11/02/2011

Επένδυση για την κατασκευή δικτύων ! ΟΧΙ ΕΔΩ ΣΤΙΣ ...Η.Π.Α

Ενώ στην Ελλάδα θεωρούμε ως αναπτυξιακά μέτρα... την απόσυρση αυτοκινήτων, οι ΗΠΑ διδάσκουν άλλη μέθοδο εξόδου από την κρίση.Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για πολλούς Έλληνες πολιτικούς αποτέλεσε προεκλογική «μασκότ» πριν την εκλογική αναμέτρηση του 2009, σε μια προσπάθειά τους να πετύχουν επικοινωνιακή ταύτιση και να κερδίσουν στις εκλογές. Δυστυχώς δείχνουν καταδικασμένοι να παραμείνουν όμοιοί του μόνο στο επικοινωνιακό πεδίο, καθώς ο Ομπάμα δείχνει ότι υλοποιεί τους στόχους που έθεσε. Σε χθεσινή του ομιλία στο Northern Michigan University, επιβεβαίωσε ότι θα γίνει πράξη η επέκταση των ασύρματων δικτύων στις ΗΠΑ, προκειμένου να επιτευχθεί η αύξηση των θέσεων εργασίας, η εύκολη πρόσβαση στο Διαδίκτυο των ανθρώπων που ζουν μακριά από μεγάλα αστικά κέντρα και να μπορέσουν οι νέοι να παραμείνουν στις περιοχές που μεγάλωσαν καταφέρνοντας να εργαστούν μέσω αυτού. Κατά την ομιλία του Ιανουαρίου στους Αντιπροσώπους του έθνους εξέφρασε τη βούλησή του να καταστήσει τα ασύρματα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων 4G προσβάσιμα στο 96% των Αμερικανών, μέσα στα επόμενα πέντε έτη. Μέχρι στιγμής το 95% αυτών χρησιμοποιεί δίκτυα 3G.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, το σχέδιο της κυβέρνησής του περιλαμβάνει:
α) Απελευθέρωση 500 MHz στο ραδιοφάσμα, κυρίως για χρήση του Διαδικτύου μέσω κινητών τηλεφώνων. Για το λόγο αυτό υπάρχουν οικονομικά κίνητρα για τις ιδιωτικές εταιρείες και τους δημόσιους οργανισμούς, προκειμένου να απελευθερώσουν τμήμα των συχνοτήτων που χρησιμοποιούν.
β) Επένδυση 5 δις δολαρίων για την κατασκευή δικτύων 4G σε απομακρυσμένες περιοχές.
γ) 10,7 δις δολάρια για την ανάπτυξη πανεθνικού ασύρματου δικτύου για τη δημόσια ασφάλεια και τις υπηρεσίες ασφαλείας.
δ) 3 δις δολάρια για τη χρηματοδότηση έρευνας, δοκιμών και ανάπτυξης κρίσιμων τεχνολογιών που θα εκμεταλλεύονται τις ταχύτητες και την υποδομή των δικτύων 4G.
ε) Από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την πώληση τμημάτων των συχνοτήτων που χρησιμοποιούν οι κρατικές υπηρεσίες, θα εξοικονομηθούν 27,8 δις δολάρια, από τα οποία 9,6 θα κατευθυνθούν για αποπληρωμή του εθνικού χρέους.

Δυστυχώς αντίστοιχες πρωτοβουλίες λείπουν από την ελληνική πολιτική ηγεσία, η οποία θεωρεί ύψιστης προτεραιότητας την προώθηση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων, προκειμένου να τονωθούν... οι εισαγωγές, ενώ αποφάσισε κάποια Ολυμπιακά Ακίνητα να μένουν χωρίς χρήση, αντί να εξευρεθεί κάποια λύση που θα αποφέρει εισοδήματα. Από την άλλη η συμφωνία εξαγοράς των ναυπηγείων δεν κατέστη δυνατό, μέχρι στιγμής, να πλαισιωθεί από μια γενικότερη στρατηγική για τη ναυπηγική βιομηχανία η οποία θα περιλαμβάνει τα πανεπιστήμια της χώρας, ιδιωτικές εταιρείες και την ελληνική ναυσιπλοΐα. Βέβαια, ποτέ δεν είναι αργά, αρκεί να αφυπνιστούμε.

ΠΗΓΗ: defence-point

No comments :

Post a Comment