28/05/2013

ΤΟΥΡΚΙΑ: Άσκηση επιστράτευσης «Yildirim 2013» - Στο εδώλιο οι τρομοκρατικές πρακτικές στον Στρατό

Τη διεξαγωγή άσκησης επιστράτευσης με την ονομασία «Yildirim 2013» («Αστραπή – 2013) ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η άσκηση θα διεξαχθεί από την υπαγόμενη στο 4ο Σώμα Στρατού, 28η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού (Ειρηνευτικών Αποστολών) που εδρεύει στο Μαμάκ της Άγκυρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αντικειμενικού σκοποί της άσκησης επιστράτευσης «Yildirim 2013» που διεξάγεται από τις 22 ως τις 31 Μαΐου 2013, είναι:
α. Η δοκιμή του συστήματος επιστράτευσης
β. Η εκπαίδευση του επιστρατευόμενου προσωπικού το οποίο θα κληθεί για να συμμετάσχει στην άσκηση
γ. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση των εφέδρων στον οπλισμό, τα μέσα και τα υλικά της ταξιαρχίας
δ. Η ενεργοποίηση του συστήματος συνεργασίας μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών αρχών για την αναγγελία και παράδοση των προσκλήσεων των εφέδρων και η δημιουργία επικοινωνιών με αυτούς,
ε. Η δοκιμή των διαδικασιών επιστράτευσης (συμμετοχή στρατιωτικών και πολιτικών υπηρεσιών για την υλοποίηση της).
Στο πλαίσιο της «Yildirim 2013» πρόκειται να προσκληθούν 398 έφεδροι, 45 οχήματα, έξι εταιρίες οδικών μεταφορών (προφανώς για τη δοκιμή του συστήματος στρατηγικών μεταφορών), και πολιτικοί υπάλληλοι της δημόσιας διοίκησης που εμπλέκονται στη διαδικασία επιστράτευσης.

Αγανακτισμένη είναι η τουρκική κοινωνία από την τρομοκρατία που επικρατεί στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα οι αυτοκτονίες στρατιωτών την τελευταία δεκαετία να έχουν φτάσει σε τρομακτικά επίπεδα (βλ. σχετικά http://www.defence-point.gr/news/?p=71595). Οι διαμαρτυρίες των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους ενώ τα έστειλαν να υπηρετήσουν την πατρίδα, όχι τον κάθε ανώμαλο Τούρκο στρατιωτικό που θεωρεί τα παιδιά αυτά ιδιοκτησία του, συνεχίζονται, ενώ προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη και έχουν δημιουργήσει και σύλλογο, την «πλατφόρμα για τα δικαιώματα των στρατιωτών». Οι τρόποι συμπεριφοράς των αξιωματικών απέναντι στους απλούς στρατιώτες κυριολεκτικά σοκάρουν, ενώ οι οικογένειες των θυμάτων μιλούν ευθαρσώς για θεσμοθετημένη πρακτική βαθιά ριζωμένη στην «τουρκική κουλτούρα», που πλήττει 400.000 νεαρούς κάθε χρόνο, με την ηγεσία να αρνείται πως υπάρχει πρόβλημα…

2 comments :

  1. Anonymous28/5/13 14:18

    Ερωτήματα...
    1)Γίνεται ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα ή να ετοιμαζόμαστε για κάνα ντου?
    2)Η Ελλάδα πότε έκανε κάτι αντίστοιχο τα τελευταία χρόνια?
    3)Μήπως ΔΕΝ είναι άσκηση? Μήπως πρέπει να είναι σε ετοιμότητα οι μον.. άστο δεν έμεινε τίποτα που να μπορεί να είναι σε ετοιμότητα πλέον.!

    ReplyDelete
  2. Anonymous28/5/13 17:54

    "ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ'ΡΘΕΙ ΘΕ ΝΑ'ΡΘΕΙ, ΑΛΟΙΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ"!
    "ΗΞΕΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ,ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΕΜΩ ΘΝΗΞΕΙΣ!
    "ΗΞΕΙΣ, ΑΦΙΞΕΙΣ ΟΥ, ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΕΜΩ ΘΝΗΞΕΙΣ"!
    ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΚΑΙ ΟΛΙΓΗ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ ΜΕ ΟΛΙΓΟΝ ΚΑΡΜΑ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΚΙΣΜΕΤ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ!ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!ΡΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ "ΔΑΓΚΩΤΟ"!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete