23/08/2012

Η αποκωδικοποίηση των ανθρώπινων εγκεφαλικών κυμάτων είναι γεγονός - Hackers μπορούν να πάρουν δεδομένα από ένα ανθρώπινο εγκέφαλο

Η αποκωδικοποίηση των ανθρώπινων εγκεφαλικών κυμάτων είναι γεγονός και το παρουσιάζουν με τυμπανοκρουσίες στο πόπολο ! Το νέο επίτευγμα ανήκει σε “ειδικούς” από το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης οι οποίοι ζήτησαν από έξι εθελοντές να εντοπίσουν διαφορετικά συναισθήματα όπως χαρά, φόβο και έκπληξη σε εικόνες ανθρώπινων προσώπων τις οποίες κοιτούσαν. Με χρήση ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος οι ειδικοί μέτρησαν τα εγκεφαλικά κύματα που εκπέμπονταν ανάλογα με τις αντιδράσεις των εθελοντών. Όταν συγκρίθηκαν οι απαντήσεις των συμμετεχόντων με την καταγραφή των κυμάτων, κατέστη δυνατή η αποκωδικοποίησή τους.

«Άναμμα» περιοχών του εγκεφάλου: Στο πλαίσιο του πειράματος, οι ερευνητές κάλυψαν τμήματα των εικόνων που κοιτούσαν οι εθελοντές – έτσι για παράδειγμα μπορούσαν να δουν κάποια στιγμή μόνο τα μάτια ή μόνο το στόμα των εικονιζόμενων προσώπων. Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα βοήθησε στο να εντοπιστούν οι περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνταν κάθε φορά που ο εθελοντής κοιτούσε διαφορετικό σημείο του εικονιζόμενου προσώπου. Όπως συγκεκριμένα προέκυψε από την ανάλυση, τα κύματα Β τα οποία έχουν κύκλο της τάξεως των 12 Hz μετέφεραν πληροφορίες σχετικά με τα μάτια των εικονιζόμενων προσώπων ενώ τα κύματα Θ τα οποία έχουν κύκλο 4 Hz κωδικοποιούσαν πληροφορίες σχετικά με το στόμα. Οι ερευνητές “ανακάλυψαν” επίσης ότι διαφορετικές πληροφορίες μπορούν να κωδικοποιηθούν ανάλογα με τη φάση των εγκεφαλικών κυμάτων, αλλά πολύ λιγότερο με βάση την ισχύ τους.

Σαν «ξεκλείδωμα» τηλεοπτικού καναλιού: Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης, διευθυντής του Ινστιτούτου, καθηγητής Φίλιπ Σινς «η ανακάλυψή μας μοιάζει με το να ξεκλειδώνουμε ένα κανάλι της τηλεόρασης που είχε χαλάσει. Μπορούσαμε να ανιχνεύσουμε το σήμα αλλά δεν ήμαστε σε θέση να δούμε το περιεχόμενο του καναλιού – τώρα πια όμως μπορούμε. Αντιστοίχως μπορούσαμε να ανιχνεύσουμε με το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα τη δραστηριότητα σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου όταν εκτελούνταν διαφορετικά καθήκοντα, ωστόσο δεν γνωρίζαμε τι πληροφορίες μεταφέρονταν μέσα σε αυτά τα εγκεφαλικά κύματα». Σύμφωνα με τον καθηγητή η αποκωδικοποίηση των εγκεφαλικών κυμάτων επιτρέπει πλέον στους ειδικούς να μαθαίνουν τα μηνύματα που κρύβονται μέσα στα κύματα. Ο δρ Σινς υποστηρίζει ότι η νέα μελέτη έχει τεράστια δυναμική. «Χρησιμοποιώντας πολλαπλές συχνότητες για την κωδικοποίηση δύο διαφορετικών περιοχών του προσώπου, ο εγκέφαλος μπορεί να κωδικοποιήσει περισσότερα από ένα σήματα ταυτοχρόνως. Η διαδικασία μοιάζει με εκείνη των ραδιοκυμάτων που κωδικοποιούν διαφορετικούς ραδιοσταθμούς σε διαφορετικές συχνότητες. Έτσι και ο εγκέφαλος συντονίζει διαφορετικά κύματα ώστε να κωδικοποιούν την ίδια στιγμή διαφορετικά οπτικά χαρακτηριστικά». Κατά τον καθηγητή η συγκεκριμένη έρευνα έχει τεράστια δυναμική για την ανάπτυξη της τεχνολογίας ΒCI (διασύνδεση εγκεφάλου με υπολογιστικά συστήματα) με την οποία ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να συνδεθεί και να δώσει εντολές σε εξωτερικές συσκευές. }

Καταλάβατε; Δεν αναρωτιέμαι πλέον “ποιός δουλεύει ποιόν”, είναι οφθαλμοφανές. ΦΥΣΙΚΑ και ο εγκέφαλος παράγει ηλεκτρικά κύματα το είπε ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ σαΐνια ερευνητάδες μου !! ….και ΦΥΣΙΚΑ τα συναισθήματα επηρεάζουν τα εγκεφαλικά ηλεκτρικά κύματα το λένε όλοι οι άξιοι λόγου φιλόσοφοι ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ !!! Λοιπόν ανακάλυψαν την λεμονάδα …και δίνουν και σε μας mia stala ….χειροκροτήστε τους !

http://www.terrapapers.com/?p=15919

Είναι γνωστό ότι ο εγκέφαλος εκπέμπει ηλεκτρικά κύματα σε διαφορετικές συχνότητες, που ονομάζονται: Βήτα, Αλφα, Θήτα, Δέλτα. Υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην παραγωγή των εγκεφαλικών κυμάτων, των νοητικών καταστάσεων και των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ο άνθρωπος. Αν λοιπόν το άτομο βρίσκεται σε εγρήγορση νοητική και ενεργεί με τις φυσικές του αισθήσεις, επικρατεί n παραγωγή των κυμάτων Βήτα. Η συχνότητα Άλφα, από την άλλη μεριά, είναι χαμηλότερη κατά μία κλίμακα και περισσότερο ενεργητική από την Βήτα. Αυτή είναι η πιο ενεργητική παραγωγική και συγχρονισμένη από τις άλλες κι έχει άμεση σχέση με το υποσυνείδητο. Στο υποσυνείδητο συναντώνται οι δημιουργικές ικανότητες του ατόμου. Η ιδανική και δημιουργική για τον άνθρωπο κατάσταση είναι να αλλάζουμε την εγκεφαλική συχνότητα, με τρόπο ώστε να μπορούμε να παραμείνουμε ταυτόχρονα σε νοητική εγρήγορση, παράγοντας περισσότερα, κύματα Άλφα κατά βούληση και να χρησιμοποιούμε τις δυνατότητές μας με περισσότερο πρακτικό τρόπο.

Τα Εγκεφαλικά κύματα είναι το αποτέλεσμα της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου. Το Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (ΗΕΓ) είναι η καταγραφή της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου μέσω ηλεκτροδίων που τοποθετούνται στο δέρμα του κεφαλιού. Κατά την καταγραφή αυτής της ηλεκτρικής δραστηριότητας παρατηρούνται διάφορες συχνότητες οι οποίες κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το πότε εμφανίζονται. Το Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (ΗΕΓ) αποκαλύπτει 4 βασικά κύματα:
- τα κύματα α (8-13 Hz)
- τα κύματα β (13-30 Hz)
- τα κύματα δ (1-4 Hz)
- και τα κύματα θ (4-8 Hz)
Αλλά φαίνεται πως το φάσμα του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος αποκαλύπτει και μια ακόμη κατηγορία κυμάτων, τα κύματα γ (περίπου 30-70 Hz).


Τα πρώτα χρόνια της ζωής το ΗΕΓ αποτελείται κυρίως από χαμηλές συχνότητες. Κατά την ηρεμία του ατόμου με τα μάτια κλειστά, το ΗΕΓ που καταγράφεται από την οπίσθια περιοχή του εγκεφάλου, δίνει κύματα α, ενώ οι συχνότητες που καταγράφονται από το πρόσθιο τμήμα αντιστοιχούν σε κύματα β. Κατά την εγρήγορση όμως κύματα β με χαμηλότερη τάση και υψηλότερη συχνότητα, αντικαθιστούν τα κύματα α. Τα κύματα θ παρατηρούνται στα αρχικά στάδια του ύπνου, ενώ τα κύματα δ εμφανίζονται σε στάδια βαθύτερου ύπνου Αυτό που έχει σημασία για το άρθρο μας είναι να ξαναθυμηθούμε πως ο εγκέφαλος παράγει Ηλεκτρικά κύματα, άρα καθόλου δεν ξαφνιάζει το παρακάτω. Οι hackers μπορούν να πάρουν δεδομένα από ένα ανθρώπινο εγκέφαλο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές που παρουσίασαν την μελέτη τους στο Usenix Conference on Security 2012, που έγινε από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου στην Washington. Χρησιμοποιώντας μία απλή συσκευή που κυκλοφορεί στο εμπόριο από την Neyrosky με κόστος που κυμαίνεται από 200 έως 300 δολάρια κατάφεραν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες του ανθρώπινου εγκεφάλου. Οι εν λόγω συσκευές χρησιμοποιούνται για μια ποικιλία εφαρμογών, όπως video games, hands-free πληκτρολόγια, ή βοηθητικά για relaxation training.

Για την μελέτη πήραν μέρος 28 εθελοντές που φορούσαν συσκευές Brain computer interfaces (BCI) από την Neyrosky. Οι ερευνητές είχαν την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε ένα API για τη συλλογή δεδομένων από τις συσκευές.  Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά (και αναμενόμενα). Οι ερευνητές είχαν την δυνατότητα να αποσπάσουν και να αποκαλύψουν ιδιωτικές και απόρρητες πληροφορίες από τους εθελοντές που φορούσαν τα BCI μεταφράζοντας μέσω του API τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που έστελνε ο εγκέφαλος τους. Χρησιμοποιώντας ένα ανέξοδο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) από την συσκευή BCI κατάφεραν να έχουν επιτυχείς επιθέσεις. Τόσο επιτυχείς που μπόρεσαν να αποκαλύψουν ιδιωτικές πληροφορίες από την ζωή των εθελοντών όπως αριθμούς τραπεζικών καρτών, αριθμούς PIN, διευθύνσεις των σπιτιών τους, πρόσωπα που γνώριζαν και λοιπά. Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια να μελετηθούν οι συνέπειες για την ασφάλεια των καταναλωτών των συσκευών BCI. Τα αποτελέσματα δεν σοκάρουν, για όποιους γνωρίζουν.

Οι γνωστές ‘Μυστικές Εταιρίες’ τα χρησιμοποιούν κατά κόρον και σε πολύ πιο εξελιγμένη μορφή. Πως νομίζετε πως κάνουν τους ανθρώπους ζόμπι. Γιατί θεωρείτε πως ο άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη, καταναλώνει ένα δηλητήριο για τον οργανισμό και την υγεία του, το πιο άχρηστο στον πλανήτη προϊόν, με χαρά και ευχαρίστηση και πληρώνει για να το αποκτήσει; Με την ίδια χαρά και ευχαρίστηση θα δεχτεί όλα τα καλούδια που του ετοιμάζουν οι επικυρίαρχοι του !

http://www.terrapapers.com/?p=15912

No comments :

Post a Comment