27/07/2012

Απόφαση αναβάθμισης του ΕΘΚΕΠΙΧ - Nέος Α/ΓΕΣ: "Πρέπει να αυξηθεί η μαχητική ικανότητα του Ελληνικού Στρατού"

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ. Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στο www.diavgeia.gr και με βάση τα αναγραφόμενα σε αυτή η σχετική σύμβαση είναι συνολικού ύψους 1.448.041,23 ευρώ και ανατέθηκε στην εργοληπτική εταιρία Μ. Λαζάρου & Συνεργάτες που προσέφερε συνολική έκπτωση 17%. Το έργο περιλαμβάνει τόσο οικοδομικές όσο και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Η αναβάθμιση του ΕΘΚΕΠΙΧ, αποτελεί σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος, αφού θα βελτιώσει σημαντικά τις δυνατότητες διοίκησης και ελέγχου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον αρχιστράτηγο (Α/ΓΕΕΘΑ), ιδιαίτερα σε πολύπλοκες και ταχέως μεταβαλλόμενες καταστάσεις (π.χ. θερμό επεισόδιο, κρίση κ.λπ.).

http://www.defence-point.gr/news/?p=54348

Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής της ηγεσίας του Ελληνικού Στρατού σήμερα στην Σχολή Ευελπίδων αναφέρθηκε στα θέματα που θα επικεντρωθεί η προσπάθειά του να ανταποκριθεί στην τιμή και την ευθύνη που απορρέουν από την ανάθεση της ηγεσίας του Στρατού Ξηράς στο πρόσωπό του, όπως είπε.

Μεταξύ άλλων είναι :
- η ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού
- η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα των μέσων του στρατού
- η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και
- η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στελεχών 
Τόσο ο απελθών αρχηγός ΓΕΣ όσο και ο νέος αρχηγός επισήμαναν την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησής για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Στην τελετή παρέστησαν σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ξένες αντιπροσωπείες, πρώην αρχηγοί και διοικητές κλπ. Ακολούθησε η επίδοση αναμνηστικών δώρων στον απελθόντα αρχηγό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment