22/04/2012

Συμφωνία για το Τ-129 ΑΤΑΚ ΙΙ θα υπογράψει η Τουρκία με το Αζερμπαϊτζάν (ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ, ΑΡΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ (ΞΑΝΑ)-ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ, ΑΡΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΖΕΡΩΝ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΟΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ; ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.

Συμφωνία για την συνεργασία στην ανάπτυξη και κατασκευή του νέου επιθετικού ελικοπτέρου Τ-129 ΑΤΑΚ ΙΙ πρόκειται να υπογράψει η Τουρκία με το Αζερμπαϊτζάν. Η νέα αυτή συμφωνία αποτελεί ουσιαστικά μία μεγάλη επιτυχία της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας η οποία αξιοποιώντας ένα δικό της πρόγραμμα το οποίο βασίζεται σε ένα ιταλικής σχεδίασης και κατασκευής ελικόπτερο, κατάφερε να αποκτήσει την πρώτη εξαγωγική πρόσβαση για το Τ-129 ΑΤΑΚ ΙΙ.

Από την άλλη πλευρά το Αζερμπαϊτζάν ως οργανωμένο κράτος που προσπαθεί να αποκτήσει τον έλεγχο στο στρατιωτικό υλικό που προμηθεύεται παρακάμπτοντας μεσάζοντες και πολιτικές εξαρτήσεις. Μέσα από αυτή την συνεργασία το Αζερμπαϊτζάν θα αποκτήσει πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες στα οπλικά συστήματα τα οποία πρόκειται να αποκτήσει στο μέλλον επιτυγχάνοντας σταδιακή απεξάρτηση από την ρωσική πολεμική βιομηχανία σε βάθος χρόνου, ενισχύοντας την εγχώρια πολεμική βιομηχανία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment