27/04/2022

Ερευνάται ΚΕΚ που προσφέρει δωρεάν διαδικτυακά «σεμινάρια» για την εκμάθηση τουρκικών σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πενταγώνου έχουν θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) που δραστηριοποιείται σε νησί του Αιγαίου παραδίδοντας δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας για το προσωπικό που υπηρετεί στα Σώματα Ασφαλείας, στην ΕΥΠ, στις Ε.Δ. και στα δικαστήρια. Η έναρξη των σεμιναρίων προβλεπόταν να ξεκινήσει στις 22 Μαρτίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα χωρίζονταν σε δύο τμήματα, προχωρημένων και αρχαρίων. Η όλη διαδικασία θα υλοποιούνταν μέσω μιας εξειδικευμένης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, με τους συμμετέχοντες να καλούνται να συμπληρώσουν νωρίτερα όχι μόνο τα πλήρη προσωπικά στοιχεία τους, αλλά και πληροφορίες οι οποίες ήταν περιττές και άσχετες με τη διαδικασία εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας, όπως η επαγγελματική τους ιδιότητα και η θέση που κατέχουν στην υπηρεσία τους. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνταν να συμπληρώσουν έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο εγγραφής οφείλοντας αρχικά να συνδεθούν με το προσωπικό τους προφίλ στην Google και ακολούθως να συμπληρώσουν υποχρεωτικά πεδία της φόρμας εγγραφής δηλώνοντας προσωπικά τους στοιχεία όπως τόπος εργασίας, ΑΦΜ, κινητό τηλέφωνο, e-mail και φορέας/θέση εργασίας. Εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι το συγκεκριμένο ΚΕΚ απέφυγε να αναρτήσει το εν λόγω δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης τουρκικών στην επίσημη ιστοσελίδα του, επιλέγοντας να στείλει επιστολή ενημέρωσης των ενδιαφερομένων στους φορείς του νησιού όπου δραστηριοποιείται.

Η ανησυχία των ελληνικών αρχών ότι η Τουρκία επιχειρεί να αλιεύσει κρίσιμα προσωπικά δεδομένα του προσωπικού που υπηρετεί σε καίριες θέσεις στην Αμυνα, στην Ασφάλεια αλλά και την Αντικατασκοπεία, στην προκειμένη περίπτωση του ελληνικού ακριτικού νησιού, έχει ενταθεί ακόμη περισσότερο λόγω της εμπλοκής συγκεκριμένου προσώπου στη διαδικασία εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας προς τους ενδιαφερομένους. Πρόκειται για πρόσωπο που έχει απασχολήσει με τη δράση του τις ελληνικές αρχές καθώς εμφανίζεται να έχει αναφορές στη γειτονική χώρα, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα αναφορικά με τον ρόλο του. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, κατά το παρελθόν, έχοντας κληθεί σε εκδήλωση επεξήγησης τουρκικών όρων σε υπηρεσιακά στελέχη επιφορτισμένα με την Αμυνα και την Ασφάλεια του νησιού όπου δραστηριοποιείται, είχε προκαλέσει την καχυποψία των συμμετεχόντων εξαιτίας της στάσης αλλά και των ερωτήσεων που έκανε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεργασία μαζί του. Το εν λόγω πρόσωπο, κατά τη διάρκεια διαδικτυακών μαθημάτων ή σεμιναρίων εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας, όταν μεταξύ αυτών που τα παρακολουθούσαν συμπεριλαμβανόταν και ένστολο προσωπικό, το καλούσε να έχει ανοιχτές τις κάμερες των υπολογιστών του δηλώνοντας την υπηρεσία και την ακριβή θέση όπου υπηρετεί.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πενταγώνου, αξιολογώντας τα παραπάνω δεδομένα και εν όψει του «πολύ σοβαρού κινδύνου» να υπάρξουν «ανεπιθύμητες διαρροές», αλλά και «αποκάλυψη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ένστολου προσωπικού, όπως και των θέσεων και των εγκαταστάσεων όπου υπηρετεί», κινήθηκαν άμεσα ενημερώνοντας τους ενδιαφερομένους και τις υπηρεσίες τους για τον κίνδυνο που υπάρχει.

ΑΜΠΕ

1 comment :

  1. Anonymous3/5/22 11:46

    https://www.ptisidiastima.com/turkish-army-receives-vural-ew-system/

    ReplyDelete