09/04/2013

Τριήρης «Ολυμπιάς»: Οι θαυμαστές της αρχαίας τριήρους σχεδιάζουν να την κάνουν πραγματικότητα. - Ταινία υπερπαραγωγή: «300: Άνοδος της Αυτοκρατορίας»

Το νέο σχέδιο απόπλου, και όπως αυτό παρουσιάζεται στο kickstarter.com όπου αναρτάται και σχετικό βίντεο, φαίνεται να είναι και η τελευταία «ευκαιρία ζωής» να ατενίσει η τριήρης «Ολυμπιάς» το «Άγαλμα της Ελευθερίας». Δύο αιώνες χρειάστηκε να περάσουν από την κατασκευή της πρώτης τριήρους το 700 π.Χ., που αποδίδεται από τον Θουκυδίδη στον Κορίνθιο Αμεινοκλή, ώσπου η διορατικότητα του Θεμιστοκλή να την αναδείξει στο σημαντικότερο πλοίο της αρχαιότητας. Ο μεγάλος στρατηγός και πολιτικός, αφού ενίσχυσε τον αθηναϊκό στόλο με την κατασκευή 200 τριήρεων, τον οδήγησε το 480 π.Χ. στην επική Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Τα «ξύλινα τείχη», οι γρήγορες και ευέλικτες τριήρεις, επανδρωμένες με ελεύθερους πολίτες, έμειναν πραγματικά απόρθητα σώζοντας την Αθήνα και τους κατοίκους της, όπως είχε προφητέψει το Μαντείο των Δελφών.

Η τριήρης Ολυμπιάς είναι το μοναδικό αντίγραφο της αρχαίας αθηναϊκής τριήρους που έχει κατασκευαστεί σε πραγματικό μέγεθος και έχει δοκιμαστεί σε φυσικές συνθήκες δίνοντας απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για τη ναυτική τεχνολογία της αρχαιότητας. Κατασκευάστηκε από τους βρετανούς καθηγητές Ιστορίας Μόρισον και Ναυπηγικής Κόουτς με χρηματοδότηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο παραδόθηκε τον Αύγουστο του 1987. Η Ολυμπιάς έχει μήκος περίπου 37 μέτρα, πλάτος 5,50 μέτρα και εκτόπισμα 70 τόνων, ενώ η ξυλεία που χρησιμοποιήθηκε ήταν πεύκο του Ορεγκον και δρυς. Τα πανιά της είναι κατά τα αρχαία πρότυπα από λινό ύφασμα που φτιάχνεται μόνο σε ένα εργοστάσιο στη Σκωτία. Οπως εξηγεί ο σημαιοφόρος του ΠΝ κ. Γεώργιος Νάσκας στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, «η ορειχάλκινη επένδυση του εμβόλου του πλοίου αποτελείται από δύο ενωμένα κομμάτια, μια τεχνική ξεχασμένη για 2.500 χρόνια».



Σε περίπτωση ήττας των Ελλήνων εναντίον των Περσών του Ξέρξη είναι απίθανο ότι θα είχε ποτέ υπάρξει ένα τέτοιο πράγμα που ονομάζεται σήμερα «Δύση».

Ενώ ο βασιλιάς της Σπάρτης Λεωνίδας και η ελίτ δύναμη των «300» αποκρούουν με υπέρτατη αυτοθυσία στα στενά φαράγγια των Θερμοπυλών το πρώτο μεγάλο κύμα του περσικού στρατού, ο Θεμιστοκλής κινείται με τους Αθηναίους του στο πεδίο της μάχης για να αποκρούσει την περσική εισβολή. Τα δύο στρατεύματα έρχονται αντιμέτωπα σε μια αιματηρή μάχη, και ο Θεμιστοκλής βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ ιδιαίτερο εχθρό: «Αρτεμισία», η αδίστακτη και δολοπλόκος ηγέτης των περσικών στρατευμάτων με την δολοφονική της επιθυμία για εκδίκηση εναντίον των Αθηναίων, την καθιστά την πιο επικίνδυνη γυναίκα της Δύσης. Εντολές δέχεται η πολεμίστρια μόνο από τον Ξέρξη, για τον οποία έχει αναλάβει στο πεδίο της μάχης να φέρει εις πέρας την βρώμικη δουλειά.

http://www.fox2magazine.net/

5 comments :

  1. Anonymous30/4/13 21:50

    Αλήθεια, γιατί δεν ενόχλησε το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων, η χολυγουντιανή ταινία "300", ενώ ο "Αλέξανδρος" και η "Τροία" είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων? Όντας ανιστόρητες και οι τρεις ταινίες, συμπεραίνει κανείς ότι οι "τρακόσοι" ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από τους ελληναράδες και τους προσηλύτους τους, για την αγριότητά τους. http://ametroepeia.pblogs.gr/2010/11/aima-timh-hrysh-plhgh.html Η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αφομοιώσει όλους τους ξένους μετανάστες που "φιλοξενεί", λόγω του πολιτισμικού μας ελλείμματος, με θλιβερό αποτέλεσμα το φούντωμα ιδεολογιών Μίσους και της Άκρας Δεξιάς, οι οποίες ευδοκιμούν επί των συνειδήσεων των πιο ασύνετων από τους συμπατριώτες μας.

