26/05/2011

ΟΛΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ - ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ "ΔΙΑΣΩΣΗΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΓΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΩΘΕΙ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ. ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ(3) ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΔΩ.

1) ΤΕΡΜΑ Η ΑΠΕΙΛΗ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ Η ΚΛΕΙΝΩ. ΑΝ ΣΟΥ ΒΑΣΤΑΕΙ ΚΛΕΙΣΕ.  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;;; Ε... ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ. Ε ΚΑΙ;;; ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΛΙΑ. ΚΑΙ ΝΑΙ ΘΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΜΕ "ΓΗ" ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΜΙΣΘΩΣΟΥΜΕ ΒΑΣΕΙΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΟΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ. ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΠΟΥ "ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ ΤΟΥΣ" ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ-ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ (ΒΛΕΠΕ ΣΟΡΟΣ, ΟΙΚΟΙ, ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ Κ.Λ.Π). ΕΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ;;;

2) ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ "ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ"  ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ. ΝΑΙ, ΟΜΟΛΟΓΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΝΑ ΞΑΝΑΕΚΔΟΣΟΥΜΕ. Ε ΚΑΙ;;; ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΘΌΣΟΝ ΘΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. (ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ. ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ "ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ" ΜΑΛ...ΚΙΕΣ)

3) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ. ΠΟΙΟΣ;;; ΜΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΠΩΣ;;; ΜΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΟΠΗ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ. ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ;;; ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΨΕΙ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. (Η ΠΙΘΑΝΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ "ΕΥΡΩ" ΘΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ. ΙΣΑ-ΙΣΑ)

4) ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

5) ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;; ΜΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ ΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ "ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ" ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.

6) ΟΥΔΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟ ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ. Η ΕΛΛΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ. Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ. ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ, ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ, ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ. ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.

No comments :

Post a Comment