30/01/2013

ΙΡΑΝ: Αντιαεροπορικά συστήματα "Ya Zahra" και "Mersad"

Την έναρξη της γραμμής παραγωγής ενός νέου, ιρανικής σχεδίασης, αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού συστήματος μικρού βεληνεκούς (SHORADS) με την ονομασία Ya Zahra ανακοίνωσε το Ιράν. Στην τελετή παρέστη ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Ahmad Vahidi ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το Ya Zahra (από το όνομα της κόρης του προφήτη Μωάμεθ), έχει τη δυνατότητα εντοπισμού πολλαπλών στόχων, αυτόματης ιχνηλάτησης, εγκλωβισμού και προσβολής ποικίλων ιπτάμενων στόχων συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών, ελικοπτέρων, και μη επανδρωμένων αεροχημάτων σε μικρά βεληνεκή χωρίς όμως να αποδεσμεύσει ακριβή στοιχεία για τις επιδόσεις του.

Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκαν και οι παραδόσεις της παραγωγής σειράς των αντιαεροπορικών κατευθυνόμενων βλημάτων του αντιεροπορικού συστήματος Mersad («ενέδρα») στη βάση αντιαεροπορικής άμυνας Khatam-ol-Anbiya. Το σύστημα είναι μέσου βεληνεκούς και κατά βάση αποτελεί αντίστροφη μηχανολογική σχεδίαση του γνωστού αμερικανικού Improved Hawk το οποίο όμως εμπλουτίστηκε με ιρανικής σχεδίασης και παραγωγής ιρανικά ραντάρ και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Χρησιμοποιεί τριπλούς εκτοξευτές (παρόμοιους του Improved Hawk) και δύο τύπους βλημάτων, τα Shahin με βεληνεκές 45 χιλιόμετρα και τα Shalamche με βεληνεκές 40 χιλιόμετρα.


Όπως ανακοινώθηκε και τα δύο συστήματα Ya Zahra και Mersad δοκιμάστηκαν με επιτυχία στις συνδυασμένες ασκήσεις αεράμυνας που πραγματοποίησαν οι Ιρανικές ένοπλες δυνάμεις και οι Φρουροί της Επανάστασης από 12 ως 15 Νοεμβρίου του 2012, στο ανατολικό Ιράν με την επωνυμία «Defenders of the Sky of Velayat 4».

 

http://www.defence-point.gr/news/?p=68320

1 comment :

  1. Anonymous30/1/13 19:50

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ!ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ IMPROVED HAWK ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ.ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΝΤΟΥΚΑΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΙΚΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ.ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΙΚΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΩΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete