06/12/2012

ΑΠΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ. (ΑΡΑΓΕ ΣΕ ΤΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ; ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ; ΔΙΑΛΕΞΤΕ) ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΥ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ (ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ) ΕΞΩΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΠΑΝΟΥ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ..."ΘΕΣΜΟ" ΘΕΩΡΗΣΕ ΠΡΕΠΟΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΗ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ. ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ. ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ/ΤΕΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΘΙΧΤΗΚΕ (ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΛΛΙΣΤΑΤΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ

Οι δήμοι και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις «οφείλουν να εφαρμόσουν τον ισχύοντα νόμο περί ιθαγένειας μέχρι αυτός να τροποποιηθεί ή να αντικατασταθεί από άλλη ρύθμιση», τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη και προειδοποιεί ότι «κάθε απόκλιση θα ήταν παράνομη ή και αξιόποινη». Διευκρινίζει επίσης, ότι η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της διαδικασίας απονομής ιθαγένειας δεν απαλλάσσει από την ευθύνη. Η εν λόγω εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών καλεί τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τους δήμους να αναστείλουν τη διαδικασία απονομής ιθαγένειας εν όψει της προσεχούς δημοσίευσης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει ότι οι δήμοι και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις «οφείλουν να εφαρμόσουν τον ισχύοντα νόμο περί ιθαγένειας μέχρι αυτός να τροποποιηθεί ή να αντικατασταθεί από άλλη ρύθμιση», προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι «κάθε απόκλιση θα ήταν παράνομη ή και αξιόποινη» και πως η εγκύκλιος δεν απαλλάσσει από την ευθύνη. Η Ανεξάρτητη Αρχή καλεί το υπουργείο Εσωτερικών να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε, αφού πρώτα δημοσιευθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, να προσαρμόσει εάν χρειαστεί τη διαδικασία απονομής ιθαγένειας στις συνταγματικές επιταγές και να ρυθμίσει τη μεταβατική κατάσταση. Σημειώνει, δε, ότι «η ρύθμιση αυτή πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα όσων έχουν ήδη υπαχθεί στις διατάξεις και να μεριμνά για την προστασία των ανήλικων παιδιών αλλοδαπών, που δεν έχουν γνωρίσει άλλη χώρα εκτός της Ελλάδας».

Επίσης, ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει ότι «η άτυπη διαρροή πιθανολογούμενης απόφασης δικαστηρίου δεν αρκεί για να θεμελιώσει αναστολή διατάξεων ισχύοντος νόμου. Στην περίπτωση που διατάξεις νόμου κριθούν τελικά αντισυνταγματικές, ακυρώνονται μόνο συγκεκριμένες διοικητικές πράξεις». Εκτός, όμως, από τα ζητήματα νομιμότητας για την αιφνίδια και αποσπασματική αναστολή της διαδικασίας κτήσης ιθαγένειας, που θέτει η Ανεξάρτητη Αρχή, εκτιμά ότι η εγκύκλιος προξενεί και «σοβαρότατα ουσιαστικά προβλήματα». «Οι επίμαχες διατάξεις αφορούν μόνον ανηλίκους ή προσφάτως ενηλικιωθέντες αλλοδαπούς, οι οποίοι γεννήθηκαν, σπούδασαν και διαβιούν επί μακρόν στην Ελλάδα υπό καθεστώς νομιμότητας και χωρίς να έχουν γνωρίσει άλλη χώρα ή ζήσει σε άλλη κοινωνία εκτός της ελληνικής» επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη.Και προσθέτει ότι «για τα παιδιά αυτά, ο νομοθέτης προέβλεψε (και μάλιστα με σημαντική καθυστέρηση σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές έννομες τάξεις) μια συγκεκριμένη διέξοδο, όπως αυτή αποτυπώθηκε στον νόμο 3838/2010».Απευθύνει, δε, έκκληση τονίζοντας ότι «τυχόν μετάβαση σε οποιοδήποτε νέο καθεστώς δεν πρέπει να ωθήσει στο περιθώριο, ως νομικά μετέωρους, χιλιάδες ευάλωτους, λόγω ηλικίας, κατοίκους της χώρας μας, αλλά πρέπει να συνδυασθεί με ταυτόχρονη θέσπιση εναλλακτικών ρυθμίσεων».Τέλος, η Ανεξάρτητη Αρχή δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα προσεκτικά παρεμβαίνοντας, όπου χρειαστεί, με βάση πάντοτε τις αρμοδιότητες που της δίνει ο νόμος.

http://www.synigoros.gr/resources/dtik.pdf

3 comments :

  1. Anonymous7/12/12 00:41

    Απ'ότι παρατηρούμε η τελεταία τις ελπίδα είναι κανένας πακιστανάκος, αν με πιάνεις τη ενοώ, οπότε δεν μπορώ να μην την καταλάβω.

    ReplyDelete
  2. Anonymous7/12/12 14:06

    ΤΡΕΧΑΤΕ ΧΩΡΙΑΝΟΙ, ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΗ!ΚΑΛΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟ!ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΛΑΣ!ΤΟΝ ΝΟΝΟ ΤΟΥ ΟΝΤΙΝ ΤΣΕΝΑΪ!ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟ!ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΛΑΘΡΟ-ΟΡΚΣ!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!
    http://www.zougla.gr/greece/article/an8ropokinigito-sto-krioneri

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous7/12/12 16:11

    ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΓΙΕΝ!ΠΩΣ ΘΑ "ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ" ΤΩΡΑ;ΠΕΖΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ;ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΛΑΪΣΜΑ ΤΗΣ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ" ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΛΑΣ, ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΙ ΤΟ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ" ΤΟΥ;
    ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΡΚΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΟΝ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΝΙΞΟΥΝ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete