Παρά την εξαγγελία για μείωση του αμυντικού προϋπολογισμού στο επίπεδο των 30,4 δις ευρώ, μέχρι το 2015, που εξήγγειλε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Τόμας ντε Μεζιέρ, το Κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε την αύξηση των δαπανών αυτών κατά 133 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο κοινοβούλιο, οι αμοιβές προσωπικού το 2012 θα φτάσουν τα 10,3 δις ευρώ, μειωμένες κατά 1,7 δις σε σχέση με φέτος. Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει 200 εκατομμύρια ευρώ για τη στρατολόγηση επαγγελματιών οπλιτών, λόγω της κατάργησης της θητείας το 2012. Στο 1,08 δις ευρώ θα ανέλθει η χρηματοδότηση των εννέα αποστολών που διατηρούν οι ένοπλες δυνάμεις στο εξωτερικό, αυξημένες κατά 30% σε σχέση με τα παρελθόντα έτη.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, η Γερμανία χρειάζεται ετοιμοπόλεμες και αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες σε επίπεδο ποιότητας και εκπαίδευσης, θα είναι εφάμιλλες του διεθνούς κύρους και βάρους της χώρας. Ακόμη, ανέφερε ότι θα επανεξετάσει τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με τις αμυντικές βιομηχανίες, για να επανακαθορίσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα. Η Γερμανία για χρόνια έδινε έμφαση στο να καταστεί το οικονομικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιλέγοντας το που στο εξωτερικό θα αποστείλει δυνάμεις. Η περίπτωση της Λιβύης ήταν μια στροφή σε σχέση με τα αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία την προστάτευσαν από την ήττα του ναζισμού και έπειτα. Το γεγονός ότι δε συμμετείχε στη Λιβύη και η γενικότερη οικονομική και πολιτική επιρροή που προσπαθούσε να ασκήσει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., η προσπάθεια ένταξης της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας, η σχέσεις της με χώρες της Μέσης Ανατολής και το Ισραήλ (αν και δεν είναι συνήθως εμφανείς), είναι στοιχεία που δείχνουν μια ήσυχη στροφή από την αμερικανική προστασία ή διαφορετικά, χάραξη πολύ πιο ανεξάρτητης πολιτικής.
http://www.defence-point.gr/news/?p=19410Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, η Γερμανία χρειάζεται ετοιμοπόλεμες και αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες σε επίπεδο ποιότητας και εκπαίδευσης, θα είναι εφάμιλλες του διεθνούς κύρους και βάρους της χώρας. Ακόμη, ανέφερε ότι θα επανεξετάσει τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με τις αμυντικές βιομηχανίες, για να επανακαθορίσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα. Η Γερμανία για χρόνια έδινε έμφαση στο να καταστεί το οικονομικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιλέγοντας το που στο εξωτερικό θα αποστείλει δυνάμεις. Η περίπτωση της Λιβύης ήταν μια στροφή σε σχέση με τα αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία την προστάτευσαν από την ήττα του ναζισμού και έπειτα. Το γεγονός ότι δε συμμετείχε στη Λιβύη και η γενικότερη οικονομική και πολιτική επιρροή που προσπαθούσε να ασκήσει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., η προσπάθεια ένταξης της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας, η σχέσεις της με χώρες της Μέσης Ανατολής και το Ισραήλ (αν και δεν είναι συνήθως εμφανείς), είναι στοιχεία που δείχνουν μια ήσυχη στροφή από την αμερικανική προστασία ή διαφορετικά, χάραξη πολύ πιο ανεξάρτητης πολιτικής.
No comments :
Post a Comment