06/12/2012

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟ ΑΝΑΨΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΗΣ, ΣΥΡΩΝ. ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ; ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ. ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ; ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΡΩΣΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΣ "ΡΩΣΟΣ" ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Ο ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΟΙΓΚΟΥ.

«Το ΝΑΤΟ εμπλέκει την Κύπρο στα σχέδια του σε ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία σε περίπτωση που ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ κάνει χρήση χημικών όπλων». Σημερινό δημοσίευμα των "TIMES" παρουσιάζει τα σχέδια του ΝΑΤΟ και όλα εκείνα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ασαντ. Στρατιωτική βάση των Βρετανών στην Κύπρο θα μπορούσε όπως γράφει δυνητικά να χρησιμοποιηθεί για να εφαρμόσει μερική ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Και όλα αυτά λίγες ώρες μετά τις προειδοποιήσεις και τις απειλές του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπαμα προς τον Ασαντ ότι σε περίπτωση που χρησιμοποιήσει χημικά θα υπάρξουν συνέπειες. Εάν γίνει χρήση των τρομερών αυτών όπλων, περιμένω την άμεση αντίδραση της διεθνούς κοινότητας», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Ράσμουσεν λίγες ώρες αργότερα

"Τη διαταγή του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ περιμένει ο συριακός Sτρατός για να χρησιμοποιήσει με το πυροβολικό και την Αεροπορία όπλα με χημικες γομώσεις που περιέχουν το αέριο «σαρίν», το οποίο είναι νευροτοξικό και επιφέρει το θάνατο σε λίγα μόλις λεπτά. Όταν δοθεί η εντολή θα εκτελεστεί ο χημικός βομβαρδισμός από τα αεροπλάνα", μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν. Φυσικά οι αναγνώστες του defencenet.gr έxουν ενημερωθεί με διαδοχικά δημοσιεύματα από την Κυριακή για την συγκεκριμένη εξέλιξη (θεωρούμε ότι οι δυτικοί απλά "φτιάχνουν κλίμα" όπως έγινε με το Ιράκ το 2003) με τελευταίο δημοσίευμα που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, οι υπηρεσίες Πληροφοριών του Ισραήλ, της Τουρκίας, της Ιορδανίας και του Λιβάνου βρίσκονται σε επαφή με τις αμερικανικές υπηρεσίες για να καθορίσουν τη στάση τους. Τη Δευτέρα αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι το συριακό καθεστώς έχει αρχίσει τη διαδικασία σύνθεσης των στοιχείων που καθιστούν το σαρίν όπλο έτοιμο για χρήση.

Ο θόρυβος, που έχει δημιουργηθεί στη Δύση, γύρω από την πιθανότητα χρήσης χημικών όπλων στη Συρία αποτελεί «άλλη μια προσπάθεια να κατασκευαστεί αφορμή για στρατιωτική επέμβαση». Αυτό δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φεϊσάλ Μεκντάντ αναφέρει το Voice of Russia. «Επιβεβαιώνω για δέκατη, είτε εκατοστή φορά, ότι η συριακή κυβέρνηση επουδενί δεν θα χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα στην εσωτερική σύγκρουση στη χώρα», δήλωσε ο διπλωμάτης. Μιλώντας απευθείας στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Manar, ο Φεϊσάλ Μεκντάντ αποτίμησε τα συζητώμενα στα διεθνή ΜΜΕ σενάρια επέμβασης στη Συρία «ως μέρος του ψυχολογικού πολέμου, ο οποίος διεξάγεται εναντίον της Συρίας».

Tο χρονοδιάγραμμα της αποστολής των πυραύλων προγραμματίστηκε να έχει ολοκληρωθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2014, όμως έχουμε την πιθανότητα, εάν οι περιστάσεις το επιτρέψουν, να τερματίσουμε αυτήν την επέμβαση νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή", αποκάλυψε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ. Που σημαίνει ότι μέχρι τότε υπολογίζουν οι Γερμανοί και το ΝΑΤΟ θα έχει εκλείψει ο κίνδυνος των συριακών χημικών όπλων, άρα θα έχει υπάρξει επέμβαση του ΝΑΤΟ που πιστεύουν ότι θα είναι επιτυχημένη, παρά το γεγονός ότι έχει περιπλακεί το πρόβλημα σε βαθμό τέτοιο που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος το τι θα συμβεί: Το Ιράν, η Χεζμπολάχ και το ίδιο το συριακό καθεστώς υπόσχονται ότι "δεν θα είναι φρόνιμοι αν συμβεί κάτι τέτοιο"... Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι υπολογίζουν ο πόλεμος να έχει τελειώσει ενωρίτερα, φυσικά με μία επέμβαση των δυτικών! Άρα η επέμβαση επίκειται, ενώ διατυπώθηκαν πάλι ισχυρισμοί περί επικείμενης χρήσης όπλων από τους Σύρους κυβερνητικούς. «Ποτέ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είναι ικανό να πράξει ένα καθεστώς υπό κατάρρευση. Ιδού γιατί είναι φυσικό να θέλουμε να δράσουμε προληπτικά», πρόσθεσε ο Βέστερβελε, διευκρινίζοντας απόλυτα πως «μία (πιθανή) επέμβαση εντός της Συρίας δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την αποστολή αυτή». Όσον αφορά την ανησυχία που διακατέχει πολλές δυτικές χώρες για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει η Δαμασκός χημικά όπλα, ο ντε Μεζιέρ εξέφρασε τη γνώμη πως «η Συρία όντως κατέχει όπλα αυτού του τύπου. Όμως δεν έχουμε εντοπίσει πρόθεση της συριακής κυβέρνησης, αλλά έχει τη δυνατότητα. Η αποτρεπτική διάσταση (των Πάτριοτ) θα πρέπει να συμβάλει ώστε αυτή η δυνατότητα να μην μεταφρασθεί σε θέληση». Για τον Βέστερβέλε, η χρήση χημικών όπλων αποτελεί «μία κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει το ΝΑΤΟ, ή οι Δυτικοί, αποτελεί μία κόκκινη γραμμή για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας». «Και εάν χρησιμοποιηθούν αυτά τα χημικά όπλα, δεν χωρεί αμφιβολία πως αυτό θα δημιουργήσει μία νέα κατάσταση στον ΟΗΕ κι ακόμη κι η Ρωσία, όπως κι η Κίνα θα ανασκευάσουν τη θέση τους», πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ. 

Την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, ο οποίος θα επισκεφτεί προσφυγικούς καταυλισμούς στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου έχουν καταφύγει χιλάδες Σύροι θα βρεθεί στην Τουρκία. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Μπαν Κι-μουν θα επισκεφτεί και την Άγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου.

No comments :

Post a Comment