24/11/2012

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΙΣΟΔΟ" ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ... - Παρατηρητήριο για ... εθνικιστές

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΟΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ...

Ανοιχτή επιστολή έστειλαν στον υπουργό Παιδείας 300 πανεπιστημιακοί, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τον ρατσισμό στα σχολεία. Η επιστολή εστάλη με αφορμή το περιστατικό στη Λευκάδα, όπου νηπιαγωγός απομακρύνθηκε από τη θέση της ύστερα από παρέμβαση της Χρυσής Αυγής.Οπως τονίζουν «μας ανησυχεί που η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να εισχωρήσει και στο χώρο της θεσμοθετημένης εκπαίδευσης, γεγονός απέναντι στο οποίο δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή. Η πολιτεία οφείλει να κλείνει δυναμικά και συστηματικά το δρόμο σε κάθε αντιδημοκρατικό εγχείρημα. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές και καλούμε τους υπεύθυνους φορείς της εκπαίδευσης, και προπάντων το υπουργείο Παιδείας, τους γονείς και εν γένει τις εκπαιδευτικές κοινότητες να προστατέψουν και να διαφυλάξουν τον δημοκρατικό χαρακτήρα του ελληνικού σχολείου».
Στην απάντησή του, προς τον .... Τατσόπουλο γνωστό και ως "πηδηχτούλη", ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί ανησυχητικής αύξησης των περιστατικών βίας στα σχολεία, αναγνωρίζοντας ότι μέχρι σήμερα οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να συλλέξουν στοιχεία αναφορικά με την έκταση, την ένταση και τις μορφές που προσλαμβάνει το φαινόμενο αυτό. Προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε, το Υπουργείο επιδιώκει να ιδρύσει Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, αλλά και να προβεί σε σειρά συναφών δράσεων που θα στοχεύουν στην επιμόρφωση των καθηγητών, την ευαισθητοποίηση των μαθητών και τη δημιουργία δομών ανίχνευσης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας. Φυσικά τόσο η ερώτηση όσο και η απάντηση, δεν αφορούσαν την βία των αλλοδαπών, ούτε την βία των "αντιφασιστών" της αριστεράς και των αναρχικών, αλλά αποκλειστικά έχει να κάνει με τους εθνικιστές. Τόσο πολύ φοβούνται!

2 comments :

  1. ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ24/11/12 13:44

    Πώς το είπε ο ΝΔούλης υπουργός ;;;

    Θα φτιάξει παρατηρητήριο για κρούσματα "ρατσισμού" ;;;

    Το μόνο που θα "παρατηρήσει", θα είναι Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ μας !!

    Εκεί τον έχουμε γραμμένο !

    Σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, συνθήματα θα γράφουμε Εθνικιστικά !

    ΠΑΤΡΙΔΑ - ΤΙΜΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !

    ReplyDelete
  2. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΤΟΣ, ΤΕΡΜΑ Η ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΩΝ ΟΡΚΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ!ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ, ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙ ΣΤΟ ΑΤΣΑΛΙ!"ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ" ΟΣΑ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ" ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ"!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete