12/04/2022

Πέντε χιλιάδες άγνωστοι ιοί ανακαλύφθηκαν στους ωκεανούς της Γης

Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ohio State στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε-εντόπισε πέντε χιλιάδες ιούς RNA. Πρόκειται για ιούς που δεν χρησιμοποιούν το DNA (δύο πολυνουκλεοτιδικές αλυσίδες) ως γενετικό υλικό αλλά το RNA που το μόριο του είναι μονόκλωνο δηλαδή χρησιμοποιεί μια αλυσίδα. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι ιοί αυτοί έχουν πολύ μεγάλη ποικιλομορφία και θα πρέπει για ορισμένους από αυτούς να δημιουργηθούν νέες κατηγορίες ιών. Ανέλυσαν 35 χιλιάδες δείγματα νερού που συλλέχθηκαν από 121 περιοχές και στους πέντε ωκεανούς της Γης. Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός μεγάλου ερευνητικού προγράμματος, του Tara Oceans Consortium, που μελετά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους ωκεανούς.

«Ορισμένοι από τους πιο γνωστούς ιούς RNA είναι οι ιοί της γρίπης, ο έμπολα και ο κορωνοϊός. Όμως αυτοί οι ιοί είναι απλά ένα ελάχιστο μέρος όσων υπάρχουν στον πλανήτη. Θέλουμε να μελετήσουμε όλους αυτούς τους ιούς συστηματικά και σε ευρεία κλίμακα εξερευνώντας ένα περιβάλλον όπως αυτό των ωκεανών που δεν έχει εξερευνηθεί σε αυτό το επίπεδο επαρκώς μέχρι σήμερα» αναφέρει ο Μάθιου Σάλιβαν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δημοσιεύει την ανακάλυψη στην επιθεώρηση «Science».

ΑΜΠΕ


4 comments :

  1. Anonymous13/4/22 01:42

    ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ;

    ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

    https://ealoellas.blogspot.com/2022/04/blog-post.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΠΟΣΟΥΣ ΝΕΟΥΣ "ΚΟΡΩΝΟΙΟΥΣ" (ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ) ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ-ΕΞΕΛΙΞΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΠΩΣ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ;

      ΜΕ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΑΦΑΝΔΡΟ ΔΥΤΗ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΣΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ. ΟΣΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, Η ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΙΝΓΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

      Delete
    2. Anonymous13/4/22 13:32

      ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.
      ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ "ΛΑΘΗ" ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ "ΑΠΡΟΣΕΧΤΟΙ".

      "Live polio virus solution accidentally released into local water "
      http://outbreaknewstoday.com/belgium-live-polio-virus-solution-accidentally-released-into-local-water-59622/

      Delete
    3. Anonymous13/4/22 14:15

      ΚΟΥΡΗΤΗ

      ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ "Anonymous 16/3/22 17:52" ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΠΡΟΤΑΣΗ/ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.
      ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ "ΔΕΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ "ΕΠΙΣΤΗΜΗ"" KAI ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ Θ' ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ!

      https://isxys.blogspot.com/2022/01/blog-post.html?showComment=1647445960870#c3601990029045672593

      Delete