02/09/2012

ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ ...ΚΑΓΚΕΛΟ ! ΣΗΨΗ !

Ο γ.γ. της Βουλής διόρισε τον ... εαυτό του μόνιμο υπάλληλο! Μπορεί ένας ανώτατος μετακλητός κυβερνητικός υπάλληλος να ...αυτοδιοριστεί στο δημόσιο; Φυσικά και μπορεί, αν είναι γενικός γραμματές της Βουλής! Ίσως το πλέον χαρακτηριστικό πράδειγμα φαυλότητας στην πρόσφατη ελληνική πολιτική ιστορία συνέβη το 2009, όταν αυτοδιορίστηκε στην Βουλή, πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές ο τότε γενικός γραμματέας της Νίκος Στεφάνου, στενός νσυνεργάτης του τότε προέδρου Δ.Σιούφα! Πώς; Με μία απλή αίτηση, βάσει ειδικής φωτογραφικής διάταξης του Δ.Σιούφα που έλεγε ότι ένας μετακλητός υπάλληλος της Βουλής μπορεί να γίνει μόνιμος με μία απλή αίτηση! Αλλά η φαυλότητα δεν περιορίστηκε μόνο στον Νίκο Στεφάνου, φυσικά. Ακολούθησε και ο ...γραμματέας του ο Μιχάλης Παπαγιάννης! Με τον ίδιο τρόπο! Και βέβαια, επειδή "σόϊ πάει το βασίλειο", ο γραμματέας του γραμματέα, ο Μιχάλης Παπαγιάννης δηλαδή, διόρισε την ...κόρη του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Οι πληροφορίες ότι διόρισαν και τον γραμματέα του γραμματέος του γραμματέα που διόρισε τον γιό του που είχε διορίσει τον μπατζανάκη του Στεφάνου, διαψεύδονται αρμοδίως.

Και να πούμε και κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό: Στην Βουλή υπάρχουν δύο κατηγορίες υπαλλήλων: Οι προύχοντες και οι είλωτες: Οι πρώτοι είναι οι κομματικοί διορισμοί (απασχολούνται κυρίως σε κάτι βιβλιοθήκες, επιστημονικές υπηρεσίες, δημόσιες σχέσεις, γραφεία κομμμάτων κλπ) που δεν τους ξέρουν ούτε πως είναι στην φάτσα τους οι αστυνομικοί της εισόδου. Οι δεύτεροι, οι είλωτες, είναι αυτοί που εργάζονται 12 και 18 ώρες την ημέρα, πολλές φορές Σάββατα και Κυριακές στις διευθύνσεις-φωτιά της στενογραφικής, των πρακτικών, των επιτροπών της Βουλής κλπ. Όπου υπάρχει και μεγάλη έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού και για αυτό σχεδόν ποτέ η εργασία τους δεν περιορίζεται στο οκτάωρο. Αλλά όλοι παίρνουν τα ίδια λεφτά! Και οι "κόπροι" των κομμάτων και οι συνεπείς εργαζόμενοι.

Το 2005 πληρώσαμε 71 εκατ.ευρώ για τους υπαλλήλους της βουλής, το 2010 πληρώσαμε 102, 4 εκατ.! Στους 1.700 ανέρχεται ο αριθμός των εργαζομένων στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πρόκειται για 670 “τακτικούς” υπαλλήλους, 541 με σχέση ιδιωτικού δικαίου, κάτι λιγότερο από 100 μετακλητούς, και 360 αστυνομικούς, όπως δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής. Σε σχέση με την προ κρίσης εποχή, το προσωπικό της Βουλής είναι λιγότερο, ωστόσο το καλοκαίρι του 2009, πριν την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και τελευταία χρονιά που δίνονταν στοιχεία, οι εργαζόμενοι ανέρχονταν σε 989 τακτικούς, 164 μετακλητούς και 865 ιδιωτικού δικαίου.Από τότε έως σήμερα, η Βουλή αποφεύγει να δώσει εγγράφως αναλυτικές καταστάσεις με το προσωπικό, τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος ή το μέρος του κανονισμού μέσω του οποίου γίνονται τα ρουσφέτια.Όμως το 2005 οι αμοιβές για τους τακτικούς υπαλλήλους, τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τους υπαλλήλους “ειδικών κατηγοριών” κλπ ανέρχονταν στο ποσό των 71 εκατομ. ευρώ. Το 2010, κι αφού είχαν γίνει κι άλλες προσλήψεις, το ποσό αυτό υπολογίζεται πλέον τα 102,4 εκατ. ευρώ.

Έχει άδικο, μετά, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Ν.Μιχαλολιάκος που λέει ότι "αισθάνεται σιχασιά και αηδία με αυτά που βλέπει μέσα στην Βουλή";

Τμήμα ειδήσεων defencenet

1 comment :


  1. αυτα και κυνα =πουσε ΓΙΟΡΓΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ.

    ReplyDelete