26/05/2011

Συνέδριο χειρισμού κρίσεων «ΑΘΗΝΑ 11» από το ΓΕΕΘΑ

Από την 1η έως και τις 4 Ιουνίου 2011, θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” στη Θεσσαλονίκη, το διεθνές Συνέδριο χειρισμού κρίσεων “ΑΘΗΝΑ 11”, το οποίο διοργανώνεται από το ΓΕΕΘΑ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση-ανταλλαγή απόψεων επί των μεθόδων, διαδικασιών και δυνατοτήτων της διεθνούς κοινότητας για πρόληψη και χειρισμό κρίσεων στο ευρύτερο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον. Στο Συνέδριο έχει κληθεί να συμμετάσχει πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό ανώτατου και ανώτερου βαθμού, ως εκπρόσωποι Κρατών, Διεθνών Οργανισμών, Ινστιτούτων Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Μελετών, καθώς και ενδιαφερόμενοι από σχετικούς με το αντικείμενο φορείς της χώρας μας (Υπουργεία, Γενικά Επιτελεία, Οργανισμοί, Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα κλπ). Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, την κλιματική αλλαγή, το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, τη συνεργασία των Διεθνών Οργανισμών και στρατιωτικών-πολιτικών φορέων, την κυβερνοάμυνα, καθώς και για την οικονομική διάσταση στη διαχείριση κρίσεων.Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας θα ακολουθεί συζήτηση, ενώ θα λειτουργήσουν και ομάδες εργασίας αντίστοιχες με τις θεματικές ενότητες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet

ΠΙΚΡΟΧΟΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ "ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΟΥ" ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΡΙΣΕΩΝ.
ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΣΩΜΕΣ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ...ΔΟΓΜΑ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ".

1 comment :

  1. Anonymous2/6/11 19:28

    Δυστυχώς στο συνέδριο υπήρξε πρόκληση κατά της Ελλάδας από υπάλληλο διεθνούς οργανισμού, που έμεινε αναπάντητη από τους υπεύθυνους. Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι σε παρουσίαση (powerpoint) ενώπιον διπλωματών, στρατιωτικών κλπ κάποια Dr. Ackermann, που εργάζεται στον Ο.Α.Σ.Ε., παρουσίασε χάρτη στον οποίο τα Σκόπια φαινόταν να φτάνουν στο Αιγαίο, αφού - πλην της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής - οι νομοί της Μακεδονίας και της Δυτ. Θράκης είχαν το ίδιο χρώμα με τα Σκόπια, σαν να επρόκειτο για ενιαίο κράτος, ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα είχε διαφορετικό χρώμα. Κι όμως, παρότι ενημερώθηκε διπλωμάτης που ήταν παρών στην αίθουσα, αυτός δεν αντέδρασε...Με λίγα λόγια δεχόμαστε μέσα στην πατρίδα μας ο,τιδήποτε λέει η κάθε υπάλληλος διεθνούς οργανισμού, στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα, ακόμα κι αν αποτελεί άμεση αμφοσβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Που τον βρήκε τον χάρτη που παρουσίασε η συγκεκριμένη κυρία; Αποτελεί επίσημο χάρτη του ΟΑΣΕ; Γιατί δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις; Μήπως να πάρω διαβατήριο αν θελήσω να πάω στην Καβάλα ή τις Σέρρες; Θα υπάρξουν κυρώσεις για τους υπεύθυνους (κυρίως διπλωμάτες) που παρέλειψαν να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται και μάλιστα αδρά;

    ReplyDelete