01/09/2011

ΗΠΑ: Είσαι "γκέι"; Έχεις προνόμια !

elmhurstcollege
Υιοθετούνται θετικές διακρίσεις υπέρ των ομοφυλοφίλων.

Το αμερικανικό κολέγιο Elmhurst (φωτογραφία) στην Πολιτεία του Ιλινόις, είναι το πρώτο πανεπιστημιακό ίδρυμα (ειδικεύεται στις ανθρωπιστικές επιστήμες) στις ΗΠΑ, που εφαρμόζει επίσημα πολιτική θετικών διακρίσεων υπέρ των ομοφυλοφίλων. Από το ακαδημαϊκό έτος 2012, οι υποψήφιοι θα ερωτώνται αν ανήκουν στη λεγόμενη LGBT (Gay Lesbian Bisexual Transsexual) κατηγορία, δηλαδή αν ανήκουν σε σεξουαλική μειονότητα. Η θετική απάντηση, θα δίνει τη δυνατότητα για προνομιακή μεταχείριση αλλά και... υποτροφίες, που θα καλύπτουν μέχρι και το ένα τρίτο των διδάκτρων!

Το προαναφερόμενο κολέγιο έσπευσε βέβαια να διευκρινίσει ότι η απάντηση στην ερώτηση (είναι το πρώτο ίδρυμα που την υποβάλει επίσημα), δεν είναι υποχρεωτική. Η «πολιτικά ορθή» διοίκηση υπογραμμίζει ότι σκοπός της είναι να κάνουν όσους ανήκουν σε μειονότητες, «να αισθανθούν άνετα». Στο ερώτημα αν ανησυχούν για το ότι οι «παραδοσιακοί» φοιτητές θα αισθανθούν αδικημένοι από το ότι κάποιοι συμφοιτητές τους λαμβάνουν υποτροφία διότι μοιράζονται το κρεβάτι τους με άτομα του ιδίου φύλου, οι διοικούντες, δεν δείχνουν να ανησυχούν. Στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, υπάρχουν επίσης ειδικές πρόνοιες για τους ομοφυλόφιλους φοιτητές. Αν κάποιος φοιτητής εκεί δηλώσει την ομοφυλοφιλία του, δικαιούται αρωγής. Και κάπως έτσι, μια πάλαι ποτέ ανδροπρεπής κοινωνία, μετατρέπεται σε βούρκο ελευθεριότητας και ανοχής.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, ο καθ' όλα «προοδευτικός» Μπάρακ Ομπάμα, υπέγραψε νόμο με τον οποίο επέτρεψε στους ομοφυλόφιλους, άνδρες και γυναίκες, να υπηρετούν ανοικτά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Από το 1993 μέχρι το 2010, ίσχυε καθεστώς σιωπηρής ανοχής, με απαγορεύσεις για δημόσια παραδοχή της σεξουαλικής κατεύθυνσης και για ερωτήσεις από ανωτέρους προς υφισταμένους σχετικά με το θέμα (πολιτική «Don't Ask, Don't Tell»). Σύμφωνα με ερευνητικά κέντρα, στους κόλπους των αμερικανικών ΕΔ, υπηρετούν περίπου 70.000 (!) ομοφυλόφιλοι.

Σημειώστε και αυτό: τον περασμένο Απρίλιο, η Γερουσία της Καλιφόρνια με ψήφους 23 υπέρ και 14 κατά, πέρασε νόμο που επιβάλει τη διδασκαλία... της ιστορίας της ομοφυλοφιλίας στις ΗΠΑ και απαγορεύει στα σχολεία να χρησιμοποιούν διδακτική ύλη που επικρίνει την παραπάνω πρακτική. Λόγω των παραπάνω, το γονεϊκό κίνημα που διεκδικεί το δικαίωμα στο λεγόμενο home schooling (κατ' οίκον διδασκαλία), θεριεύει στις ΗΠΑ...

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8769

No comments :

Post a Comment