11/12/2012

Επιπλέον αμερικανικά μαχητικά στην ισλαμική Αίγυπτο;

Η λογική θα υπαγόρευε τουλάχιστον οι Ηνωμένες Πολιτείες να περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Αίγυπτο, όπου η χώρα δείχνει να ζει πάλι καταστάσεις που μοιάζουν με εμφύλιο. Ο δε ισλαμιστής πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, ολοένα δείχνει να στρέφεται προς αυταρχικές μεθόδους διακυβέρνησης, καθώς αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί διαφορετικά να ελέγξει τη χώρα.

Όλα αυτά γράφονται τη στιγμή που θεωρείται δεδομένο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν στην Αίγυπτο 20 μαχητικά τύπου F-16 στο πλαίσιο διμερούς στρατιωτικής βοήθειας ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η κίνηση δείχνει να είναι αψυχολόγητη αφού ούτε το «βιομηχανικό» επιχείρημα στέκει, δηλαδή να γίνονται πωλήσεις για να επιβιώνει η εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Υπάρχει βέβαια μια εξήγηση η οποία είναι αρκούντως προωθημένη… 

Θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να προσδοκούν σε επέμβαση του στρατεύματος με σκοπό την αποκατάσταση της ηρεμίας στη χώρα, αλλά και την αποκατάσταση των διαύλων επικοινωνίας με τους Ισραηλινούς, καθώς η ανατροπή δεδομένων που ίσχυσαν επί δεκαετίες, όπως η διμερής συνθήκη ειρήνης, διακινδυνεύει να προκληθούν καταστάσεις που θα ανατρέψουν κάθε έννοια ισορροπίας στην περιοχή…

http://www.defence-point.gr/news/?p=64915

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ή ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ  ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ Η "ΔΕΞΙΑ" ΤΟΥΣ ΤΙ ΠΟΙΕΙ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΧΗ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΑΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.

1 comment :

  1. ΑΓΑΠΗΤΗ ΙΣΧΥΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΧΤΡΟ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ!ΠΟΣΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΤΙ ΠΟΙΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥΣ!ΑΠΛΩΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΨΟΦΟ ΤΟΥΣ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete