Ο πύραυλος εδάφους-εδάφους Prithvi-II εκτοξεύθηκε από το ανατολικό κρατίδιο Ορίσα και πέτυχε τον στόχο του που ήταν στον κόλπο της Βεγγάλης, δήλωσε ο διευθυντής του κέντρου δοκιμών, ο Σ.Π. Ντας. «Η δοκιμή πέτυχε όπως και όλοι οι στόχοι της αποστολής», τόνισε. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης της Έρευνας του ινδικού υπουργείου Άμυνας κατασκεύασε μια σειρά πυραύλων στο πλαίσιο της αποτρεπτικής στρατηγικής της χώρας απέναντι στους Κινέζους και Πακιστανούς γείτονές της, οι οποίοι, όπως η Ινδία, διαθέτουν πυρηνικά όπλα.
Ο πύραυλος Prithvi-II, μήκους 9 μέτρων και βεληνεκούς 150-350 μέτρων, μπορεί να φέρει εκρηκτική γόμωση ενός τόνου και είχε δοκιμαστεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια. Ένας πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς, ο πύραυλος εδάφους-εδάφους Shourya, δοκιμάστηκε με επιτυχία το Σάββατο από το ίδιο κέντρο εκτόξευσης στο κρατίδιο Ορίσα.
Τμήμα ειδήσεων defencenetΟ πύραυλος Prithvi-II, μήκους 9 μέτρων και βεληνεκούς 150-350 μέτρων, μπορεί να φέρει εκρηκτική γόμωση ενός τόνου και είχε δοκιμαστεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια. Ένας πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς, ο πύραυλος εδάφους-εδάφους Shourya, δοκιμάστηκε με επιτυχία το Σάββατο από το ίδιο κέντρο εκτόξευσης στο κρατίδιο Ορίσα.
Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) υπεγράφη μεταξύ του επικεφαλής επιστημονικού διευθυντή του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, καθηγητή σερ Μαρκ Γουέλαντ, και του διευθυντή του Οργανισμού Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης της Ινδίας, δρος Βιτζάι Κουμάρ Σαρασουάτ. Σύμφωνα με το Μνημόνιο, οι δύο χώρες θα συνδυάσουν τις κορυφαίες ικανότητές τους στην επιστήμη και την τεχνολογία για να συνεργαστούν σε προγράμματα μη επανδρωμένων αεροχημάτων, προηγμένων εκρηκτικών και παραγόντων που επηρεάζουν την ανθρώπινη απόδοση στο πεδίο της μάχης. Επιπλέον, θα αναπτυχθούν τεχνολογίες και εξοπλισμός για καλύτερη αντιμετώπιση των χημικών και βιολογικών απειλών, μέσω προστασίας, απολύμανσης και ιατρικών αντιδότων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet
No comments :
Post a Comment