30/08/2011

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, στηριζόμενο σε Ιρακινές πηγές, ανέφερε πως η Τουρκία έχει εγκαταστήσει 1300 στρατιώτες της στο Β. Ιράκ.
Σύμφωνα με το Ρόιτερς οι στρατιώτες αυτοί είναι εγκατεστημένοι στην επαρχία Ντουχόκ, σε πόλεις μεταξύ των οποίων και η Μπαμαρνέ 40 χλμ από τα σύνορα. Αυτά τα ¨προκεχωρημένα φυλάκια¨ είναι περιτριγυρισμένα από τείχη ανθεκτικά στα εκρηκτικά και μέσα τους υπάρχουν άρματα, φορτηγά κα θωρακισμένα οχήματα. Φρουροί σε πύργους παρατηρήσεις συνεχώς παρακολουθούνε το περιβάλλον. Μιλώντας στο πρακτορείο ο Αμπντουλλάχ Γκανζού-μέλος της τοπικής διοίκησης είπε : ¨Κανείς δεν με ρώτησε αν αυτές οι μονάδες πρέπει να βρίσκονται ή όχι εδώ. Αυτό μοιάζει με έναν καλεσμένο που είναι στο σπίτι μου, με μισεί και μου επιτίθεται.

ΤΟ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΖΑΜΑΝ
Η εφημερίδα Ζαμάν στις 19 Αυγούστου στηριζόμενη σε ¨πηγή που δεν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της ¨ έγραψε πως ενώ η Τουρκία μέχρι σήμερα στο Β. Ιράκ είχε μια μικρή δύναμη πληροφοριών και μόνο για να παρακολουθούνε τις κουρδικές δραστηριότητες, πλέον έστησε ¨επιχειρησιακά προκεχωρημένα φυλάκια¨. Η Τουρκία κατά τα τελευταία 10 χρόνια έχει περίπου 2.500 στρατιώτες στο Β. Ιράκ, και οι μισοί εξ αυτών βρίσκονται εκεί χωρίς την έγκριση της Ιρακινής κυβέρνησης.
http://tourkikanea.gr/2011/08/30/irak-2/

No comments :

Post a Comment