24/11/2012

Άνω-κάτω η Βρετανία (και το Συντηρητικό Κόμμα) για το «γάμο» των ομοφυλοφίλων


Τι το ήθελε; Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον (φωτογραφία), στην ξαφνική του απόφαση να νομιμοποιήσει το γάμο των ομοφυλοφίλων, βρήκε μπροστά του την κοινοβουλευτική του ομάδα, η οποία εξεγέρθηκε. Από τους 303 βουλευτές του, 118 έχουν ήδη δηλώσει πως δεν θα ψηφίσουν τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων. Μεταξύ τους κι ένας ομοφυλόφιλος...

Ο βρετανικός Τύπος κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη εξέγερση των συντηρητικών βουλευτών στη σύγχρονη εποχή, που θα ακολουθήσει την προσπάθεια του Κάμερον να «καθαρίσει» την εικόνα των Τόρις στα κοινωνικά ζητήματα. Οι βουλευτές που μέχρι στιγμής έχουν αντιδράσει στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας του γάμου, αναρωτιούνται: «Από πού κι ως που, αυτή είναι μια προτεραιότητα;» Μάλιστα, ένας Συντηρητικός πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ζητά η Βρετανία να εγκαταλείψει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! Υπενθυμίζουμε ότι στο συνέδριο των Συντηρητικών πέρσι, ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει πως «δεν υποστηρίζω τον γάμο των ομοφυλοφίλων παρά το γεγονός ότι είμαι Συντηρητικός. Υποστηρίζω τον γάμο των ομοφυλοφίλων γιατί είμαι Συντηρητικός».

Οι δημοσκοπήσεις, διαψεύδουν τον Βρετανό πρωθυπουργό. 62% των Βρετανών ψηφοφόρων και 68% των Συντηρητικών, πιστεύουν πως ο γάμος πρέπει να συνεχίσει να προσδιορίζεται η δέσμευση μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας. Επίσης, η ομάδα lobbying Coalition For Marriage (C4M) έχει κυκλοφορήσει μια διακήρυξη, την οποία έχουν υπογράψει 612,000 people και η οποία θέλει η νομική ερμηνεία του γάμου να παραμείνει ως η ένωση μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας. Τέλος, στη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων, αντιδρούν και οι μουσουλμανικές οργανώσεις της Βρετανίας.

http://www.elkosmos.gr/

No comments :

Post a Comment