06/03/2022

Η κινεζική Huawei ανέλαβε το 5G στην Τουρκία (Türk Telekom signs MoU for 5G deal with Huawei)

Η Türk Telekom και ο κινεζικός κολοσσός Huawei υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας (Mou) για συνεργασία για την ανάπτυξη της τεχνολογίας πέμπτης γενιάς για ευρυζωνικά κυψελωτά δίκτυα (5G) στην Τουρκία, γράφει η Hürriyet.

Ο Τούρκος υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Ομέρ Φατίχ Σαγιάν (Ömer Fatih Sayan) παρευρέθηκε στην τελετή υπογραφής κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Mobile στη Βαρκελώνη. «Η Huawei συνεισφέρει σημαντικά στην υποδομή της Τουρκίας εδώ και 20 χρόνια. Θέλουμε αυτές οι συνεισφορές να συνεχιστούν με εγχώρια και εθνική παραγωγή. Η Huawei έχει τοποθετήσει ένα από τα 19 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της στον κόσμο στην Τουρκία και έχει απασχολήσει περισσότερους από 750 μηχανικούς εκεί. Η Ericsson έχει επίσης δημιουργήσει ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Τουρκία», είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Türk Telekon, Ουμίτ Ονάλ (Ümit Önal), δήλωσε ότι χρειάζονται λύσεις 5G ιδιαίτερα στους τομείς των μεταφορών, της υγείας, της εκπαίδευσης, της γεωργίας, της ψυχαγωγίας και της αστικοποίησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Huawei στην Τουρκία, Τζέισον Λι, σημείωσε ότι η Türk Telekom ήταν ο στρατηγικός τους εταίρος «από την αρχή του ταξιδιού τους στην Τουρκία».

Η είδηση είναι βόμβα και αποτελεί βαθιά πισώπλατη μαχαιριά του καθεστώτος Ερντογάν στις ΗΠΑ και στη Δύση. Το κινέζικο 5G στην Τουρκία είναι τόσο τεράστια προδοσία του Ερντογάν προς τους δυτικούς που ισοδυναμεί σαν να εγκατέστησε κινεζικά πυρηνικά στο έδαφός του και να σημαδεύει το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και όλες τις αμερικανικές βάσεις. Η Ουάσιγκτον φοβάται ότι η Huawei θα μπορεί να υποκλέπτει τις δυτικές επικοινωνίες ή απλώς να κλείσει το δίκτυο κατ’ εντολή του Πεκίνου. Τώρα που αναπτύσσεται στην Τουρκία «παραδόξως» έχουμε ησυχία.

«Αν αναπτυχθεί το δίκτυο της Huawei οι στρατιώτες μας θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν κίνδυνο ασφαλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον οποίο δεν θα αντιμετώπιζαν στον Ειρηνικό», έλεγε τον Ιούνιο του 2020 ο Ρεπουμπλικάνος Τομ Κότον σε βρετανική κοινοβουλευτική επιτροπή. Ο γερουσιαστής και στενός σύμμαχος του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αποσυρθούν στην περίπτωση που η βρετανική κυβέρνηση επιτρέψει να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του δικτύου 5G ο κινεζικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Huawei. «Η αμερικανική ηγεσία αντιλαμβάνεται ότι οι στρατιώτες μας θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν κίνδυνο ασφαλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον οποίο δεν θα αντιμετώπιζαν στον Ειρηνικό», έλεγε ο Ρεπουμπλικάνος Τομ Κότον μιλώντας σε βρετανική κοινοβουλευτική επιτροπή. Ο Αμερικανός γερουσιαστής υποστήριξε τον Ιούνιο του 2020 ότι, ο ανεφοδιασμός και η ανάπτυξη των αμερικανικών μαχητικών F-35 που σταθμεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να υπονομευτούν λόγω της χρήσης υλικών της κινεζικής εταιρείας.«Οι Βρετανοί βουλευτές θα έκαναν λάθος να θεωρήσουν αυτήν την πιθανή αναδιάταξη των αμερικανικών δυνάμεων ως μπλόφα ή απλή επικοινωνιακή προσπάθεια», προειδοποιούσε.

https://www.tribune.gr/technology/news/article/806469/eidisi-vomva-i-kineziki-huawei-anelave-to-5g-stin-toyrkia.html

No comments :

Post a Comment