουμε.
- Μια φορά την εβδομάδα να τρως μαγειρεμένο φαγητό «χαλώντας» λίγο το πρόγραμμα της αλκαλικής διατροφής (να προτιμάς μαγειρευτά όσπρια και όχι μακαρονάδες, πίτσες ή σουβλάκια)
- Περιόρισε καφέδες, τσάι κτλ ή κόψτα εντελώς είναι άχρηστα και επιβλαβή για τον οργανισμό προϊόντα, καθώς του απορροφούν πολύ ενέργεια.
Τέλος ακολουθούν πίνακες σχετικά με το ph των τροφίμων ανα κατηγορία ώστε να μπορείς να διαμορφώνεις την διατροφή και να επιλέγεις μόνος σου. Τα σπαράγγια είναι μια εκπληκτική αλκαλική τροφή, όμως μην τα μαγειρέψετε. Βάλτε τα λίγο στον ατμό και έτσι θα διατηρήσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους

Αλκαλικές και όξινες τροφές

Εξαιρετικά αλκαλικές τροφές / pH 8,5 – 9,0:
- pH 9,0: Λεμόνια (1), Καρπούζι (2).
- pH 8,5: Αγαρ-Αγαρ (3), Ακτινίδιο, Ανανάς, Αντίδια, Αχλάδια (γλυκά), Δαμάσκηνα Umeboshi, Κανταλούπε, Καγιέν (4), Λάιμ, Μαϊντανός (5), Μάνγκο, Νεροκάρδαμο, Passion fruit, Παπάγια, Πεπόνι, Σπαράγγι (6), Σταφύλια (γλυκά), Σταφίδες ξανθές, Σύκα ξερά, Φύκια Κέλπ και Seaweeds, Χουρμάδες ξεροί, Χυμοί Φρούτων (7), Χυμοί Λαχανικών (8).
1. Εξαιρετικό για κρυολόγημα, βήχα, πόνο λαιμού, καούρα και πεπτικές διαταραχές.
2. Καλό για ετήσια νηστεία. Για αρκετές μέρες τρώτε καρπούζι, μασάτε και τρώτε επίσης τα κουκούτσια. Υπέρ αλκαλική τροφή.
3. Υποκατάστατο της ζελατίνης, πιο θρεπτικό.
4. Αναζωογονητικό, μη ερεθιστικό θεραπευτικό του σώματος. Καλό για το ενδοκρινολογικό.
5. Καθαρίζει τα νεφρά.
6. Ισχυρός μειωτής οξύτητας, αποτοξινώνει με προσωρινή οξύτητα των ούρων, επιφέροντας αλκαλικότητα μακροχρόνια.
7. Τα φυσικά σάκχαρα φέρνουν αλκαλικότητα. Πρόσθετη ζάχαρη κάνει τους χυμούς να σχηματίζουν οξέα.
8. Ανάλογα τα λαχανικά και τη γλυκύτητα.

Μέτρια αλκαλικές τροφές / pH 7,5 – 8,0
- pH 8,0: Αλφάλφα (9), Αβοκάντο, Αλεύρι Αραρούτι (10), Αλάτι Θαλασσινό (με λαχανικά) (11), Αρακάς (φρέσκος γλυκός), Αχλάδια (λιγότερο γλυκά), Βερίκοκα, Βότανα πράσινα, Γκουάβα, Γκρέιπφρουτ, Διόσπυρος, Καρότα, Κολοκύθα (γλυκιά), Μαρούλι πράσινο, Μήλα (γλυκά), Μούρα, Μπανάνες (ώριμες), Νεκταρίνι, Ροδάκινα (γλυκά), Σέλινο, Σκόρδο (12), Σπανάκι, Σταφύλια (λιγότερο γλυκά), Σταφίδες Κορινθιακές, Σύκα (φρέσκα), Φραγκοστάφυλο, Χουρμάδες (φρέσκοι).
- pH 7,5: Αρακάς (λιγότερο γλυκός), Γογγύλι, Καλαμπόκι γλυκό (φρέσκο), Κολοκύθα (λιγότερο γλυκιά), Κολοκύθα Squash (13), Κουκιά, Κουνουπίδι, Λάχανο, Μαρούλι (ανοιχτό πράσινο), Μήλα (ξινά), Μηλόξυδο (14), Μπαμπού Φύτρα, Μπρόκολο, Ντάικον, Παντζάρι, Πατάτες με φλούδα, Πιπερόριζα (τζίντζερ-φρέσκια), Πιπεριά, Πορτοκάλι, Ροδάκινα (λιγότερο γλυκά), Σμέουρα, Σταφύλια (ξινά), Ταμάρι (15), Φασολάκια (φρέσκα πράσινα), Φράουλες, Χαρούπια (16).
9. Πλούσια σε ένζυμα, άριστη ευπεψία.
10. Περιέχει υψηλό ασβέστιο. Υποκατάστατο του καλαμποκάλευρου.
11. Η περιεκτικότητα λαχανικών ανεβάζει την αλκαλικότητα.
12. Ανεβάζει τις τροφές οξύτητας pH 5,0 προς την αλκαλική κατεύθυνση.
13. Χειμερινή Κολοκύθα pH 7,5. Γλυκύτερη 8,0.
14. Ανόθευτο, μη παστεριωμένο βοηθάει το πεπτικό. 1 κουταλιά με μέλι και νερό πριν τα γεύματα.
15. Γνήσια ζυμωμένο για 1,5 χρόνο, αλλιώς pH 6,0.
16. Υποκατάστατο του κακάο, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία.

Τροφές ελαφρώς αλκαλικές προς ουδέτερες / pH 7,0 – 7,5
- pH 7,0-7,5: Αμύγδαλα (17), Αγγούρι, Αγκινάρα, Αλάτι Θαλασσινό (18), Αμάρανθος, Βύνη κριθαριού, Γιδίσιο γάλα & τυρόγαλο (άβραστο) (19), Ελαιόλαδο, Ελιές ώριμες (20), Καρύδα (φρέσκια), Κάστανα (ξερά, ψημένα), Κεράσια, Κεχρί, Κινόα, Κολοκάσια, Κρεμμύδι, Κρόκοι αυγών (λίγο βραστοί), Λαχανάκια Βρυξελλών, Μανιτάρια, Μαγιά (διατροφικές νιφάδες), Μαγιονέζα (σπιτική), Μέλι (ανεπεξέργαστο), Μελιτζάνα, Μίσο (πάστα σόγιας), Μοσχοκάρυδο, Μουστάρδα, Μπάμιες, Μπαχαρικά (21), Νεροκαστανιά, Ντομάτες (γλυκές ή μέτρια γλυκές), Ξύδι ρυζιού, Πίκλες σπιτικές (22), Πράσο, Ραβέντι, Ρεπάνι, Σάλτσα σαλάτας, Σιρόπι Ρυζιού, Σόγια φασόλια (ξερά), Σόγια γάλα & τυρί, Σουσάμι σπόροι (ολόκληροι) (23), Τόφου, Φυτρωμένα Σιτηρά (24), Ψωμί Εσσαίων (25).
17. Μουσκεύετε 12 ώρες και τα τρώτε ξεφλουδισμένα.
18. Περιέχει θαλάσσια μέταλλα. Ξηραμένο σε χαμηλές θερμοκρασίες.
19. Υψηλό νάτριο, για βοήθεια στην πέψη.
20. Ξεραμένες στον ήλιο, ωριμασμένες στο δένδρο, αλλιώς pH 6,0.
21. Κυμαίνονται μεταξύ pH 7,0 και 8,0.
22. Με θαλασσινό αλάτι και μηλόξυδο.
23. Υψηλά επίπεδα αφομοιώσιμου ασβεστίου. Καλύτεροι φρεσκοαλεσμένοι.
24. Υψηλότερη αλκαλικότητα και πιο εύπεπτα.
25. Τα φυτρωμένα σιτηρά είναι πιο αλκαλικά. Τα καλομασημένα σιτηρά γίνονται επίσης πιο αλκαλικά.

Ελαφρώς όξινες τροφές προς ουδέτερες / pH 6,5 – 7,0
- pH 7,0-6,5: Ασπράδι αυγών, Βατόμουρα, Βούτυρο, Γάλα (ομογενοποιημένο) και επεξεργασμένα προϊόντα γάλακτος* (26), Γιδίσιο γάλα, Δαμάσκηνα φρέσκα & ξερά (27), Δημητριακά πρωινού (ανεπεξέργαστα με μέλι, φρούτα, σιρόπι σφενδάμου), Ελιές (ξυδάτες), Έλαια (εκτός ελαιόλαδου), Καρύδια, Καρύδα ξερή, Κάσιους, Κριθάρι, Cranberries (27), Κράκερ σίκαλης, ρυζιού ή σίτου (ανεπεξέργαστα), Μακαντάμια και Μπραζίλ καρποί, Μαργαρίνη, Μέλι (επεξεργ.) Μελάσα (οργανική αθειάφιστη) (28), Μοσχοκάρυδο, Μουστάρδα, Πίτουρο, Ποπ-κορν με βούτυρο (σκέτο), Σιρόπι κριθαριού, Σιρόπι Σφενδάμου (ανεπεξέργαστο), Σπόροι Κολοκύθας και Ηλίανθου, Τυριά (ελαφρά και λεπτά)(26), Πέκαν καρποί, Στάρι Σπελτ, Φακές, Φασόλια ξερά (29) (μουνγκ, ατζούκι, γκαρμπάνζο, πίντο, κίντνεϊ), Φιστίκια Αιγίνης, Φρουκτόζη, Ψωμί σίκαλης (οργανικό φυτρωμένο).
* Κρέμα (φρέσκια και άβραστη), Γάλα και Τυρόγαλα (αγελάδας), Γιαούρτι (σκέτο).
26. Τα γαλακτερά δημιουργούν βλέννες και είναι δύσπεπτα.
27. Περιέχουν όξινα βενζοϊκά οξέα.
28. Πολύ πλούσια σε σίδηρο.
29. Τα ξερά φασόλια φυτρωμένα είναι ουδέτερα (pH 7,0).

Μέτρια όξινες τροφές / pH 6,0 – 6,5
- pH 6,0: Γιαούρτι (γλυκαμένο), Δημητριακά πρωινού (επεξεργασμένα), Κρέμα σιταριού, Κρασί (30), Μελάσα (θειαφισμένη), Οστρακόδερμα, Πίκλες (εμπορίου), Σιρόπι Σφενδάμου (επεξεργασμένο), Τροφές πλήρους σιταριού (31), Φρουτοχυμοί με ζάχαρη, Φύτρο σταριού, Ψάρια, Ψωμιά (εξευγενισμένα) από καλαμπόκι, βρώμη, ρύζι και σίκαλη.
- pH 6,5: Αυγά ολόκληρα (καλά βρασμένα), Βρώμη, Γλυκά (με σπόρους & μέλι), Ζυμαρικά (πλήρη), Κέτσαπ, Μαγιονέζα, Μπανάνες (πράσινες), Πατάτες ξεφλουδισμένες, Ποπ-κορν (με αλάτι και βούτυρο), Ρύζι Μπασμάτι, Ρύζι αναποφλοίωτο, Σόγια σάλτσα (εμπορίου), Ταπιόκα, Τυριά (έντονα), Φαγόπυρο, Φιστίκι αράπικο, Ψωμί Σταρένιο (οργανικό φυτρωμένο), Ψωμιά καλαμποκιού και ρυζιού.
30. Καλής ποιότητας κόκκινο κρασί, μέχρι ένα ποτηράκι, καλό για το αίμα.
31. Το ανεπεξέργαστο σιτάρι είναι πιο αλκαλικό.

Εξαιρετικά όξινες τροφές / pH 5,0 – 5,5
- pH 5,0: Τεχνητά γλυκαντικά.
- pH 5,5: Αλεύρι άσπρο και σταρένιο (32), Αλάτι ιωδ. ραφιναρισμένο, Ανθρακούχα αναψυκτικά και ποτά (33), Βοδινό κρέας, Γαλοπούλα, Γλυκά και κέικ με άσπρο αλεύρι, Ελάφι, Ζάχαρη άσπρη (34), Ζάχαρη καφέ (35), Ζυμαρικά (άσπρα), Καραμέλες, Καφές (36), Κατσίκι, Κοτόπουλο, Κουνέλι, Κρέμα με άσπρη ζάχαρη, Λικέρ (37), Μαρμελάδες, Μπύρα(38), Ναρκωτικά, Ξύδι λευκό (επεξεργασμένο), Πρόβατο, Ρύζι άσπρο, Σιμιγδάλι, Σοκολάτα, Σταρένιο ψωμί, Τσάι μαύρο, Τσιγάρα, Χοιρινό.
32. Είναι λευκασμένα – δεν προσφέρουν τίποτα.
33. Απομυζούν τα μεταλλικά στοιχεία του οργανισμού.
34. Αποφεύγετέ τη. Διαταράσσει το μεταβολισμό.
35. Οι περισσότερες είναι άσπρη ζάχαρη με προσθήκη σκούρου σιροπιού.
36. Οργανικός, φρεσκοαλεσμένος – μέχρι pH 5,5.
37. Οι φθηνές μάρκες πέφτουν στο pH 5,0.
38. Καλής ποιότητας, καλοζυμωμένη – μέχρι pH 5,5. Οι λίγο ζυμωμένες πέφτουν στο 5,0

ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕΡΟΣ 2

Υπερτροφές

Για την ανάπτυξη και διατήρηση υγιούς σώματος και οργανισμού απαιτείται: Η πρόσληψη στερεών (τροφών), υγρών (ύδατος), αερίων (ατμοσφαιρικού οξυγόνου) και ακτινοβολιών (ορατής ηλιακής, αοράτου υπεριώδους), σε ορισμένες ποσότητες και στην μέγιστη φυσική τους κατάσταση, ήτοι ποιότητα. Η κίνηση ασκήσεως – λειτουργίας όλων των μυών ώστε να διασφαλιστούν οι κυκλοφορίες αίματος και λέμφους, με σκοπό την: προσαγωγή –καύση– απαγωγή υπολειμμάτων, των ανωτέρω 4 προσλαμβανομένων ειδών. Ο όρος «φυσική κατάσταση» τροφών αποκλείει τον (μάλλον εκ του πονηρού) επινοηθέντα όρο και πράξη της «υγιεινής διατροφής» με τις εκατοντάδες σχετικών επιστημονικών – δυτικών κυρίως, συγγραμμάτων. Η δυτική «υγιεινή διατροφή» επιτρέπει και συνιστά την καταστροφή και νέκρωση των τροφών μέσω της θερμάνσεως. Η Ελληνική φυσική αλκαλική διατροφή δέχεται και συνιστά μόνον άθερμες – ωμές – ζωντανές τροφές (ή τουλάχιστον σε ποσοστό 80% της καθημερινής μας διατροφής). Αυτοί οι οποίοι τρέφονται με «υγιεινή διατροφή»διαπιστώνουν ότι ζουνλίγα έτη παραπάνω από αυτούς που ακολουθούν τυχαία διατροφή, αλλά πεθαίνουν από τις ίδιες ασθένειες των τελευταίων, διότι λαμβάνοντας νεκρές θερμασμένες τροφές, ο ανθρώπινος οργανισμός δεν διαθέτει ακέραια δομικά υλικά για να τους κτίσει υγιείς – στέρεους κυτταρικούς ιστούς.

Η θέρμανση των τροφών διασπά τις μοριακές αλυσίδες των πρωτεινών – υδατανθράκων – μεταλλικών αλάτων, σε θραύσματα τα οποία ο οργανισμός ΔΕΝ αναγνωρίζει και ΔΕΝ θέλει να χρησιμοποιήσει ως τροφές, διότι τα θεωρεί απορρίμματα και προϊόντα αποσυνθέσεως από θερμική διάσπαση. Αυτό σημαίνει ότι τα θερμικώς διασπασμένα τρόφιμα ο οργανισμός τα κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με τα ωμά σάπια αποσυντεθέντα τρόφιμα όπως π.χ. το μαγειρεμένο κρέας το κατατάσσει ως σάπιο ωμό κρέας. Επειδή τα κύτταρα «καθαριστές» των εντέρων δεν είναι σε θέση να συλλάβουν τα πολύ μικρά διασπασμένα οργανικά υπολείμματα του «σάπιου» μαγειρεμένου κρέατος, στα έντερα υπάρχει συνεχώς μια κατάσταση ανεκδήλωτης σηψαιμίας. Παρατεινόμενη αυτή η κατάσταση προκαλεί καρκίνο του παχέος εντέρου και λοιπές άλλες ασθένειες της επιστήμης της γαστρεντερολογίας, η οποία καταστέλλει τα συμπτώματα αλλά ΠΟΤΕ δεν κατονομάζει και δεν αίρει την αιτία των εντερικών ασθενειών (…), με αποτέλεσμα μετά από μερικά έτη να διογκώνεται η αιτία σε σημείο που να μην επιδέχεται καταστολή συμπτωμάτων με κανένα κατασταλτικό φάρμακο, κι έτσι ο ασθενής πεθαίνει από απότομη διάχυση των συσσωρεμένων τοξινών στο αίμα και την καρδιά. Όσα μεγαλύτερα θραύσματα «σάπιων» πρωτεϊνών μαγειρεμένου κρέατος – ψαριών – αυγών – βρασμένων γαλακτοκομικών – οσπρίων, κατορθώσουν να συλλάβουν τα έντερα, τα μεταφέρουν στο αίμα και μέσω αυτού στα κύτταρα τα οποία μοιάζουν με ετοιμόρροπα κτήρια διότι η οικοδόμηση κυττάρων δεν έχει γίνει με ακέραια δομικά υλικά αλλά με πρωτεινικά θραύσματα.

Τα ίδια συμβαίνουν όταν αντι για ακέραια αδιάσπαστα μεταλλικά οργανικά άλατα από ωμα λαχανικά, ο οργανισμός τα προσλαμβάνει διασπασμένα – αποσυντεθέντα μέσω θερμότητας από μαγειρεμένα λαχανικά, υπο μορφή ανόργανων αλάτων (αρθρίτιδα), ατόμων μετάλλων όπως ασβέστιο αρτηριοσκληρώσεως, και οργανικών ανθρακικών οξέων τα οποία κατατρώγουν το οργανικό ασβέστιο των οστών προκαλώντας οστεοπόρωση και διάβρωση των οστών. Τα όμοια συμβαίνουν όταν αντι για ακέραιους αδιάσπαστους υδατάνθρακες υψηλής ενέργειας από ωμά φρούτα και άθερμα έλαια, ο οργανισμός τους προσλαμβάνει από μαγειρεμένα έλαια και θερμασμένη (διϋλισμένη) άσπρη ζάχαρη, ήτοι ως υδατάνθρακες χαμηλής ενέργειας ανίκανους να υποστηρίξουν καύσεις μεγάλης εντάσεως, όπως αυτές απαιτούνται από αθλητές ή δραστήριους ανθρώπους ή για τον Ηρωικό Ελληνικό Τρόπο Ζωής! Συμπέρασμα: Τα παρά φύση μεταλλαγμένα μέσω θερμάνσεως τρόφιμα προκαλούν κυτταρική μετάλλαξη σε ανίσχυρους και ετοιμόρροπους σωματικώς ανθρώπους. Ενώ το αντίθετο συμβαίνει όταν τα φυσικά άθερμα αμετάλλκτα τρόφιμα οικοδομούν υγιή ακέραια πλήρη κύτταρα σε πανίσχυρους και άτρωτους σωματικώς ανθρώπους.

Πριν δώσουμε ένα δείγμα φυσικής δίαιτας πρέπει να αναφέρουμε τις 3 αρχές – λειτουργίες του ανθρωπίνου μεταβολισμού

Α. Λειτουργία καύσεων υδατανθράκων που είναι φρούτα, έλαια, ξηροί καρποί κτλ: Αυτές οι τροφές έχουν ως μηχανικό ανάλογο την βενζίνη και τα λάδια του κινητήρα εσωτερικής καύσεως. Ζυμούμενες από τα σιελικά ένζυμα του στόματος και διασπώμενες από τις χολικές εκκρίσεις, αφήνουν ελεύθερα χημικά σθένη (υδρογόνου και άνθρακα) τα οποία όταν το αίμα τις μεταφέρει στις πνευμονικές κυψέλες, ενώνονται με το εισπνεόμενο οξυγόνο και παράγουν εκπνεόμενους ατμούς ύδατος, διοξείδιο του άνθρακα και θερμότητα. Παράλληλες καύσεις στα κύτταρα παράγονται από το εκεί μεταφερόμενο οξυγόνο μέσω της αιμοσφαιρίνης. Στον ανθρώπινο οργανισμό, οι «αραιοί» υδατάνθρακες λαχανικών και φρούτων μετατρέπονται σε «πυκνούς» τοιούτους, ως οργανικά έλαια και λίπη, αλλά και αντιστρόφως ήτοι τα σωματικά αποθέματα των ελαίων – λιπών μετατρέπονται σε καύσιμους «αραιούς» υδατάνθρακες – σάκχαρα όταν υπάρχει μειωμένη ή μηδενική πρόσληψη τροφής.

Β. Λειτουργία δημιουργίας νέων κυττάρων και επιδιορθώσεως των παλαιών μέσω προσαγωγής ωμών ζωικών πρωτεϊνών και φυτικών πρωτεϊνών οργανικών μεταλλικών αλάτων από λαχανικά: Η φυσική οξύτητα των πρωτεϊνών ενισχύεται από το υδροχλωρικό οξύ του στομάχου, ως προσωρινή υπεροξύτητα. Αυτή εξουδετερώνεται από το οξυγόνο των κυττάρων, το οποίο φτάνει δια της αιμοσφαιρίνης και επανέρχεται ως φυσική πρωτεϊνική οξύτητα, παράγοντας αποκομιζόμενο νερό, οργανικό διοξείδιο του άνθρακα και θερμότητα. Επομένως και ο μεταβολισμός των πρωτεϊνών προκαλεί καύσεις, αν και ο κύριος προορισμός τους είναι «κυτταρικά ανταλλακτικά». Πράγματι έχουν ως μηχανικό ανάλογο τα ανταλλακτικά του κινητήρα εσωτερικής καύσεως.

Εναλλαγή λειτουργιών Α και Β. Όταν ο οργανισμός εκτελεί έντονες λειτουργίες Α καύσεως υδατανθράκων, καταστέλλει τις λειτουργίες Β αντικαταστάσεως πρωτεϊνών στα κύτταρα. Αντιστρόφως, όταν εκτελεί λειτουργίες Β, καταστέλλει τις λειτουργίες Α. Έχουν σημειωθεί θάνατοι αθλητών με άψογη υγεία, διότι έφαγαν πρωτείνες (κυτταρικά ανταλλακτικά) λίγες ώρες πριν από την άθληση (έντονη λειτουργία του οργανισμού με καύσεις υδατανθράκων). Αλλά και οι μη αθλητές μετά την βρώση πρωτεϊνών και ειδικώς κρέατος, παρατηρούν στον εαυτό τους την καταστολή ικανότητος προς εργασία ή άλλη δραστηριότητα, εκδηλωμένη ως έντονη υπνηλία, διότι όταν ο οργανισμός αφομοιώνει πρωτεΐνες, επιθυμεί ανάπαυση ύπνου, δηλαδή παύση πρωτογενούς καύσεως υδατανθράκων και συντήρηση της δευτερογενούς καύσεως και αντικαταστάσεως πρωτεϊνών. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ Επομένως εξάγεται ο χρυσός κανόνας διατροφής για όσους επιζητούν τις μέγιστες δυνατές πνευματικές, συναισθηματικές και σωματικές επιδόσεις: Κατά την διάρκεια της ημέρας ή εργασίας και αθλήσεως απογεύματος ή νύκτας, επιβάλλεται – επιτρέπεται η λήψη γευμάτων ΜΟΝΟ φρούτων ή ξηρών φρούτων και απαγορεύεται η βρώση ζωικών ή φυτικών πρωτεινών ή μεταλλικών αλάτων (λαχανικών). Οι πρωτείνες και τα μεταλλικά άλατα λαμβάνονται 2-3 ώρες πριν από τον νυκτερινό ύπνο, διότι απαιτείται χρόνος 8 – 12 ωρών για να αφομοιωθούν ως νέα ανταλλακτικά κυττάρων. Μετά από το δείπνο αυτό απαγορεύεται η λήψη υδατανθράκων (φρούτα ή γλυκά) καθώς και η οιαδήποτε σωματική εργασία ή άθληση.

Γ. Ισορροπία των 2 αντιθέτων ρευστών.

Οι αρχαίοι Έλληνες ιατροί Ασκληπιός, Ιπποκράτης κ.α. ομιλούσαν για την «ισορροπία των 2 ρευστών» στο ανθρώπινο σώμα. Αυτά, δεν είναι άλλα από τα αλκαλικά και τα όξινα υγρά του σώματος τα οποία παράγουν ηλεκτροχημικώς αντιθέτου πολικότητας ηλεκτρικά μικρορεύματα. Και οι πρωτείνες ως αμινοξέα, και οι υδατάνθρακες ως οργανικά ανθρακικά οξέα είναι όξινες ενώσεις. Οι πρωτείνες θα παραμείνουν όξινες μέχρι την μεταφορά τους στα κύτταρα. Αντιθέτως, οι υδατάνθρακες από φρούτα, δημητριακά και έλαια, πρέπει καταρχήν να εξουδετερωθούν ως οργανικά άλατα μέσω καύσεως με το εισπνεόμενο οξυγόνο, και εν συνεχεία ουδέτερα οργανικά άλατα των λαχανικών να αλκαλοποιηθούν με διεργασίες , που δεν αφορούν στην παρούσα. Η αλκαλικότητα αυτή δεν πρέπει ούτε να εξισωθεί ούτε να υπερισχύσει επι του όξινου περιβάλλοντος των κυττάρων, αλλά πρέπει να υπολείπεται με μικρή διαφορά “ph”. Αν η αλκαλικότητα υπολείπεται με μεγάλη διαφορά τότε η υπεροξύτητα του οργανισμού εκδηλώνεται υπο μορφή ασθενειών, διότι τα υπερβολικής πυκνότητος οξέα προσβάλουν τα ασθενώς όξινα κύτταρα των οργάνων του σώματος, θεωρώντας τα ως αλκαλικά! Και τα κατατρώγουν – καταστρέφουν, όπως το ισχυρώς όξινο θειΙκό οξύ κατατρώγει τα ασθενώς όξινα μέταλλα. Αυτή είναι και η κύρια αιτία του πρόωρου γήρατος και των ασθενειών. Η επιθυμητή ισορροπία των 2 ρευστών εξασφαλίζεται από την αυτόματη λειτουργία του οργανισμού, υπο τον όρο ότι προσλαμβάνει τις ορθές ποσότητες πρωτεινών, υδατανθράκων, οργανικών αλάτων, ύδατος, οξυγόνου και ηλιακού φωτός, υπό τον πρόσθετο όρο της επαρκούς αθλήσεως!

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ

ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ: Οι μαύρες σταφίδες καλλιεργούνται αποκλειστικά και μόνο στην Κόρινθο. Γι’αυτό και είναι γνωστή αυτή η ποικιλία παγκοσμίως ως Κοριανθιακή σταφίδα ή Currants. Οι μαύρες σταφίδες είναι απλά το τελικό προϊόν που προκύπτει από την αποξήρανση μαύρου σταφυλιού (με κουκούτσι) στον ήλιο.
Οφέλη και ιδιότητες: Οι μαύρες σταφίδες περιέχουν φρουκτόζη και γλυκόζη σε συμπυκνωμένη, αφυδατωμένη μορφή και δίνουν άμεση ενέργεια και τόνωση. Είναι πλούσιες σε σίδηρο, απλούς υδατάνθρακες, θερμίδες και βιταμίνη C (τα 100gr περιέχουν 300mg C). Είναι αγαπημένη τροφή των ορειβατών, των φαντάρων και όσων θέλουν να αυξήσουν το σωματικό τους βάρος. Στη νότια Βαυαρία, στις Ιταλικές Άλπεις και στην νότια Γαλλία, χιλιάδες κόσμος καταναλώνει αποκλειστικά και μόνο σταφύλια ή σταφίδες για θεραπευτικούς λόγους με την μέθοδο της αποκλειστικής μονοφαγίας για αρκετό χρονικό διάστημα.

Η μαύρη Κορινθιακή σταφίδα μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα όπως:
*ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ: Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες απορροφούν νερό δίνοντας όγκο στα κόπρανα και εύκολη στη συνέχεια αποβολή.
*ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ: Λόγω της φρουκτόζης και της γλυκόζης που περιέχουν δίνουν εύκολες αφομοιώσιμες θερμίδες υπό την μορφή απλών ζακχάρων χωρίς χοληστερόλη. Το σελήνιο, ο φώσφορος και η βιταμίνη C βοηθούν μαζί με άλλα μέταλλα και βιταμίνες στην αξιοποίηση και αφομοίωση της πρωτεΐνης μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό.
*ΤΟΞΑΙΜΙΑ: Γνωστή και ως δηλητηρίαση του αίματος όταν το PH έχει περιέλθει σε όξινη κατάσταση. Αυτή είναι η κύρια πηγή όλων των προβλημάτων υγείας σήμερα. Η μαύρη σταφίδα χάρη στο μαγνήσιο και κάλιο που περιέχει (2 αλκαλικά μεταλλικά άλατα) βοηθά να επανέλθει η οξεοβασική ισορροπία.
*ΑΝΑΙΜΙΑ: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο.
*ΠΥΡΕΤΟΣ: Περιέχει φαινόλες, φυτοθρεπτικά συστατικά με αντιβιοτικές, αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.
*ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: Περιέχει αργινίνη, ένα αμινοξύ που ανεβάζει την ερωτική διάθεση (libido).
*ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ: Ενώ δεν περιέχει πολύ ασβέστιο εντούτοις περιέχει βόριο, ένα μέταλλο χρήσιμο στον σχηματισμό οστών και την απορρόφηση του ασβεστιού.
*ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΑΤΙΩΝ: Χάρη στις φαινόλες, στην βιταμίνη Α και σε άλλα αντιοξειδωτικά.
*ΥΓΕΙΑ ΔΟΝΤΙΩΝ: Χάρη στο ελαικό οξύ που περιέχει προσφέρει προστασία κατά της οδοντικής πλάκας, τερηδόνας και του στρεπτόκοκκου. Όσο περισσότερη ώρα μένουν στα δόντια οι σταφίδες τόσο το καλύτερο για την αδαμαντίνη.
*ΑΛΛΑ ΟΦΕΛΗ: Λόγω της κατεχίνης, μια αντιοξειδωτική φαινόλη που περιέχουν οι σταφίδες, προσφέρουν προστασία εναντίον του καρκίνου παχέως εντέρου.

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ: Η ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ

ΙΣΤΟΡΙΑ: Στην αρχαιότητα το σύκο αποτελούσε τροφή ύψιστης διατροφικής σημασίας. Η εξαγωγή του φρούτου απαγορευόταν για να προστατευθεί η ποικιλία. Το σύκο φρέσκο και αποξηραμένο μαζί με την ανάλατη ελιά, τα φρούτα και το σκόρδο υπήρξαν τα «αναβολικά» των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες στην περιοχή της αρχαίας Ολυμπίας. Από την Ελλάδα το σύκο διαδόθηκε και εξαπλώθηκε πρώτα στην Αίγυπτο και από εκεί μέσω της Συρίας, του Ισραήλ και της Αραβίας, σε όλο τον κόσμο. Σήμερα τα σύκα (φρέσκα) είναι ιδιαίτερα ευπαθή κατά την μεταφορά τους μετά τη συγκομιδή γι’αυτό και ως επί το πλείστον κόβονται άγουρα και πρώιμα. Το γεγονός αυτό τα καθιστά ιδιαίτερα άνοστα και απρόσιτα στους περισσότερους καταναλωτές. Ο μόνος εύκολος και πρακτικός τρόπος να απολαύσει κανείς όλο το χρόνο σύκα, είναι να τα καταναλώσει ως αποξηραμένα.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Τα σύκα είναι πλούσια σε σάκχαρα (70% υδατάνθρακες), γι’αυτό και παρέχουν πολλή και άμεση ενέργεια. Λόγω της βλεννίνης και της πηκτίνης που περιέχουν, διαθέτουν υπακτικές ιδιότητες. Είναι τροφή πλούσια σε ασβέστιο (200mg/100gr) και μαζί με ένα ολόκληρο μαρούλι, 50gr ωμά ανάλατα αμύγδαλα και 4 πορτοκάλια, εξασφαλίζουν την απαραίτητη καθημερινή πρόσληψη ασβεστίου για τον οργανισμό (1000mg την ημέρα). Για όσους τρώνε γαλακτοκομικά, αποτελούν έναν καταπληκτικό συνδυασμό σε αλκαλικά μεταλλικά άλατα, όπως ασβέστιο-μαγνήσιο-κάλιο-νάτριο, όταν καταναλωθούν μαζί με κατσικίσιο τυρόγαλα (ορρό γάλακτος) ή ανάλατο κατσικίσιο ανθότυρο. Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για όσους πάσχουν από αρθριτικά, για αθλητές μετά την προπόνηση, για όσους αναρρώνουν από εγχειρήσεις ή ασθένειες και ειδικά για όσους θέλουν να αυξήσουν το μυϊκό ιστό τους.

