22/02/2013

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ακούω μερικούς νεαρούς να κατηγορούν την "γενιά του Πολυτεχνείου" που κατέστρεψε την Ελλάδα. Συμφωνώ. Αυτή η γενιά ήταν συμφορά. Αλλά η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ βγήκε καλύτερη;

# Πολλοί νέοι εργάζονται για Μή Κυβερνητικές Οργανώσεις που παίζουν έντονα διαβρωτικό ρόλο κατά του Ελληνισμού.
# Πολλοί νέοι έχουν ενταχθεί σε κόμματα που διακηρύττουν "Ανοίξτε τα σύνορα να έρθουν όλης της Γής οι πεινασμένοι".
Ακούω τον νεαρό εκφωνητή του ραδιοφώνου του ΚΚΕ που εκστομίζει απίθανες ανοησίες και είναι προφανές οτι δεν τις πιστεύει. Τί κάνεις ρε άνθρωπε ; Γιατί πουλάς την αξιοπρέπειά σου για ένα ψωρομεροκάματο; Αν δεν έχεις την τόλμη να το απαρνηθείς, τουλάχιστον δίνε ένα μέρος αυτού του μεροκάματου στους αγωνιστές που σε εκφράζουν πραγματικά.
# Πολλοί νέοι φεύγουν και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους. Το να φεύγεις αλλά να εξακολουθείς να νοιάζεσαι για την χώρα σου, το να στέλνεις κανέναν οβολό στους αγωνιστές που άφησες πίσω, δεν το κατακρίνω.  Αλλά το να φεύγεις και να αδιαφορείς πλέον για την χώρα σου είναι κατακριτέο.

Η εύκολη δικαιολογία είναι "Η καταραμένη γενιά του Πολυτεχνείου φταίει". Δηλαδή μια συμμορία ηλιθίων ρήμαξε την χώρα σου και εσύ έτσι απλά σηκώνεσαι και φεύγεις; Δεν θυμώνεις; Δεν ζητάς εκδίκηση; Και άν αύριο, εκεί στην Αυστραλία που πήγες, μια άλλη συμμορία ηλιθίων αποφασίσει να κάνει τα ίδια θα μαζέψεις τα μπογαλάκια σου και θα ξαναφύγεις; Για πού άραγε; Μέχρι πότε θα περιπλανιέσαι ; Αυτό που θέλω να πώ είναι... Ναί, η γενιά του Πολυτεχνείου ρήμαξε την χώρα. Οι μισοί ήταν κλέφτες και οι άλλοι μισοί αδιάφοροι και καλοπερασάκηδες. Αλλά η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!  Έτοιμη να πουληθεί για ένα ψωρομεροκάματο ή να παραδώσει αμαχητί τα όπλα. Όταν ένας πληθυσμός είναι παρηκμασμένος είναι παρηκμασμένος ολόκληρος. Όχι μόνο μια γενιά.

pitago99@gmail.com

No comments :

Post a Comment