    ReplyDelete
  2. Anonymous30/4/13 22:14

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΛΗΝ ΤΩΝ "300" ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΦΗΝΑΝ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΚΙΝΑΙΔΙΣΜΟΥ. ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ.

    Η ..."ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ" ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ) ΚΙ ΑΝ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΦΟΜΟΙΟΥΜΕΝΟΣ ΑΝΘΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΓΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΑΣΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ.

    ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΛΛΕΙΠΟΥΣ ΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

    ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΑΜΕ ΜΕ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΑΝΕΡΟ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΦΟΡΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΕΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "LIFE STYLE" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ.λ.π Η ΔΡΑΣΙΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ή ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ.

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ

    Υ.Γ: Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ "ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥ... ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΝΕΟΙΝΔΟΣ ή ΝΕΟΚΙΝΕΖΟΣ ή ΝΕΟΑΓΥΠΤΙΟΣ;; ή ΣΟΥΗΔΑΡΑΣ;;;

    ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΚΤΙΚΟΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΣΜΟΙ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΤΕ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous2/5/13 17:41

    Φίλε μου, συνέλληνα, δεν θα μπορούσα να διαφωνώ περισσότερο..! Τι ξεχωριστό έχει ο Ελληνας, ο Ελληνικός Πολιτισμός, που δεν το έχει π.χ. ο Γερμανός, με την γοτθομυθομανία του;

    Άποψή μου είναι ότι ο Ελληνικός είναι ο πιο σημαντικός Πολιτισμός που υπήρξε ποτέ. Αυτό όμως δεν το οφείλει σε τίποτε άλλο εκτός του ότι αποτελεί λίκνο της Επιστήμης, αλλά και γενέτειρα του Κοσμοπολιτισμού. Ουσία της έννοιας του Κοσμοπολιτισμού, αποτελεί η συνειδητοποίηση της ασημαντότητας οποιασδήποτε εθνικής υπόστασης. Και πράγματι, θλιβερά παρωπιδικά κρούσματα, όπως π.χ. η καθαρολογική προγονολατρεία, σαφώς και δεν ανταποκρίνονται στην Πραγματικότητα, και μπορεί να οδηγήσουν οποιαδήποτε ανθρώπινη κοινότητα σε αυτάρεσκη -όσο και αυτοκαταστροφική!- απομόνωση, σε πολιτιστικό μαρασμό, και σε αναπόφευκτη ποιοτική & ποσοτική συρρίκνωση.

    ReplyDelete
  4. Anonymous2/5/13 18:23

    ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ.

    ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΣΟ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΒΑΛΛΟΝΤΑΙ (ΟΙ ΑΞΙΕΣ) ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΑΝΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

    Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΤΙΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΞΙΑΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

    Η ΤΥΦΛΗ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΝΕΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΕΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΥ (ΕΠΙΠΛΕΟΝ) ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΙ ΠΡΕΥΣΒΕΥΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΘΕΩΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΝ ΩΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΜΗ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ.

    ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΗΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ Η ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ. ΕΜΕΙΣ, ΕΣΕΙΣ, ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ) ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΨΗ, ΑΥΤΗ ΤΟΥ, Η ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.

    ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ. ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ.

    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΝΝΗΤΟΡΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΩΣ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΑΝ ή ΕΚΑΝΑΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΙΞΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ "ΦΑΝΑΤΙΚΩΣ" ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΑΝ ΣΕ ΒΙΑΙΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΕΙΡΑ ΠΡΟΓΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΜΟΝΟΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΚΦΥΛΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ...ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ (ΑΛΛΑΓΗ) Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΜΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΕΩΣ ΜΑΣ.(ΚΙ Ο ..ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ) ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ, ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous2/5/13 18:33

    Υ.Γ: ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΤΘΙΚΟ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΤΟΥ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΕΙΡΟΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ή ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ. ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ.

    Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΙΝΙΚΟΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ (ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ, ΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ) ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΗΤΡΩΝ.

    ReplyDelete