ΧΡΗΣΗ
- Μαζί με αμυγδαλόγαλα, τα αποξηραμένα σύκα (στο μπλέντερ ή μόνα τους) αποτελούν ένα υπέροχο, δυναμωτικό πρωινό.
- Σε συνδυασμό με γάλα σόγιας, (SOYABELLA) τα αποξηραμένα σύκα δίνουν ένα θαυμάσιο κολατσιό και συντελούν στην αύξηση βάρους. Ιδανικό σνάκ για προβλήματα οστεοπόρωσης.
- Τα αποξηραμένα σύκα πρέπει να τα μουσκεύουμε για 6 έως 12 ώρες σκεπασμένα σε νερό, για να περιέλθουν σε μια πρωτογενή κατάσταση και να είναι μια εύπεπτη και αφομοιώσιμη πηγή ενέργειας.
- Συνδυάζονται τέλεια με φρέσκα υπόξινα/γλυκά φρούτα (ειδικά με μήλα ή μπανάνες). Ένα ιδανικό πρωινό γεύμα.
- Ψιλοκομμένα σε σαλάτες για μια εξωτική γεύση.
- Στο μπλέντερ (3-4 τεμάχια) ως smoothie, με χυμό λαχανικών και προαιρετικά 1-2 μπανάνες.

ΕΛΙΑ: Η απολυτη Ελληνικη Υπερτροφη!

Η ελια θεωρειται:
- το φρουτο με τα περισσοτερα μεταλλικα αλατα
- το φρουτο με το περισσοτερο ασβεστιο
- πλουσια σε μαγνησιο
- αλκαλικο φρουτο
- πλουσια σε βασικα αμινοξεα
- πλουσια σε μονοακορεστα βασικα λιπαρα οξεα-Ω9
- γεματη με λιποδιαλυτες βιταμινες Α και Ε
- αφθονη σε αντιοξειδωτικα
- Η ελια εχει την ικανοτητα να διαλυει την τοξικη βλεννα στο ανθρωπινο σωμα περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο φρουτο!

Στο κλασσικο βιβλιο της φυσικης υγεινης του ARNOLD EHRET-THE MUCUSLESS DIET HEALING SYSTEM, αναφερεται πινακας, με βαση τη σειρα προτεραιοτητας ορισμενων τροφων, οσον αφορα τη δυνατοτητα τους να απορροφουν και να αποβαλλουν τοξικη βλεννα και καταλοιπα μαγειρεμενης τροφης απο το ανθρωπινο σωμα. Σε αυτον τον πινακα λοιπον, η ελια κατατασσεται πρωτη μεταξυ δεκαδων τροφων με ενα σκορ 30,56, με τα συκα να ακολουθουν ως δευτερα με σκορ 27,81. Για να καταλαβετε τη θεραπευτικη δυναμη της ελιας, ενδεικτικα αναφερεται οτι το πορτοκαλι, γνωστο σε ολους για την απεκκριτικη δυνατοτητα του, ακολουθει ως τριτο στη λιστα με σκορ μολις 09,61! Η ελια θεωρειται ιδανικη τροφη για οσους εχουν προβληματα υψηλης χοληστερολης, υψηλες τρανσαμινασες, αιμορροιδες, πονοκεφαλους, λευχαιμια κ.α., οπως και για αθλητες, για χειρονακτικα εργαζομενους και κυριως για χορτοφαγους και ωμοφαγους που θελουν να αυξησουν το μυικο ιστο τους. Συνδυαζεται αριστα με χυμο λαχανικων ή πρασινη σαλατα. Ενα απο τα καλυτερα φυσικα αναβολικα για μποντι μπιλντερς. Η συνιστωμενη ημερησια δοση ειναι 10-20 ελιες μεσημερι ή βραδυ.

Η απολυτη Ελληνικη Υπερτροφη! Φρέσκος Βιολογικός Χυμός Σιταρόχορτου:

Η αναζωογονητική γεύση του φρεσκοστιμμένου βιολογικού χυμού σιταρόχορτου είναι ένα φυσικό τονωτικό που θα σας γεμίσει ενέργεια και θρεπτικά στοιχεία! Απλά πιείτε μια μικρή ποσότητα χυμού καθημερινά και το εύγεστο αυτό φυσικό ποτό θα παρέχει στον οργανισμό σας τα ευεργετικά συστατικά που χρειάζεται. Επειδή το σιταρόχορτο είναι βιολογικά καλλιεργημένο και χωρίς έκδοχα απορροφάται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα από παρόμοια προϊόντα κατώτερης ποιότητας, χωρίς καμία παρενέργεια. Επιπλέον είναι μία πραγματική αποθήκη φυσικών βιταμινών, ιχνοστοιχείων, χλωροφύλλης και ενζύμων. Υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεϊνη, περιέχει τα 8 βασικά αμινοξέα και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα. Επίσης λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων, το σιταρόχορτο είναι πολύ αποτελεσματικό για την αποτοξίνωση. Παρέχει τόσο εσωτερική αναζωογόνηση όσο και εξωτερική.
- Κάνει πολύ καλό στο δέρμα και στη στοματική υγιεινή.
- Καθαρίζει το δέρμα από μέσα προς τα έξω και βοηθάει το σώμα να απαλλαχθεί από τα επιβλαβή βακτήρια.
- Περιέχει περισσότερες από 100 θρεπτικές ουσίες
- Πολύ πλούσιο σε χλωροφύλλη (συμπυκνωμένη ηλιακή ενέργεια)
- Ιδανικό για όξινες καταστάσεις του οργανισμού
- Σε δερματολογικές παθήσεις
- Παρέχει ικανοποιητική προστασία από ατμοσφαιρικούς ρύπους και ελεύθερες ρίζες
- Κατάλληλο για αποτοξινωτικές δίαιτες.

Η αντικαρκινική διατροφή ορίζεται απο την Ο.Ε.Α. ως υπερ-αλκαλική ωμοφαγία. Έως τώρα, το ιατρικό τμήμα της Ο.Ε.Α. είχε διαπιστώσει ότι οι δυνατότερες αντικαρκινικές τροφές είναι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το σκόρδο δια υπερτασικούς ασθενείς, και το κρεμμύδι για υποτασικούς ασθενείς. Προσφάτως διαπιστώθηκε ότι τα μανιτάρια, ως υπεραλκαλικοί μύκητες είναι ισχυρότατη αντικαρκινική τροφή.Το ιατρικό τμήμα της Ο.Ε.Α. προτείνει το κάτωθι ημερήσιο διαιτολόγιο:

Πρωϊνό: Ένα είδος φρούτου εποχής , της επιλογής του ασθενούς, μέχρι χορτασμού.
Δεκατιανό: Ένα αγελαδινό γιαούρτι με 3,5% λιπαρά, μαζί με μέλι και καρύδια.
Μεσημεριανό: Ένα γεύμα απο μανιτάρια, σαλάτα, καρυκευμένα με σκόρδο ή κρεμμύδι και σάλτσα ντομάτας δια να προκαλείται η όρεξη του ασθενούς. Το μεσημεριανό θα συνοδεύεται απο τυρί της επιλογής του ασθενούς, και μαύρο ψωμί.
Βραδινό: Μεγάλη ωμή σαλάτα εποχής με ελαιόλαδο και λεμόνι. Ως πρωτεΐνες ο ασθενής θα καταναλώσει άλλο τυρί της επιλογής του και μαύρο ψωμί.

Τελικά σχόλια: Ως ζωϊκές πρωτεΐνες, ο ασθενής θα χρησιμοποιήσει δια 2 μήνες τουλάχιστον μόνον τα γαλακτοκομικά, ήτοι: φέτα–γιαούρτια–τυριά. Να προτιμηθούν τα προϊόντα Ελληνικής προελεύσεως διότι τα εισαγόμενα γαλακτοκομικά προέρχονται απο κατεργασίες εν θερμώ οι οποίες σκοτώνουν τις πρωτεΐνες.

Πρόταση για σαλάτες: Η ισχυρότερη αντικαρκινική δράση, σε ότι αφορά τα λαχανικά, περιέχεται στα καρότα και στα φύλα παζαριού. Εάν υπάρχει μηχανικός πολτοποιητής–μίξερ να χρησιμοποιηθεί στις σαλάτες ο πολτός των βολβών απο πατζάρια.

Πρόταση για φρούτα: Ο μέγιστος αντικαρκινικός συντελεστής βρίσκεται στα μαύρα σταφύλια.

Συμπληρωματικές οδηγίες: Ο καρκίνος είναι συσσώρευση όξινων τοξινών. Άρα μέγιστο αντικαρκινικό φάρμακο είναι η εισπνοή οξυγόνου ως υπεραλκαλικού χημικού στοιχείου. Γι’ αυτό απαιτείται για τους ασθενείς, καθημερινό ταχύ βάδισμα 2 ωρών με βαθειές εισπνοές οξυγόνου.

Αποτρεπτικές οδηγίες: Συνιστούμε απολύτως και αυστηρώς την αποφυγή χημειοθεραπείας και ακτινοβολιών, και οι 2 μέθοδοι αντί θεραπείας, επιταχύνουν το θάνατο του ασθενούς, διότι σκοτώνουν και τα υγιή κύτταρα των ασθενών.

Συμπληρωματικό μέτρο: Οι ασθενείς πρέπει να κάνουν όσα περισσότερα θαλάσσια λουτρά μπορούν, με τη μέγιστη δυνατή παραμονή στο θαλάσσιο νερό διότι αυτό είναι αλκαλικό και απορροφά τις τοξίνες του καρκίνου απο τους πόρους του ανθρωπίνου δέρματος. Όταν αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει, οι ασθενείς πρέπει για μία ώρα τουλάχιστον ημερησίως να κάνουν λουτρό στο σπίτι τους σε γεμάτη μπανιέρα με νερό στο οποίο θα έχουν διαλύσει 3 κιλά χοντρό αλάτι, για να δημιουργούν συνθήκες θαλασσίου ύδατος.

Υ.Γ: Για διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών οι ασθενείς απαγορεύεται να καταναλώσουν πρωτεΐνες εκτός των γαλακτοκομικών διότι όλες αυτές είναι όξινες και επιδεινώνουν το καρκίνο. Εκτός των ελαφρώς βρασμένων μανιταριών για σαλάτα, απαγορεύεται η λήψη οιασδήποτε άλλης μαγειρεμένης τροφής.

ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΑΙΤΑ "ΠΙΚΡΩΝ και ΩΜΩΝ ΟΥΣΙΩΝ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ (H2O2) - Η απαγορευμένη πανάκεια

6 comments :

Anonymous said...

Δεν το διάβασα όλο άλλα στο σημείο "Χορτοφαγική Ωμοφαγία και Αθλητισμός" δεν νομίζω πως έχει δίκιο. Η αναφορά του "Η ημερήσια ανάγκη για πρωτεΐνη στον άνθρωπο είναι 1γραμ. πρωτεΐνης ανά κιλό βάρους" δεν είναι σωστή για τους αθλητές. Ένας αθλητής 90 κιλών χρειάζεται το λιγότερο 150γρ ποιοτικής-ζωικής προελεύσεώς πρωτεΐνης για να απόδοσή. Φυτά όπως η σόγια που αποδίδουν μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης δεν έχουν την αντίστοιχη ποιότητα με την ζωική πρωτεΐνη και οπότε έχουν μικρότερο βαθμό απορρόφησης απ'τα κύτταρα. Τα όσπρια πρέπει να συνδυάζονται σωστά για να μπορούν τα αμινοξέα τους να σχηματίζονται σε πρωτεΐνες αλλιώς είναι άχρηστα. Τέλος, οι αρχαίοι Έλληνες αθλητές κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες κρέατος, έχοντας προφανώς παρατηρήσει την αύξηση τις απόδοσης τους, χωρίς να ξέρουν τον λόγω- μάλλον. Το κρέας πέραν της πρωτεΐνης φέρει και την βασική πηγή δημιουργίας και αποκατάστασης της μυικής ενέργειας, την κρεατίνη, σε πολλή μεγαλύτερο βαθμό απ'τα φυτά. Ένας αθλητής έχει αναπτύξει με τον καιρό τη δυνατότητα αποθήκευσης διπλάσιας ποσότητας κρεατίνης από ένα απλό άνθρωπο, συνήθως, αν και αυτό είναι και γενετικά προκαθορισμένο.
Το γεγονός της κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων κρέατος απ'τους αθλητές είχε γίνει θέμα χλευασμού απ'τους φιλόσοφους.
Το άρθρο πάντως είναι ωραίο και πολλές συμβουλές μπορούν να εφαρμοστούν στην ζωή απλών ανθρώπων (που δεν κάνουν πρωταθλητισμό εννοώ)

Κρητικός του νότου

Anonymous said...

ΓΙΑΤΙ ΜΩΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ ΝΑ ΜΗΝ "ΕΥΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ;ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΚΑΘΟΤΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΙΔΑ ΤΑΦΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ-ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ- ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ!ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΑΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΝΩΪΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ,ΟΙ ΜΑΣΕΛΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ "ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ"!ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΦΩΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ!

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

Anonymous said...

"Η θέρμανση των τροφών διασπά τις μοριακές αλυσίδες των πρωτεινών – υδατανθράκων – μεταλλικών αλάτων, σε θραύσματα τα οποία ο οργανισμός ΔΕΝ αναγνωρίζει και ΔΕΝ θέλει να χρησιμοποιήσει ως τροφές, διότι τα θεωρεί απορρίμματα και προϊόντα αποσυνθέσεως από θερμική διάσπαση. "

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ.ΑΝ ΤΗΓΑΝΙΣΟΥΜΕ,ΨΗΣΟΥΜΕ ΚΛΠ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΡΕΑΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ,ΒΙΟΧΗΜΙΚΑ Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ Η ΜΟΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΔΟΜΗ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ.ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΜΟΡΙΑΚΑ,ΤΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ.Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ.Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ.ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ,ΜΑΚΡΙΑΑΑ!ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ Η ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΓΛΥΚΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΩΛΟΨΩΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.

ΑΝΩΝΥΜΕ 16/6/13 00:55 ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ.Η ΛΗΨΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ ΠΟΙΚΙΛΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ 3-4 ΓΡ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ ΑΝΑ ΚΙΛΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ.Η ΣΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΠΗΓΗ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ) ΑΛΛΑ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΤ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΑ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΑΥΤΟ :)
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΡΕΑΤΙΝΗ ΑΠΟ ΚΡΕΑΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ( Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΦΥΤΑ).ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΙΜΗ ΑΠ'ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ.ΟΤΑΝ ΤΡΩΣ ΠΟΛΥ ΚΡΕΑΣ, Η ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΡΕΑΤΙΝΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ, Η ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΕΦΤΕΙ (ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ).ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ.ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΡΕΑΤΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΥΣ ΤΟΥ,ΑΠ'ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΜΕΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΡΕΑΤΙΝΗ (ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΟΥΔΡΙΚΗ) 3-5 ΓΡ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΕΥ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΑΣ.

Υ.Γ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ!ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ/ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ "ΓΙΑΤΡΟΥΣ" ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΟΥΤΙΖΑΝ...

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

Anonymous said...

Τηλέμαχε συμφωνώ σχεδόν σε όλα που λες για την κρεατίνη, εξηγούμε...
(όταν παίρνεις συμπλήρωμα κρεατίνης η κρεατινίνη στο αίμα ανεβαίνει. Όπως λες κι εσύ, πέφτει η παραγωγή του ίδιου του οργανισμού διότι την βρίσκει έτοιμη, στην κυκλοφορία του αίματος υπάρχει όμως μεγαλύτερη του φυσιολογικού ποσότητα λόγω του συμπληρώματος)
Είμαι χρήστης γύρω στα 8 χρόνια και αποτελεί για εμένα σαν αθλητή το καλύτερο συμπλήρωμα εκεί έξω (άμεσα αποτελέσματα- μηδενικές παρενέργειες). Υπήρξε πολλή παραπληροφόρηση περί παρενεργειών η οποία δημιουργήθηκε, απ'ότι λέγετε πλέον, απ'τις ίδιες τις εταιρείες συμπληρωμάτων, με σκοπό την απαγόρευση τις που θα είχε σαν αντίκτυπο την μεγαλύτερη αποδοχή τις απ'τους αθλητές (η λογική του...για να είναι παράνομη είναι και καλή-έχει αποτελέσματα) και τον διπλασιασμό τις τιμής πώλησης στην μαύρη πλέον αγορά που θα κυκλοφορούσε. Χαίρομε που ο κόσμος άρχισε να μαθαίνει περί του θέματος.
Όσων αφορά το ψήσιμο στον ατμό θα ήταν ενδιαφέρον να μας δώσεις κανένα σύνδεσμο με σχετική συσκευή, εγώ βράζω συνήθως το κρέας που καταναλώνω το οποίο είναι στην πλειοψηφία του στήθος κοτόπουλο.
Επίσης πολλή χρήσιμη η πληροφορία περί σόγιας-οιστρογόνων, κάτι παρόμοιο ακούγετε δυστυχώς τελευταία και για την καφεΐνη.


Κρητικός του νότου

Anonymous said...

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΣΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ (ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥΣ) ΠΟΥ ΚΤΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ!Η MONSANDO ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ!

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

Anonymous said...

ΣΤΗΝ ΚΡΕΑΤΙΝΗ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ(PHARMACEYTICAL GRADE).ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ MICRONIZED KAI AN ΒΡΕΙΣ ULTRA MICRONIZED ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΚΛΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕΛΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗΣ.ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΑ, ΑΛΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΛΕΩ.ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΓΡ (ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ)ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΚΛΟ, ΓΤ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΥΓΡΩΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ,ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΑ ΚΙΛΑ ΣΟΥ ΦΥΣΙΚΑ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΙΣ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΚΡΕΑΤΙΝΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΟΠΩΣ Η ETHYL ESTER ΚΛΠ.ΠΙΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΟΥΔΡΙΚΗ.ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ 2 ΜΑΡΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ:

http://www.nutrabio.com/mm5/merchant.mvc?Screen=SRCH

http://www.lef.org/search/?q=CREATINE

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΣΑΒΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ,ΑΛΛΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ.

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΨΑΞΕ ΓΙΑ ΑΤΜΟΜΑΓΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΟΜΩΣ!!!ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΑΤΜΟ(ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΧΑΡΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ ΕΤΣΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ/ΒΡΑΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ.ΤΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

http://www.google.gr/imgres?q=%CE%A4%CF%81%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%84%CF%8C+%CE%9C%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82&um=1&sa=N&biw=1024&bih=585&hl=el&tbm=isch&tbnid=mlkrUak2Mu4r0M:&imgrefurl=http://www.ikea.gr/%3Fpage%3Dproductview%26iID%3D84092&docid=-VGEmVHBu-GW6M&imgurl=http://www.ikea.gr//Files/Products/84092/500_500_2012_7_27_10_32_47.jpg&w=500&h=500&ei=nO-9UcvkE4Hi4QTm9oGIAQ&zoom=1&iact=rc&dur=281&page=1&tbnh=155&tbnw=196&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:7,s:0,i:102&tx=140&ty=83


http://www.e-domus.gr/product/211-%CE%A3%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9/217-%CE%95%CE%AF%CE%B4%CE%B7%20%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82/15219-Ghidini%20%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%82%20%CE%B1%CF%84%CE%BC%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%82

ΓΤ ΜΟΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ;ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΦΥΣΙΚΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΗΓΗ, ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