08/12/2011

FOX NEWS ...ΑΜΕΡΙΚΑΝIΕΣ: ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΩΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ, ΑΓΝΗ, ΓΝΗΣΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΛΙΑ "ΑΘΩΟΙ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ". ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ (ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ) Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΤΟΝ ...ΜΕΣΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ, ΟΠΩΣ ΛΕΓΟΥΝ)...

Οργή στη Ρωσία έχει προκαλέσει η αμερικανική προβοκάτσια του τηλεοπτικού σταθμού FoxNews όπου σε ρεπορτάζ του για τις διαδηλώσεις στην Μόσχα πρόβαλλε βίντεο με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, φωτιές στους δρόμους και μάχες σώμα με σώμα. Με μια διαφορά μόνοι: ότι οι σκηνές αυτές ήταν από τα προχθεσινά επεισόδια στην Αθήνα και όχι από τη Μόσχα!

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του FoxNews –που είναι συνηθισμένο στο να υποπίπτει σε «λάθη»- έχει προκαλέσει κύμα οργής στη Μόσχα, θεωρώντας πως έτσι οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα γενικευμένης εξέγερσης στη Ρωσία. Άλλωστε ο μέσος Αμερικανός τηλεθεατής και ειδικότερο αυτός που παρακολουθεί τα ρεπορτάζ του FoxNews με «συνέπεια» είναι φυσικά αδύνατο να ξέρει ότι τα επεισόδια αυτά δεν έγιναν βέβαια στη Μόσχα αλλά στην Αθήνα, η οποία είναι ούτως ή άλλως συνηθισμένη σε τέτοιες σκηνές.  Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε κινήθηκαν και δηλώσεις του ίδιου του Πούτιν ο οποίος κατήγγειλε αμερικανικό «δάκτυλο» πίσω από τις διαδηλώσεις στη Μόσχα για τις πρόσφατες εκλογές στη ρωσική κάτω Δούμα.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=29174&Itemid=139


Επίθεση Β.Πούτιν στις ΗΠΑ για χρηματοδότηση "πολιτικών μισθοφόρων" στις ρωσικές εκλογές

Tις ΗΠΑ κατηγόρησε ευθέως ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι «ενθάρρυνε» τις μετεκλογικές διαδηλώσεις, χρηματοδοτώντας με εκατομμύρια δολάρια μέσω ΜΚΟ τα μικρά φιλοδυτικά κόμματα για να προκαλέσουν ταραχές μετεκλογικά στη Ρώσία. Στα πρώτα του επίσημα σχόλια, μετά το πλήγμα που δέχθηκε το κόμμα του Ενωμένη Ρωσία στις εκλογές, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι η Αμερικανίδα υπουργός, Χίλαρι Κλίντον, «έδωσε το σήμα» στους αντιπάλους του Κρεμλίνου. «Έθεσε τον τόνο για μερικούς ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, τους έδωσε το σήμα, αυτοί άκουσαν το σήμα και ξεκίνησαν τη δράση τους» είπε.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, που έχει γίνει στόχος της δυσαρέσκειας μερικών εκατοντάδων Ρώσων διαδηλωτών του κόμματος "Γιαμπλόκο", κατήγγειλε ότι οι διαδηλωτές παίζουν παιχνίδια ξένων συμφερόντων. «Είμαστε όλοι ενήλικες εδώ και καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι από τους διοργανωτές ενεργούν σύμφωνα με ένα γνωστό σενάριο και τα δικά τους μισθοφορικά πολιτικά συμφέροντα» είπε. Με την ανησυχία στο Κρεμλίνο να αυξάνεται, οι Πούτιν και Μεντβέντεφ συναντήθηκαν ήδη με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας για να αναχαιτίσουν την διείσδυση ξένων στοιχείων μεταξύ των διαδηλωτών. Ανάμεσά τους ήταν οι υπουργοί Εσωτερικών και Άμυνας, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) και επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών. Στόχος της συνάντησης ήταν να αποφασιστεί με ποιο τρόπο μπορούν να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις.

Μόλις 5.500 άνθρωποι στην Αγία Πετροόπολη των 6 εκατ. ψυχών δήλωσαν ότι θα παραστούν σε αντίστοιχη διαδήλωση στην Αγία Πετρούπολη, ενώ διαδηλώσεις προγραμματίζονται σε περίπου 80 ρωσικές πόλεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment