13/04/2013

Βούλγαρος Ακαδημαϊκός: Μέχρι τις 2 Αυγούστου 1944, δεν υπήρχε ‘μακεδονικό΄έθνος, ‘μακεδονική’ γλώσσα, ‘μακεδονική’ ιστορία

Η θέση των Βουλγάρων ιστορικών είναι ότι μέχρι τις 2 Αυγούστου του 1944, δεν υπήρχε «μακεδονικό έθνος», δεν υπήρχε «μακεδονική γλώσσα», ούτε η λεγόμενη «μακεδονική ιστορία». Αυτό δήλωσε στο πρακτορείο Φόκους, ο ιστορικός και ακαδημαϊκός Γκεόργκι Μάρκοφ από το Ινστιτούτο Ιστορίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημόνων. «Είμαι πρόεδρος της βουλγαρικής Ιστορικής Κοινωνίας, η οποία υφίσταται από το 1901. Μπορώ να απαντήσω στους ιστορικούς των Σκοπίων ότι υπάρχει μια κόκκινη γραμμή (αυτός είναι αγγλοσαξονικός όρος), που πρέπει να τραβηχτεί στις 2 Αυγούστου του 1944. «Είναι αλήθεια, ότι πριν από την εξέγερση του Ίλιντεν, ελήφθη μια απόφαση σε ένα μεσαιωνικό βουλγαρικό μοναστήρι, στο «Άγιος Προχόρ Πσινίσκι» για τη δημιουργία του «μακεδονικού έθνους», της «μακεδονικής γλώσσας», της αλφαβήτας κλπ. (για άλλους λόγους). Η γνώμη, ωστόσο, των Βουλγάρων ιστορικών είναι ότι μέχρι τις 2 Αυγούστου του 1944 δεν υπήρχε ούτε «μακεδονικό έθνος», ούτε «μακεδονική γλώσσα», ούτε «μακεδονική ιστορία». Στη συνέχεια, ο Τίτο, με τη συνταγή της Κομιντέρν από τη Μόσχα, δημιούργησε το «μακεδονικό αλφάβητο», και ένα «μακεδονικό» έθνος, όπως τους κάνει πλύση εγκεφάλου σήμερα ο Γκρούεφσκι δηλώνοντας ότι «Έχω μελετήσει την ιστορία και έτσι την ξέρω». Ναι, αλλά αυτή η ιστορία είναι ψεύτικη. Δεν το γνωρίζουν αυτό οι συνάδελφοι ιστορικοί στα Σκόπια; Διακατέχονται από σχιζοφρένεια; Αρκεί να διαβάσουν τις πηγές και να δουν πως ότι αναφέρεται ως βουλγαρικό το έχουν αντικαταστήσει ως ‘μακεδονικό’. Δυστυχώς, δεν έχουν ευρωπαϊκή συμπεριφορά και δεν μιλούν για αυτό μόνο οι ιστορικοί της Ευρώπης, αλλά και άλλοι», είπε ο ακαδημαϊκός Γκεόργκι Μάρκοφ.

Η άρχουσα τάξη των Σκοπίων αναζητά απεγνωσμένα μια εθνική ταυτότητα, που να είναι διαφορετική της βουλγαρικής. Τα Σκόπια είναι ‘ένας νέος λαός’ που η γέννησή του έγινε το 1944, σύμφωνα με διάταγμα του 1934 της Κομμουνιστικής Διεθνούς και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δικό του παρελθόν μέσα από μια τερατώδη καταστολή, διαφορετικό από το παρελθόν της Βουλγαρίας. Τα παραπάνω δήλωσε ο καθηγητής Ντίμιταρ Ντιμίτροφ, διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας στη Σόφια της Βουλγαρίας σε πρωϊνή εκπομπή της βουλγαρικής τηλεόρασης «Nova». Σύμφωνα με τον ίδιο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα την περίοδο 1944-1945, δολοφονήθηκαν 23 χιλιάδες άτομα, ολόκληρη η βουλγαρική ελίτ, πνευματική, στρατιωτική, πολιτική κλπ. Κατά τα επόμενα έτη συνεχίσθηκε η καταστολή, η οποία τελικά επιτεύχθηκε. Αλλά, η χώρα άρχισε να καταρρέει μετά το 1991, εξαιτίας της διάδοσης των πληροφοριών. Ξεκίνησε μια διαδικασία επαναβουλγαρισμού του έθνους- όπως αποκαλείται, προκειμένου να ενισχυθεί η καταρρέουσα ιδέα με την ηλιθιότητα αυτών των μνημείων που είναι συγκεντρωμένα σε μια μικρή πλατεία, όσο είναι σε μέγεθος η πλατεία ‘Battenberg’, δήλωσε ο Ντιμίτροφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τύπος των Σκοπίων, όπως και η αντιπολίτευση χρησιμοποιούν έντονα τον ‘ηλίθιο’ όρο ‘σχέδιο- Σκόπια 2014’. Και αποτελεί πραγματικά ηλιθιότητα αυτό το σχέδιο Σκόπια 2014, με το να ενταχθούν δεκάδες μνημεία μέσα σε μια μικρή πλατεία. Στα Σκόπια παρελαύνουν όλοι οι Βασιλείς της βουλγαρικής δυναστείας Σαμουήλ, ο τσάρος Σαμουήλ, ο Γαβριήλ Ραντομίρ και Ιβάν Βλαντισλάβ, οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, ο Ναούμ της Οχρίδας, Κλήμης της Οχρίδας. Ανάμεσα στα μνημεία αυτά βρίσκεται ο Ιβάν Βλαντισλάβ, ο οποίος τρεις φορές έχει πει ότι είναι Βούλγαρος στην περίφημη επιγραφή της Μπίτολα, που βρίσκεται, σήμερα, στο Μουσείο Μπίτολα. Στην επιγραφή αναγράφεται: «Εγώ, ο Ιβάν Βλαντισλάβ, Τσάρος της Βουλγαρίας, Βούλγαρος από γέννηση, ανασκεύασα το φρούριο της Μπίτολα για τη ζωή και τη σωτηρία των Βουλγάρων στην Μπίτολα». Οι Βούλγαροι Βογιάροι κυβέρνησαν αυτά τα εδάφη πριν από τους Σέρβους φεουδάρχες Βολκασίν και Ούγκλεση, μετά από τους ανθρώπους της αρχαίας Ελλάδας, είπε ο Ντιμίτροφ.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment