28/05/2013

Ε.Ε: Άρση των κυρώσεων προς τους Σύρους αντάρτες - ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΤΟΥΣ

Υπέκυψε η Ευρωπαϊκή Ένωση στον εκβιασμό της Βρετανίας και της Γαλλίας και προχώρησε στην άρση του εμπάργκο στον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών ανταρτών στη Συρία. Το επιχείρημα που εφηύραν οι Βρετανοί για να καλύψουν τον εκβιασμό, είναι ότι με τον τρόπο αυτό στέλνεται ξεκάθαρο μήνυμα στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι όλες οι δυνατότητες βρίσκονται πλέον στο τραπέζι, πιέζοντάς τον υποτίθεται εν όψει της συνόδου για τη διευθέτηση του προβλήματος με πολιτικά – διπλωματικά μέσα. Βρετανοί και Γάλλοι προφανώς με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να εξισορροπήσουν το επιχειρησιακό πλεονέκτημα που φέρεται να έχουν πάρει οι δυνάμεις του Άσαντ, με στόχο να ενισχύσουν διπλωματικά σε πρώτη φάση τους αντάρτες και να απειλήσουν εμμέσως τον Σύρο ηγέτη να δεχτεί τους όρους τους (δηλαδή την αποχώρησή του), αφού διαφορετικά θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ καλύτερα εξοπλισμένο αντίπαλο. Βέβαια, η στάση αυτή μπορεί να έχει δύο επιπτώσεις. Αφενός να καταστήσει τους αντάρτες άκαμπτους στη διαπραγμάτευση και αφετέρου να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση του Άσαντ απέναντι στους Ρώσους, με τη Μόσχα να παραδίδει σύγχρονο οπλισμό εξισορροπώντας το πλεονέκτημα που θα μπορούσαν να αποκτήσουν εάν παραλάβουν νέα όπλα οι αντικαθεστωτικοί.

http://www.defence-point.gr/news/?p=76810 

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν ουσιαστικά τη Δευτέρα το βράδυ στις Βρυξέλλες την άρση του εμπάργκο όπλων προς τους αντάρτες στη Συρία, ανακοίνωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ. Ωστόσο, οι υπουργοί διατήρησαν όλες τις υπόλοιπες κυρώσεις οι οποίες "απευθύνονται" προς το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, είπε ο κ. Χέιγκ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αποτυχία των κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταλήξουν σε μία συμφωνία για τη χαλάρωση του εμπάργκο όπλων στη Συρία, προκειμένου να συνδράμουν με αυτό το μέτρο στον εξοπλισμό των ανταρτών που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ Όπως είπε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών η μη συμφωνία ουσιαστικά τελειώνει και την απαγόρευση της ΕΕ για την παροχή όπλων προς τους αντάρτες. Ο Ουίλιαμ Χέιγκ πάντως ανέφερε ότι η Βρετανία δεν είχε άμεσα σχέδια για την αποστολή όπλων στη Συρία. «Αν και δεν έχουμε άμεσα σχέδια για την αποστολή όπλων στη Συρία, αυτή (η άρση του εμπάργκο) μας δίνει την ευελιξία να το πράξουμε στο μέλλον, αν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται» δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών. Αλλά και διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες δήλωσαν επίσης ότι προ το παρόν οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα απόσχουν από οποιαδήποτε επιχείρηση παράδοσης όπλων στους αντάρτες. Οι ίδιες διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για την επέκταση όλων των χρηματοπιστωτικών και οικονομικών κυρώσεων κατά της Συρίας του Άσαντ για ένα χρόνο.

http://www.onalert.gr/stories/to-empargko-oplwn-ths-ee-pros-tous-antartes-sth-syria-teleiwse

Ενισχύουν τους αντάρτες ισλαμιστές που σφάζουν ολόκληρα χωριά με γυναικόπαιδα χριστιανών, τρώνε τις καρδιές των Σύρων στρατιωτών και ηγούνται των τρομοκρατικών επιθέσεων σε βάρος Ευρωπαίων πολιτών. Απίστευτη απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Ευρώπη. Ήδη, στη Βρετανία πραγματοποιούνται διαδηλώσεις εναντίον των ισλαμιστών, ενώ στη Στοκχόλμη οργανώθηκαν πολιτοφύλακες για να αντιμετωπίσουν τους μουσουλμάνους μετανάστες που καίνε την πόλη τους. Την πρωτοβουλία μάλιστα για την άρση του εμπάργκο όπλων προς τους ισλαμιστές-σφαγείς της Συρίας ανέλαβαν η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία. Κι αυτό λίγα 24ωρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, όπου ισλαμιστές αποκεφάλισαν Βρετανό στρατιωτικό με μπαλντάδες στη μέση του δρόμου και την απόπειρα δολοφονίας Γάλλου στρατιώτη πάλι από μουσουλμάνους. Η απόφαση αυτή έρχεται δε τη στιγμή που απόρρητες εκθέσεις τόσο την CIA όσο και των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας αναφέρουν πώς ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ εμφανίζεται ενισχυμένος και δύσκολα μπορεί να ανατραπεί με μεθόδους σαν και αυτή που επέλεγαν χθες οι Ευρωπαίου υπουργοί Εξωτερικών. «Αυτό είναι το αποτέλεσμα που ήθελε η Βρετανία. Είναι το σωστό, επειδή στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα από την Ευρώπη προς το καθεστώς Άσαντ», είπε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών. Να δούμε τι θα πει όμως όταν οι ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας χρησιμοποιήσουν τα βρετανικά όπλα για να κατακρεουργήσουν Βρετανούς πολίτες. Με λίγα λόγια χθες η Ευρώπη αποφάσισε να εξοπλίσει τους δήμιους της. Τους ισλαμιστές αντάρτες που στη Συρία σφάζουν χριστιανούς, καίνε τη Στοκχόλμη και αποκεφαλίζουν Ευρωπαίους πολίτες. Κι αυτό, όπως φαίνεται είναι μόνο η αρχή…

H Βρετανία θέλει να παραδώσει άμεσα όπλα στους ισλαμιστές αντάρτες που σφαγιάζουν του Χριστιανούς στην Συρία: Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ κατέστησε σαφές ότι δεν θεωρεί πως η κυβέρνησή του πρέπει να περιμένει έως την 1η Αυγούστου, οπότε θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, για να λάβει και να εφαρμόσει την απόφαση να δώσει όπλα στους αντικαθεστωτικούς μαχητές στη Συρία. Σημείωσε, πάντως, ότι δεν έχει ακόμα ληφθεί μια τέτοια απόφαση. «Πρέπει να κάνω μια διόρθωση για ένα θέμα που απασχολεί. Ξέρω ότι έγινε συζήτηση περί μιας υποτιθέμενης προθεσμίας που λήγει τον Αύγουστο. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, σε δηλώσεις του στη δημόσια ραδιοφωνία του BBC, προσθέτοντας ότι η Βρετανία «δεν έχει αποκλείσει» το ενδεχόμενο να παραδώσει όπλα στους αντάρτες πριν από τον Αύγουστο και ότι δεν θα ενεργήσει μόνη εάν αποφασίσει να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Με ηγέτες ένοπλων ομάδων της «συριακής αντιπολίτευσης» συναντήθηκε την Δευτέρα, εντός συριακού εδάφους, ο ρεπουμπλικανός αμερικανός γερουσιαστής και πρώην προεδρικός υποψήφιος Τζον ΜακΚέιν, σε μια επίσκεψη που κρατήθηκε μυστική για λόγους ασφαλείας. Τον ΜακΚέιν συνόδευσε ο αρχηγός του αποκαλούμενου ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», στρατηγός Σαλίμ Ιντρίς. Ο γερουσιαστής παρέμεινε για περίπου δύο ώρες εντός της Συρίας, περνώντας τα σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας. Ο Ιντρίς σχολιάζοντας την επίσκεψη Μακέιν παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι αντάρτες δεν ελέγχουν παρό μόνο μια μικρή περιοχή κοντά στα σύνορα με την τουρκία: «Η ασφάλεια του ΜακΚέιν ήταν ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. Γι’ αυτό και δεν απομακρυνθήκαμε ιδιαίτερα από τα σύνορα, ώστε να παραμείνει ασφαλής», δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press. Ο Τζον ΜακΚέιν έχει λάβει θέση υπέρ της στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ από πλευράς ΗΠΑ, κυρίως μέσω της επιβολής μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων εντός του συριακού εναέριου χώρου. Ο αμερικανός γερουσιαστής είχε συνάντηση με τουλάχιστον 10 στρατιωτικούς διοικητές των Σύρων ανταρτών, οι οποίοι του έθεσαν ζητήματα σε ό,τι αφορά την ανάγκη στρατιωτικής, όσο και ανθρωπιστικής και ιατροφαρμακευτικής ενίσχυσης της συριακής αντιπολίτευσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι, δήλωσε ότι το ταξίδι ΜακΚέιν βρισκόταν εν γνώσει της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments :

Post a Comment