05/12/2012

ΡΩΣΙΑ: ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ "patriot"

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΧΘΕΣ ΓΡΑΦΑΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ. ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΥ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΠΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥΤΙΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΝΑΙΤΙΑ, ΑΝΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΠΡΟΩΡΗ, ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ. ΑΥΤΗ Η ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΡΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥΤΙΝ. 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ: 
- ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΑΡ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ; 
- ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΟΙΓΚΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΑΣ;

ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΓΑΡΓΑΡΑ...

«Η Μόσχα δεν αντιδρά στην ανάπτυξη των συστοιχιών Patriot στην τούρκο-συριακή μεθόριο και ούτε είναι της διάθεσης να παρέμβει στο δικαίωμα αυτοάμυνας της Τουρκίας» σημείωσε στις δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρει το trt.

«Ιδιαίτερης σημασίας» ήταν η ανακοίνωσης-υποστήριξης στην Άγκυρα είναι που έγινε από την ρωσική πολιτική ηγεσία καθώς συμπίπτει ακριβώς με την έγκριση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη των Patriot. Η Μόσχα μέχρι σήμερα σύμφωνα με την πολιτική της στάση ήταν αυτή που αντιδρούσε στην ανάπτυξη των συστοιχιών Patriot στη μεθόριο της Τουρκίας προβάλλοντας την αιτία ότι θα κλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή. «Εμείς δεν μποϋκοτάρουμε. Δεν είμαστε της διάθεσης να εμποδίσουμε την λειτουργία του 5ου άρθρου της Συνθήκης της Ουάσιγκτον που προβλέπει την χρήση των δικαιωμάτων κάθε χώρας μέλος της συμμαχίας» ανέφερε στις δηλώσεις του ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Λαβρόφ στο μετέπειτα της συνόδου του Ρώσο-Νατοϊκού Συμβουλίου που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες. «Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξης των πρόσθετων στρατιωτικών εξοπλισμών στην εύθραυστη περιοχή αποτελεί μεγάλο ρίσκο και εμείς στο σημείο αυτό προσπαθούμε να προβάλουμε την άποψη μας ότι δεν πρέπει να παραφουσκώνονται οι έννοιες της απειλής» τόνισε ο Λαβρόφ. Ο Λαβρόφ στις επαφές του στην Τουρκία στο πλαίσιο της συνόδου του Συμβουλίου Ανωτάτης Συνεργασίας Τουρκίας-Ρωσίας, στις 3 Δεκεμβρίου στην συμπρωτεύουσα είχε υπογραμμίσει στις δηλώσεις του ότι η ανάπτυξης των πυραύλων Patriot θα δημιουργήσει κλιμάκωση της έντασης και ότι η Συριακή διοίκησης καθώς δεν κατέχει το δυναμικό επίθεσης προς την Τουρκία. Εγώ, είπε ο Λαβρόφ δεν είμαι ο δικηγόρος του Σύριου προέδρου Άσαντ υπονοώντας συγκεκριμένα ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την δημιουργία μια πιθανής πολεμικής σύρραξης.

http://www.defencenet.gr/

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Η Σύνοδος ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ ενέκρινε την ανάπτυξη των Patriot στην Τουρκία

Δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ λίγη ώρα προτού το ΝΑΤΟ ανακοινώσει την αποστολή συστοιχιών αντιαεροπορικών – αντιβαλλιστικών πυραύλων Patriot στα τουρκοσυριακά σύνορα, δίνουν την εντύπωση ότι η Ατλαντική Συμμαχία και η Ρωσία κατέληξαν σε έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή για το θέμα της Συρίας. Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι η διένεξη δεν μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα, το οποίο επί της ουσίας σημαίνει ότι δεν υφίσταται προοπτική στρατιωτικής επέμβασης. Προφανώς για να συμβεί αυτό οι Ρώσοι έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση χρήσης του χημικού οπλοστασίου από την πλευρά των δυνάμεων του καθεστώτος. Το ΝΑΤΟ φέρεται να έχει δώσει διαβεβαιώσεις στη Μόσχα ότι η ανάπτυξη των Patriot θα είναι για αμιγώς αμυντικούς σκοπούς και δεν θα χρησιμοποιηθούν για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων εντός του συριακού εναέριου χώρου…

http://www.defence-point.gr/news/?p=64557

Η Τουρκία και η Ρωσία μοιράζονται κοινές γραμμές στην εξωτερική τους πολιτική, ως αποτέλεσμα μιας «στρατηγικής προοπτικής» που έχει βάλει τη σφραγίδα της στους πρόσφατους δεσμούς των δύο χωρών, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας. «Αυτό το στρατηγικό όραμα συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη, τη σταθερότητα και τον πλούτο και, στο πλαίσιο αυτό, δίνουμε έμφαση στις σχέσεις μας με την Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, μετά την υπογραφή συμφωνίας με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Η Πολυδιάστατη συμφωνία στη Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα της στρατηγικής προοπτικής μεταξύ των δύο χωρών. Στόχος μας είναι, ο αμοιβαίος όγκος συναλλαγών να φτάσει τα $100 δις», συνέχισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Ο Ερντογάν, παινεύοντας το κόμμα του, δήλωσε επίσης ότι οι εμπορικές σχέσεις με την Ρωσία αυξήθηκαν επτά φορές από τότε που ανέβηκε στην εξουσία, προσθέτοντας ότι η Ρωσία αποτελεί πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Άγκυρας. Να σημειωθεί ότι, στα πλαίσια του τρίτου Υψηλού Επιπέδου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Ρωσίας, οι δύο ηγέτες υπέγραψαν ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, καθώς και 11 σχετικές συμφωνίες, για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

No comments :

Post a Comment