06/12/2012

Tο Ισραήλ προετοιμάζει "κλίμα" και «επιχείρηση» κατά του Ιράν

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΦΕΛΕΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΔΙΔΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΙΑ "ΗΛΙΘΙΑ" ΠΡΟΤΑΣΗ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΗΛΙΘΙΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΧΑΙΝΟΥΣΑ ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ) ΠΟΥ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ "ΘΕΙΚΟ" ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΟΗΕ καλεί το Ισραήλ να επιτρέψει επιθεώρηση των πυρηνικών του εγκαταστάσεων - Οι Εβραίοι γράφουν κι αυτό το ψήφισμα εκεί που έγραψαν και τα προηγούμενα 

ΠΡΩΤΑ ΤΟ "ΚΛΙΜΑ"
"Τουλάχιστον 170 πύραυλοι με κεφαλές με χημικά αλλά και αρκετές που περιέχουν βιολογικούς παράγοντες στοχεύουν το Τελ Αβίβ". Αυτό αποκαλύπτει το αμερικανικό ιστολόγιο WND το οποίο επικαλείται ως πηγή αξιωματούχο του ιρανικού υπουργείου πληροφοριών του Ιράν και που πρόσφατα διέφυγε σε άγνωστη χώρα, πιθανότατα στις ΗΠΑ. Ο ίδιος διευκρινίζει πως το Ιράν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για ολοκληρωτική καταστροφή του Ισραήλ. Τους ισχυρισμούς του πρώην στελέχους των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών ενισχύουν και παλαιότερα δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου όπως αυτό των “the Washington Times” από τον περασμένο Αύγουστο σχολιαστής του Mashregh του ειδησεογραφικού πρακτορείου των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης είχε υπογραμμίσει το γεγονός ότι όχι μόνο το καθεστώς στην Τεχεράνη έχει στη διάθεσή του χημικά και βιολογικά όπλα αλλά επιπρόσθετα έχει εξοπλίσει με αυτά και οργανώσεις όπως η Χαμάς και η ισλαμική Τζιχάντ. Ο ίδιος σχολιαστής είχε εκτοξεύσει και απειλές κατά του Ισραήλ λέγοντας πως εάν οι μάχες στη Συρία δεν σταματήσουν τότε το Ιράν θα εκτοξεύσει μια ολομέτωπη επίθεση εναντίον του και το Τελ Αβίβ θα είναι η πρώτη που θα καταστραφεί. Η CIA έχει από πολύ καιρό προειδοποιήσει για τις αυξανόμενες δυνατότητες του Ιράν σε ότι αφορά τους πυραυλικούς του φορείς. Το 2010 μάλιστα ο τότε υπουργός άμυνας των ΗΠΑ Robert Gates είχε προειδοποιήσει το Κογκρέσο ότι το Ιράν θα είναι σε θέση να εκτοξεύσει σειρά πυραύλων ακόμη και εναντίον ευρωπαϊκών στόχων πολλοί κε των οποίων θα περιέχουν βιολογικά όπλα.

Ο αποσκιρτήσας Ιρανός μιλώντας στο WND επιβεβαίωσε πως η χώρα του έχει κάνει σημαντικές προόδους σε αρκετά πεδία όπως ανέφερε κατονομάζοντας τα κυριότερα από αυτά ως χημικά, βιολογικά, πυρηνικά και ηλεκτρονικού πολέμου και ότι το καθεστώς της Τεχεράνης ουσιαστικά επιθυμεί την κλιμάκωση στην Συρία αλλά και μια επίθεση εναντίον του με απώτερο σκοπό να βάλει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Ιράν είναι αμετάπειστο και θα συνεχίσει να ενισχύει τον πρόεδρο της Συρίας Bashar Al Assad και ότι εργάζεται συνεχώς και αδιαλείπτως για την παραγωγή πυρηνικών όπλων σε αρκετές εγκαταστάσεις οι περισσότερες εκ των οποίων παραμένουν ακόμη και σήμερα μυστικές, λέγοντας ακόμη πως η διεθνής επιτροπή ατομικής ενέργειας ΙΑΕΑ είναι σε λάθος δρόμο στοχεύοντας μόνο στον έλεγχο των δραστηριοτήτων στις εγκαταστάσεις του Ferdow και του Natanz. «Υπάρχουν πάνω από 70 βορειοκορεάτες επιστημονικοί συνεργάτες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Ιράν και ειδικότερα στα αμυντικά του προγράμματα συμπεριλαμβανομένης και της βόμβας πλουτωνίου», φέρεται να είπε ο Ιρανός και πρώην στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας του. Το Associated Press την περασμένη εβδομάδα μάλιστα είχε αναφέρει πως Ιρανοί επιστήμονες εργάζονται για την κατασκευή βόμβας πλουτωνίου, ενώ σε άλλο δημοσίευμά του το WND είχε αποκαλύψει την μια νέα μυστική τοποθεσία την Valayat 1, λίγο έξω από την πόλη του Najafabad στην επαρχία του Isfahan όπου οι Ιρανοί επιστήμονες εργάζονται εντατικά για την κατασκευή ενός πυροκροτητή νετρονίων μαζί με τον διαχωρισμό πλουτωνίου για την κατασκευή μιας βόμβας.

Και τώρα η ...επιχείρηση
Το Ισραήλ εξετάζει τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θα επιχειρήσουν από βάσεις του Αζερμπαϊτζάν, για να καταστρέψουν τους ιρανικούς πυραύλους σημειώνει η εφημερίδα του Λονδίνου «Sunday Times». Στο τεύχος της εφημερίδας της 2ας Δεκεμβρίου δημοσιεύτηκε άρθρο που αναφέρει ότι «ισραηλινά UAV που ήδη κατασκευάζονται στο Αζερμπαϊτζάν θα πραγματοποιήσουν επιχείρηση από βάσεις της χώρας προς το έδαφος του Ιράν με στόχο να καταστρέψουν τις βάσεις των ιρανικών πυραύλων» ." Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του Αζερμπαϊτζάν "Hakkin.az" και επιβεβαιώνει έμμεσα ο βουλευτής του Αζερμπαϊτζάν Ρασίμ Musabeyov η πληροφορία αυτή αποτελεί μία πιθανότητα. Σύμφωνα με την έκδοση των «Sunday Times» υπάρχει καλά «πληροφορημένη πηγή του Ισραήλ», που υποστηρίζει ότι τα UAV που βρίσκονται στις βάσεις του Αζερμπαϊτζάν θα γίνουν στόχος από το Ιράν το οποίο δύναται να οργανώσει μια «δεύτερη Γάζα», αλλά στη θέση των πυραύλων "Fajr-5" και της Χαμάς θα είναι το Ιράν και οι πύραυλοι "Shahab " αναφέρει και η ρωσική ιστοσελίδα military-informant.com. Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί αυτό το ισραηλινό προληπτικό «χτύπημα» στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει για τον σκοπό αυτό τα UAV "Eitan", που σταθμεύουν «ήδη» στο Αζερμπαϊτζάν, για την καταστροφή των βάσεων των ιρανικών πυραύλων , αναφέρουν οι «Sunday Times».

Η ιστοσελίδα του Αζερμπαϊτζάν "Hakkin.az" σημειώνει ότι υπάρχει η δυνατότητα χρήσης από τις αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ, των τεσσάρων πρώην σοβιετικών αεροπορικών βάσεων στο Αζερμπαϊτζάν: Kurdamir, Ganja, Nasosnaya και Gala, οι οποίες «εξυπηρετούν» τα μέγιστα μια τέτοια φιλόδοξη προσπάθεια με άμεσες πτήσεις προς το ιρανικό συγκρότημα εμπλουτισμού ουρανίου στη Fordo και στις ιρανικές συστοιχίες πυραύλων στο Ταμπρίζ. Εξετάσθηκε επίσης, αναφέρει η ιστοσελίδα του Αζερμπαϊτζάν, η δυνατότητα απογείωσης από το Αζερμπαϊτζάν ισραηλινού αεροσκάφους εναέριου εφοδιασμού το οποίο θα είναι «μεταμφιεσμένο» σε πολιτικό αεροσκάφος για τον ανεφοδιασμό των ισραηλινών βομβαρδιστικών αεροσκαφών στην πορεία τους προς το Ιράν. Επιπλέον, τον Απρίλιο του 2012, η ιρανική ιστοσελίδα "Arannyuz", ανέφερε ότι το Αζερμπαϊτζάν έδωσε προς χρήση στο Ισραήλ την αεροπορική βάση "Sitalchay" στο νότιο μέρος της χώρας και η οποία βρίσκεται 50 χλμ. από την πρωτεύουσα της χώρας Μπακού καθώς κρίνεται ως η πιο βολική πρός χρήση από την ισραηλινή Αεροπορία. Με τη σειρά του, ο βουλευτής του Αζερμπαϊτζάν Rasim Musabeyov δήλωσε ότι μέρος των 60 Ισραηλινών UAV, τα οποία συναρμολογούνται στο Αζερμπαϊτζάν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το Ισραήλ για "επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν". Το UAV "Eitan» (Heron TP) διαθέτει άνοιγμα φτερών που είναι συγκρίσιμο με του "Boeing-737», έχοντας την δυνατότητα να παραμείνει εν πτήση για περισσότερο από 70 ώρες,έχει ακτίνα δράσης 7.400 χιλιόμετρα, που αποτελεί 4 φορές την απόσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Επίσης το UAV "Eitan» είναι εφοδιασμένο με τους αμερικανικούς πυραύλους αέρος εδάφους Hellfire. Η Επίσημη θέση του Μπακού είναι ότι η χώρα αρνείται τη δυνατότητα χρήσης βάσεων από ξένη στρατιωτική δύναμη, αναφέρει η «εφημερίδα Sunday Times».

http://www.defencenet.gr/

No comments :

Post a Comment