20/07/2011

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ...

- ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η Ε.Ε ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
- ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ, ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΟΙ ΗΠΑ, Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
- ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΙ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ "ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α ΟΣΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ Η.Π.Α) ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ Η.Π.Α.
- ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ.
- ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ. ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ.
- ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΚΙ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ.
- ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΣ ΜΕ ΕΝΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΟΖ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ.
- ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ.
- ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η Ε.Ε ΕΧΕΙ ΕΛΕΙΨΗ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ Ε.Ε.
- ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ Η.Π.Α ΕΧΟΥΝ ΔΙΧΑΣΤΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ.
- ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ.
- ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ. Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ...
- ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΠΑΧΘΗ ΣΗΜΕΙΑ.
- ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ.
- ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΗΣ.
- ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΕΔΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΙ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. (ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΥΝΟΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟΥ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ.)
- ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΗΣ,  ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ή ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΥΠΕΡ ΑΜΥΝΗΣ.
- ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ή ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε
- ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΙΣ "ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΕΣ" ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ. Η ΜΙΚΡΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ.

ΑΝ Η Ε.Ε ΔΕΝ ΔΕΧΘΕΙ ή ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΘΕΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ (ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΣ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΣ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ Η Ε.Ε, ΟΙ Η.Π.Α ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΤΣΙ;;;

ΣΧΕΤΙΚΟ: ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...

No comments :

Post a Comment