09/04/2013

Πολεμικό πλοίο με κανόνια λέιζερ στέλνουν οι ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο (βίντεο)

Ένα πρόσφατα εξελιγμένο όπλο, είναι να δοκιμαστεί για πρώτη φορά το 2014 στον Περσικό Κόλπο: Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό θα αναπτύξει εκεί σε ένα πολεμικό πλοίο με ένα όπλο λέιζερ. Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιήσει περιπολικά σκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αργότερα θα μπορεί να επιτεθεί επίσης σε πυραύλους και μαχητικά αεροσκάφη. Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό θέλει να αναπτύξει για πρώτη φορά στην ιστορία του, ένα πολεμικό πλοίο σε διεθνή ύδατα, εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο όπλο με λέιζερ. Αυτό ανακοινώθηκε από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό στην ιστοσελίδα του. Ένα πρωτότυπο του υψηλής τεχνολογίας όπλου θα πρέπει να εγκατασταθεί εκ των υστέρων το επόμενο έτος σε δοκιμαστική βάση στο "USS Ponce" πυο λειτουργεί στον Περσικό Κόλπο. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως μια προειδοποίηση προς το Ιράν, ως επέκταση των αμερικανικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή με επιθετικό τρόπο, γράφουν οι «New York Times» για τα σχέδια του νέου ναυτικού όπλου λέιζερ.

Το λέιζερ θα είναι αρκετά ισχυρό ώστε να να είναι σε θέση να θέσει εκτός λειτουργίας τους αισθητήρες των περιπολικών σκαφών και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιτήρησης. Οι δοκιμές κατά το παρελθόν έτος έχουν επίσης δείξει ότι το κανόνι με λέιζερ θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει υλικές καταστροφές. Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό απελευθέρωσε ένα βίντεο στο διαδίκτυο, το οποίο δείχνει πώς ένα χαμηλής πτήσης μη επανδρωμένο αεροσκάφος δέχεται τα πυρά μιας δέσμης με λέιζερ. Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό παραδέχθηκε ότι το πρώτο πρωτότυπο του όπλου δεν είναι ακόμη αρκετά ισχυρό ώστε να καταστρέψει πυραύλους ή πολεμικά αεροσκάφη. Ωστόσο, αυτός είναι ο στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με το δημοσίευμα των «New York Times». Στην ιστοσελίδα του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ο ναύαρχος Μάθιου Κλούντερ, επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας του Πολεμικού Ναυτικού, περιγράφει το σύστημα ως «εξαιρετικά οικονομική απάντηση στο δαπανηρό πρόβλημα της υπεράσπισης έναντι ασύμμετρων απειλών». Μια έκθεση ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων στο Κογκρέσο βλέπει το όπλο ως μια ιστορική ευκαιρία για το Πολεμικό Ναυτικό. Εξοπλισμένα με κανόνια λέιζερ, τα πλοία θα αλλάξουν σύμφωνα με την έκθεση τις τακτικές του ναυτικού πολέμου και τον σχεδιασμό των πλοίων.



http://www.fox2magazine.net/

Από δηλώσεις των υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Ναυτικού των ΗΠΑ αποκαλύφθηκε ότι το επόμενο ορόσημο είναι η εγκατάσταση επί πλοίου συστήματος λέιζερ ισχύος 1 MW (1.000.000 Watt ή 1.000 kW) το οποίο «μπορεί να διατρήσει 20 πόδια -6,6 μέτρα- ατσαλιού σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο»! Σε αυτή την περίπτωση όμως το όπλο θα είναι πλήρως διασυνδεδεμένο με το σύστημα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας του πλοίου–φορέα (σε αντίθεση με το LaWS που όπως αναφέρθηκε είναι αυτόνομο ενεργειακά).

No comments :

Post a Comment