Τη δήλωση έκανε στο έντυπο The Christian Science Monitor ο ο διοικητής Χρίστοφερ Χάρμερ, ο οποίος από το 2008 ως το 2009 εργάστηκε ως Διευθυντής του Κέντρου του προγραμματισμού επιχειρήσεων του Πέμπτου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Ο αξιωματικός εξήγησε ότι τέτοια υποβρύχια οι Ιρανοί μπορούν να διασκορπίσουν σε όλο τον Περσικό κόλπο και την Αραβική θάλασσα και ο εντοπισμός τους είναι εξαιρετικά δύσκολος.
Επι πλέον, μπορούν να κρυφτούν και να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή χτύπημα. Τα υποβρύχια αυτά μπορούν τοποθετούν γρήγορα και κρυφά νάρκες στους δρόμους κυκλοφορίας των πλοίων του εχθρού ή, π.χ., δεξαμενοπλοίων. Έτσι σε περίπτωση πολέμου οι Ιρανοί θα μπορέσουν να κλείσουν γρήγορα τα στενά του Ορμούζ. Η ναυπήγηση των υποβρυχίων έχει τεθεί από τους Ιρανούς στη γραμμή παραγωγής, 19 σκάφη ήδη έχουν τεθεί σε εκμετάλλευση και κάθε χρόνο καθελκούνται 4 υποβρύχια.
Άρχισαν πάλι οι μαλακίες όπως τον παλιό καλό καιρό με το ιρακ και τον υποτιθέμενο τρομερό στρατό σωτοφυλακής του σαντάμ, ρε άμα το αποφασίσουν οι αμερικαοσιωνιστές δεν θα μείνη κολυμπηθρόξυλο όρθιο στο ιραν.
ReplyDeleteΤο Ιράν δεν είναι Ιράκ,υπάρχουν μεγάλες διαφορές.Κατά πρώτον το Ιράν θα έχει την βοήθεια απο Ρωσία και Κίνα έστω και "υπόγεια" δηλ αφανή,γιατί είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Κίνας και δεν θέλουν και οι Ρώσοι τους Αγγλοσάξονες γείτονες στην Κασπία (η Νότια Κασπία είναι το Ιράν)...βρες και διάβασε για τις "Κασπίες Πύλες"....και κατά δεύτερον μια επίθεση στο Ιράν δεν θα έχει τα αποτελέσματα με του Ιράκ,γιατί το έδαφος του Ιράν είναι ορεινό και όχι πεδιάδα όπως του Ιράν...δεν θα μπορούν να προελάσουν.Υπάρχουν πολλές παράμετροι που καταστούν πολύ δύσκολη μια νικηφόρα προέλαση των Αγγλοσαξόνων στο Ιράν.
ReplyDelete