06/05/2013

Η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία ανέλάβε για τέταρτη φορά την αστυνόμευση στον εναέριο χώρο της Βαλτικής στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ.

Για τον σκοπό αυτό τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη μεταστάθμευσαν στην Λιθουανία, όπου και θα παραμείνουν για ένα διάστημα τεσσάρων μηνών. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας, πρόκειται για τέσσερα μαχητικά Mirage F1CR. Εκτός από τους πιλότους, υπάρχουν περίπου 80 άτομα τεχνικό προσωπικό, που έφτασαν στη Λιθουανία από την αεροπορική βάση του Mont-de-Marsan (Escadron de Reconnaissance 2/33 Savoie, νοτιοδυτική Γαλλία). Οι Γάλλοι έχουν αναλάβει από την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Δανίας τη συνέχεια της αστυνόμευσης του εναέριου χώρου της Βαλτικής. Οι Δανοί για τον σκοπό αυτό μεταστάθμευσαν νωρίτερα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon. Την προηγούμενη βδομάδα ένα F-16 κατά την πτήση στον εναέριο χώρο της Εσθονίας είχε συγκρουστεί με πτηνό. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε λίγο αργότερα αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο του Ταλίν. Η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία δεν έχουν τα απαραίτητα αεροσκάφη για να περιπολούν στον εναέριο χώρο τους. Από το 2004, μια σειρά από χώρες του ΝΑΤΟ έχουν αναλάβει εκ περιτροπής αυτή την αποστολή. Από το 2009, το Βίλνιους, η Ρίγα και το Ταλίν καλύπτουν τα έξοδα διαβίωσης στη Λιθουανία του προσωπικού των συμμαχικών αεροπορικών δυνάμεων, και από το 2010 - το κόστος της μεταφοράς του προσωπικού και του εξοπλισμού. Έως το 2015, οι χώρες της Βαλτικής έχουν δεσμευθεί να αυξήσουν τη συνεισφορά τους στη χρηματοδότηση της αποστολής στο 50% των απαιτούμενων χρημάτων.

http://www.fox2magazine.net/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΝΑ ΚΟΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ...ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΙΘΑΝΕΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΥΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΤΣΕΧΙΑ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ) ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΟ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΘΙΓΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ.

No comments :

Post a Comment