22/04/2012

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τουρκικού κατασκοπευτικού δορυφόρου Göktürk2 - Τέλη 2012 η εκτόξευση

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ή ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ. ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΗΡΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ...

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τουρκικής σχεδίασης κατασκοπευτικού δορυφόρου Göktürk2 ο οποίος στα τέλη του 2012 θα τεθεί σε τροχιά. Ο δορυφόρος είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της ΤΑΙ με το κρατικό ίδρυμα ερευνών TUBITAK SPACE και θα έχει διακριτική ικανότητα 2,5 μέτρα, σύμφωνα δε με πληροφορίες θα χρησιμοποιείται κυρίως από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίας.
Το συμβόλαιο για την ανάπτυξη και κατασκευή του δορυφόρου υπογράφηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν στις 13 Απριλίου του 2007 και το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή την 1 Μαΐου του 2007. Ο κατασκοπευτικός δορυφόρος Göktürk2 θα τεθεί σε τροχιά 700 χλμ από την επιφάνεια της Γής, η κάθε περιστροφή του θα διαρκεί 98 λεπτά, ο χρόνος μετάδοσης δεδομένων στο σταθμό ελέγχου στην Γής θα διαρκεί 40 λεπτά την κάθε ημέρα, το δε βάρος του δορυφόρου είναι 409 κιλά. Ο Göktürk2 θα έχει διακριτική ικανότητα 2,5 μέτρα και θα μπορεί να μεταδίδει πληροφορίες συνολικού όγκου 15 Gbit.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment