24/03/2022

Ουκρανία: Έχει νομίζω σημασία να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε για ποιον ακριβώς λόγο συμβαίνει ό,τι συμβαίνει.

Είναι λυπηρό να βλέπω τα αθώα θύματα μεταξύ των αμάχων στην Ουκρανία και τις φοβερές καταστροφές των υποδομών και των περιουσιών, και είναι εξίσου λυπηρό να βλέπω τα πτώματα των Ρώσων στρατιωτών, τις κατεστραμμένες φάλαγγες του στρατού τους και τους αιχμάλωτους Ρώσους με τον τρόμο στο βλέμμα. Επειδή όλα αυτά ξεκινούν και τελειώνουν με την απόφαση που πήρε ένας άνθρωπος μέσα στο Κρεμλίνο, έχει νομίζω σημασία να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε για ποιον ακριβώς λόγο συμβαίνει ό,τι συμβαίνει.

Προσωπικά, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Πούτιν είναι ένας αληθινός πατριώτης που αγαπά σχεδόν παθολογικά τη Ρωσία. Δεν έχω δει άλλον ηγέτη να κλαίει ακούγοντας τον εθνικό ύμνο της πατρίδας του, ούτε να στέκεται προσοχή κάτω από καταρρακτώδη βροχή χωρίς ομπρέλα για να τιμήσει τους πεσόντες της. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ψυχολόγος για να αντιληφθεί πως ο Πούτιν ζει και αναπνέει με την επίγνωση του ιστορικού βάρους του ρόλου που έχει επωμιστεί. Ό,τι κάνει, το κάνει για τη Ρωσία και για κανέναν άλλον λόγο. Τα δημοσιεύματα που λένε ότι δήθεν διαθέτει αμύθητη προσωπική περιουσία είναι απλώς ηλιθιότητες. Αν ο στόχος του Πούτιν ήταν ο προσωπικός πλουτισμός θα ήταν ο καλύτερος φίλος των Δυτικών και δεν θα τους χαλούσε χατήρι ποτέ προκειμένου να περνά βασιλικά ο ίδιος και η οικογένειά του. Ούτε σε πολεμικές περιπέτειες θα έμπλεκε, ούτε θα έφερνε την παραμικρή αντίρρηση σε όσα θα του ζητούσαν οι Αμερικανοί - όπως ακριβώς δηλαδή πράττει ο δικός μας πρωθυπουργός.  Το 2000 που ο Πούτιν πήρε ουσιαστικά το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στην εξουσία από τον μέθυσο Γιέλτσιν, παρέλαβε μία Ρωσία ηττημένη, ταπεινωμένη και διαλυμένη. Ο Πούτιν μπορεί να ήταν προϊόν του σοβιετικού συστήματος αλλά δεν πρέσβευε μία ιδεολογία με παγκόσμια απήχηση, ούτε ισχυρίστηκε ποτέ ότι ο σκοπός του ήταν να σώσει τον κόσμο. Πίστευε όμως ακράδαντα -και αυτό φαίνεται ολοκάθαρα από τις πράξεις του- ότι ήταν ο ηγέτης που ζητούσε απεγνωσμένα η Ρωσία σε μια από τις χειρότερες στιγμές στην Ιστορία της. Η πεποίθηση αυτή, ότι δηλαδή μόνο ο ίδιος μπορούσε να σηκώσει και πάλι τη Ρωσία όρθια, τον κατακυρίευσε. Ταύτισε τον εαυτό του με τη Ρωσία και αυτό τον έκανε να διώκει τους πολιτικούς αντιπάλους του επειδή θεωρούσε ότι απεργαζόμενοι τη δική του πολιτική ήττα απεργάζονταν την ήττα της Ρωσίας και την επιστροφή της στην παρακμή. Στα 22 χρόνια που είναι στην εξουσία ο Πούτιν έδειξε σαν να ενεργεί με βάση την πεποίθηση ότι πρέπει να επιτύχει συγκεκριμένα αποτελέσματα εντός του στενού πλαισίου που ορίζει ο βιολογικός χρόνος του. Για τον λόγο αυτό η εξωτερική του πολιτική δεν χαρακτηριζόταν από το στοιχείο της υπομονής όπως π.χ. εκείνη των Κινέζων.

Αν ο Πούτιν ήθελε να σβήσει την ανεξάρτητη Ουκρανία από τον χάρτη θα το είχε κάνει εύκολα και ανέξοδα το 2014, όταν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ήταν απλώς ανύπαρκτες και του παρέδωσαν την Κριμαία χωρίς να ρίξουν ούτε τουφεκιά. Δεν το έκανε όμως. Πίστευε ότι θα μπορούσε να ελέγξει την Ουκρανία με έμμεσους τρόπους και να την κρατήσει μακριά από την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Όταν στα τέλη του 2021 διαπίστωσε πως κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο, βρέθηκε μπροστά σε ένα από τα χειρότερα διλήμματα που θα μπορούσε να τύχει σε ηγέτη Μεγάλης Δύναμης. Είτε επειδή περιήλθε σε αδιέξοδο είτε επειδή θεώρησε ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει ο ίδιος αυτή την πολύ επικίνδυνη πρόκληση για τη Ρωσία και να μην την αφήσει στους διαδόχους του, ο Πούτιν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον πόλεμο ως εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής - κάτι που ίσως ήταν συνήθης πρακτική τον 19ο και τον 20ό αιώνα αλλά είναι εξαιρετικά προβληματικό σήμερα που η αμεσότητα της σύγχρονης ενημέρωσης φέρνει ολοζώντανη τη φρίκη του πολέμου μέσα σε κάθε σπίτι, ακόμα και στην τελευταία γωνιά του πλανήτη.

Από όλα τα είδη πολέμου, ο προληπτικός πόλεμος είναι αυτός που παρουσιάζει τους μεγαλύτερους κινδύνους και τις μεγαλύτερες προκλήσεις για αυτόν που τον ξεκινάει. Επειδή είναι σχεδόν αδύνατον να δικαιολογηθεί επαρκώς στη διεθνή κοινή γνώμη, και επειδή εκ των πραγμάτων παραχωρεί στον αντίπαλο το ηθικό πλεονέκτημα (όπως έλεγε ο Ναπολέων, «στον πόλεμο οι ηθικοί παράγοντες έχουν τριπλάσια αξία από τους υλικούς») αφού τον φέρνει στη θέση του αμυνόμενου που υπερασπίζεται την πατρίδα του, ως βασική προϋπόθεση έχει το να μπορεί τουλάχιστον να τερματιστεί επιτυχώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με τις ελάχιστες δυνατές ανθρώπινες απώλειες. Ο Πούτιν όμως δεν είναι επαγγελματίας στρατιωτικός και δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να ξέρει αν ο προληπτικός πόλεμος που θα ξεκινούσε κατά της Ουκρανίας είχε σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας ή όχι. Έτσι, δεν μπορεί παρά να βασίστηκε στη γνώμη της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας, δηλαδή του Σοϊγκού και του Γκεράσιμωφ. Οι άνθρωποι αυτοί αναδείχθηκαν χάρη στον Πούτιν και απόλαυσαν επί πολλά χρόνια τις υψηλότερες τιμές, αλλά την πιο κρίσιμη στιγμή εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον ηγέτη τους. Αντί να τον προστατεύσουν από ένα μοιραίο λάθος, έδωσαν το «πράσινο φως» για έναν προληπτικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας ενώ η ισχύς και το επίπεδο πολεμικής ετοιμότητας του ρωσικού στρατού δεν ήταν αυτά που έπρεπε, και ο συσχετισμός δυνάμεων με τον αντίπαλο ήταν προφανώς μη ικανοποιητικός για τους Ρώσους. Υποτίμησαν τραγικά τη βοήθεια που μπορούσαν να δώσουν οι Δυτικοί στους Ουκρανούς τόσο με μορφή όπλων όσο και με μορφή εκπαίδευσης και πληροφοριών. Ένας προληπτικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας το 2022 δεν υπήρχε καμία περίπτωση να έρθει σε πέρας γρήγορα και ανώδυνα, γι' αυτό υπήρχαν πολλοί παρατηρητές σε όλο τον κόσμο που πίστευαν μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι ο Πούτιν μπλόφαρε και δεν θα έκανε τελικά το άλμα στο κενό.

Λόγω της κακής επιχειρησιακής σχεδίασης, των αδυναμιών του ρωσικού στρατού και της ενεργού ανάμιξης των Δυτικών στο πλευρό των αμυνόμενων, ο προληπτικός πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία μετατρέπεται σταδιακά σε ένα μακελειό. Η επιχείρηση που σκοπό είχε να διασφαλίσει το μέλλον της Ρωσίας έναντι κάθε πιθανής απειλής από τη Δύση, εξελίσσεται σε έναν εφιάλτη για όλους. Οι Αμερικανοί τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Με τη βοήθεια της μαριονέτας που έχουν τοποθετήσει ως πρόεδρο στο Κίεβο, οδηγούν αργά αλλά σταθερά τον Πούτιν εκεί που θέλουν, στο να τον μετατρέψουν δηλαδή στην προσωποποίηση του Κακού, στον οργουελικό εχθρό προς τον οποίο οι μάζες πρέπει να στρέψουν την οργή και το μίσος τους ξεχνώντας την υγειονομική δικτατορία των δήθεν δημοκρατών που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες καταδυνάστευε τη ζωή τους και κουρέλιαζε τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Αν μάλιστα αυτός ο «εχθρός» τυχαίνει να κάνει και τον σταυρό του, να πιστεύει στον θεσμό της οικογένειας και στις παραδοσιακές αξίες, και να αντιστρατεύεται την εφιαλτική Νέα Παγκόσμια Τάξη που ετοιμάζουν διάφοροι ψυχοπαθείς τύπου Σβαμπ και Σόρος, τόσο το καλύτερο. Τα έχουμε ξαναδεί, άλλωστε, όλα αυτά να συμβαίνουν στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν. Η κατασκευή ενός βολικού για όλους «εχθρού» και η δαιμονοποίησή του αποτελούν κλασική τακτική εκείνων των κύκλων που επιδιώκουν σταθερά τη χειραγώγηση των μαζών μέσα από την αδιάλειπτη προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου. Αν διδάσκει όμως κάτι η Ιστορία είναι ότι δεν υπάρχει ποτέ άσπρο και μαύρο αλλά μόνο πάμπολλες διαβαθμίσεις του γκρίζου.

Λυπάμαι και συμπονώ τα αθώα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία αλλά δεν μπορώ να κρίνω αυτά που συμβαίνουν με γνώμονα μόνο τον συναισθηματισμό. Η ψυχρή λογική λέει ότι από την Ουκρανία ο κόσμος και η Ιστορία δεν έχουν να περιμένουν τίποτα. Δεν υπήρξε ποτέ μέχρι τώρα σημαντικός δρων στα παγκόσμια πράγματα, ούτε έχει τη δυναμική και τις προϋποθέσεις να παίξει κάποιον σημαντικό ρόλο στο μέλλον. Οι Ουκρανοί υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον χάρτη εξαιτίας του αντιρωσισμού τους, και έχουν μετατραπεί στον «χρήσιμο ηλίθιο» των Αμερικανών χωρίς να έχουν καταλάβει και οι ίδιοι για ποιον λόγο έμπλεξαν σ' αυτή την κατάσταση. Η Φινλανδία που έχει τα μακρύτερα σύνορα με τη Ρωσία στην Ευρώπη και δεν είναι στο ΝΑΤΟ τι έπαθε και τι έχει να φοβάται από τον μεγάλο γείτονά της αν δεν πάει γυρεύοντας να τον προκαλέσει; Γιατί άραγε οι Ουκρανοί δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να μην μπλέξουν σε στρατιωτικές συμμαχίες που (όπως αποδείχθηκε) μόνο την ασφάλειά τους δεν εγγυώνται σε τελική ανάλυση; Μετά τον πόλεμο ο κόσμος θα πάψει να ασχολείται μαζί τους όπως δεν ασχολείται με τη Λευκορωσία. Η Ρωσία όμως είναι ένα εντελώς άλλο μέγεθος, μία χώρα που έχει διαμορφώσει τη νεώτερη ευρωπαϊκή Ιστορία και τον κόσμο μας όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Αν λείψει η Ουκρανία από τον πλανήτη κανείς δεν θα πάρει είδηση τίποτα - αν λείψει όμως η Ρωσία θα επέλθει γεωπολιτικός κατακλυσμός και θα αλλάξει η ζωή όλων μας προς το χειρότερο.

Έχω ξαναγράψει ότι ειδικά για εμάς τους Έλληνες, η Ρωσία είναι πολύτιμη διότι αποτελεί διαχρονικά τον χειρότερο εφιάλτη του χειρότερου εχθρού μας, των Τούρκων. Όταν ζυγίζουμε τα γεωπολιτικά μεγέθη είναι λάθος να μένουμε εγκλωβισμένοι στο παρόν και να κάνουμε απλώς προβολή της σημερινής κατάστασης στο μέλλον. Ο ρους της Ιστορίας σχεδόν πάντα παίρνει εντελώς απρόβλεπτη κατεύθυνση, κι αυτό οφείλεται εν πολλοίς στις προσωπικότητες που αναδύονται με εντελώς τυχαίο τρόπο, αλλά και στη συνισταμένη χιλιάδων μεταβολών, μικρών και μεγάλων. Μία γεωγραφική μεταβολή (π.χ. η Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης που φιλοδοξεί να κατασκευάσει ο Ερντογάν), μία τεχνολογική ανακάλυψη που θα δώσει μεγάλη αξία σε συγκεκριμένες πρώτες ύλες, η εμφάνιση μιας νέας ιδεολογίας, η δολοφονία ενός ηγέτη, ή ακόμη και μια «καραμπόλα» άλλων ιστορικών γεγονότων, μπορεί να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα και να μετατρέψει δύο σημερινούς φίλους και εταίρους σε αυριανούς εχθρούς. Η εκρηκτική ύλη μιας καταστροφικής ανάφλεξης στις ρωσοτουρκικές σχέσεις υπάρχει συσσωρευμένη εδώ και αιώνες, και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι δύο πλευρές. Για ποιον άλλον λόγο άλλωστε μπήκε η Τουρκία στο ΝΑΤΟ το 1952, και γιατί παραμένει ακόμα στη Συμμαχία 70 χρόνια μετά και ανέχεται τις σκληρές κυρώσεις των Αμερικανών, αν όχι από τον φόβο για τη Ρωσία;  Οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά πως ο δρόμος για την ανάδειξή τους σε μεγάλη περιφερειακή Δύναμη περνά μέσα από την απαλλαγή τους από τον φόβο της ρωσικής απειλής, και αυτό μπορούν να τους το εξασφαλίσουν μόνο τα πυρηνικά όπλα. Δεν εφησυχάζουν με την τσαλακωμένη εικόνα που παρουσιάζει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία. Ξέρουν ότι «ο εχθρός είναι ο καλύτερος δάσκαλος παρ' ότι τα μαθήματά του στοιχίζουν ακριβά», και ότι πολλές φορές η ήττα είναι ωφελιμότερη για έναν στρατό από τη νίκη διότι τον υποχρεώνει να θεραπεύσει τις αδυναμίες του. Ο σοβιετικός στρατός που ταπεινώθηκε στη Φινλανδία το 1939 εξελίχθηκε στον ισχυρότερο και εμπειρότερο στρατό του κόσμου μόλις έξι χρόνια αργότερα. Είναι εξίσου πιθανό ο ρωσικός στρατός που τώρα παραπαίει στην Ουκρανία και δείχνει να τα κάνει όλα λάθος, να μετατραπεί σε μερικά χρόνια σε μία πολεμική μηχανή τρομερής αποτελεσματικότητας. Για όσο διάστημα η Τουρκία δεν έχει πυρηνικά όπλα θα παραμένει στο ΝΑΤΟ εξαιτίας του φόβου της Ρωσίας. Μόλις τα αποκτήσει, θα αποχωρήσει αμέσως από το ΝΑΤΟ και θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία, αφού θα έχει εξασφαλιστεί πλέον έναντι της τρομερής ρωσικής απειλής. Σε όποιον μπορεί να δει τι συμβαίνει γύρω του, είναι ολοφάνερο πως αυτή είναι η στρατηγική στόχευση των Τούρκων, και ακριβώς αυτό επιβεβαιώνει το ότι η Ρωσία αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη τους.

Stirlitz 

49 comments :

  1. Anonymous24/3/22 17:49

    https://www.vimaorthodoxias.gr/wp-content/uploads/2018/12/303805.p.jpg


    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous24/3/22 20:24

      https://attikanea.info/πλήρωσαν-ελληνικό-εκκλησιαστικό-ιστ/

      Delete
    2. Anonymous26/3/22 16:47

      "Η Κόλαση είναι μια δημοκρατία. Ο Παράδεισος είναι ένα βασίλειο".
      - Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης

      Delete
    3. Anonymous27/3/22 01:23

      https://ermionh.blogspot.com/2022/03/blog-post_65.html

      Delete
  2. Anonymous25/3/22 05:59

    Απο που προκύπτει οτι η Ρωσία είναι εφιάλτης των Τούρκων ;
    Πραγματικα ξεκαρδιστικα στα γέλια όταν διάβασα την έκφραση αυτή. Η Ρωσία οχι μόνο δεν είναι εφιάλτης των Τούρκων αλλά επανειλλημένα έχει εγκαλιάσει τους παντουρανικούς οραματισμούς είτε στο απώτερο είτε στο κοντινό παρελθόν. Τι παίρνει ο αρθοργράφος και δεν μας το λέει ;

    Βλάχος

    ReplyDelete
  3. Ο Αρθρογράφος έχει γράψει ένα σεντόνι και τα έχει μπερδεμένα και αχταρμα. Του λείπει ο κοινός νους. Το απλό και πρακτικό μυαλό. Από την μία κατηγορεί τη Ρωσία και από την άλλη την επαινεί. Είναι δυνατόν να κάνεις πόλεμο χωρίς απώλειες; Ο πόλεμος των πόλεων είναι ο νέος πόλεμος. Στη Συρία κράτησε 8 χρόνια! Η Ουκρανία είναι μία τεράστια χώρα με έδαφος ποικιλόμορφο και κλίμα δύσκολο. Ο Αρθρογράφος είναι καθαρά θεωρητικός! Δεν έχει μελετήσει ούτε Θουκυδίδη ούτε Κλαουζεβιτς.Ολο διαπιστώσεις και θεωρίες είναι. Η Ρωσία ακολουθεί την Τακτική της Εξουθένωσης σέ δύο ταμπλώ. Στον Ρώσο ουκρανικό πόλεμο. Και στο Διεθνή Μέτωπο. Και στα δύο Μέτωπα τα αποτελέσματα θα φανούν ορατά μετα τον Απρίλιο. Η σκακιέρα θα γείρει υπέρ της Ρωσίας. Η Ουκρανία θα παραδοθεί διότι στερείται έμψυχου και υλικού και ηθικού. Η Δύση θα γονατίσει ένεκα της Ενέργειας, πρώτων υλών και του επιστιστικου προβλήματος. Υπομονή. Νικητής θα βγει η Ρωσία!

    ReplyDelete
  4. Anonymous26/3/22 12:02

    "Έχει νομίζω σημασία να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε για ποιον ακριβώς λόγο συμβαίνει ό,τι συμβαίνει. "

    ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ το '21.
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΤΕ;
    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΕΠΙΣΗΣΜΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΤΑΡΤΑΡΟΥΣ;
    https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-8-2014-010539_EL.html?fbclid=IwAR2CtGftgzdRKMbPQ6lvSPxKdaPY5y_2Z1AnGWBPv0286OasDjs5wHkDn6E

    "Το ‘παν και το ‘καναν! Ουκρανοί παρέλασαν στην Πάτρα"
    https://www.el.gr/ethnos/kerkoporta/to-pan-kai-to-kanan-oykranoi-parelas/

    ReplyDelete
  5. Anonymous26/3/22 13:00

    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΗ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ"

    https://www.youtube.com/watch?v=8uHvLEScibs

    ReplyDelete
  6. Anonymous26/3/22 13:17

    https://www.defence-point.gr/news/rosia-anagkaia-pleon-stratigiki-anadiplosi-me-stocho-apemploki-i-endechomenos

    ReplyDelete
  7. Anonymous26/3/22 18:17

    https://drugoros.ru/partiia/vq64p8n9

    ReplyDelete
  8. Anonymous27/3/22 12:51

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/sikosan-to-aeroskafos-tis-apokalypsis-oi-amerikanoi-ptisi-pano-apo-tin-vretania/#comment-5807798051

    ReplyDelete
  9. Anonymous27/3/22 14:45

    "Μαριούπολη: Στα χέρια των Ρώσων ο διοικητής του Τάγματος Αζόφ (βίντεο)"
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/marioupoli-sta-xeria-ton-roson-o-dioikitis-tou-tagmatos-azof-o-kosmos-ormise-na-ton-lintsarei-vinteo/


    QUIZ ΓΝΩΣΕΩΝ:

    ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ VIDEO ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΑΡΙΟΙ" ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΖΟΦΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ.
    ΑΜΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΤΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ

    ReplyDelete
  10. Anonymous27/3/22 14:48

    ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΚΕΙ.
    ΑΠΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
    https://twitter.com/CrockPotRadical/status/1507981514511953923

    ReplyDelete
  11. Anonymous27/3/22 18:16

    +18 Έγκλημα πολέμου. Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου! ΒΙΝΤΕΟ

    https://dimpenews.com/2022/03/27/18-%ce%ad%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%ad%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b5%cf%82/

    ReplyDelete
  12. Την Τετάρτη ή Πέμπτη 30-31 Μαρτίου 2022, πρόκειται νά μιλήσει στην Ελληνική Βουλη, ο κωμικός ηθοποιός και πρόεδρος της Ουκρανίας ZELENSKI. Τον Ιούλιο του 2021 ο Ζελένσκι έπαψε να αναγνωρίζει, την Ελληνική Μειονότητα στη χώρα του. Το ίδιο έκανε και για τη Ρωσική Μειονότητα, μη αναγνωρίζοντάς την πλέον ως γηγενή, κάτι που αντίθετα, έκανε
    για τους Τουρκογενείς Τατάρους!
    Επίσης δεν έχει καταδικασει τόσο αυτός, όσο και η χώρα του την παράνομη Τούρκικη Εισβολή στην Κύπρο!

    ReplyDelete
  13. Anonymous28/3/22 11:37

    https://www.youtube.com/watch?v=gOmYi96cU1M

    ReplyDelete
  14. Anonymous28/3/22 11:40

    https://videos.dailymail.co.uk/video/mol/2022/03/27/129902406281117230/480x270_MP4_129902406281117230.mp4

    ReplyDelete
  15. Anonymous28/3/22 11:42

    Η Ουκρανία είναι προετοιμασμένη να συζητήσει το καθεστώς ουδετερότητας, δήλωσε ο Ζελένσκι
    https://defencereview.gr/i-oykrania-einai-proetoimasmeni-na-sy/

    ReplyDelete
  16. Το απόλυτο κρας τεστ της σχέσης μας με τη Δύση θα είναι προφανώς η στάση της στην απευκταία περίπτωση μιας σύγκρουσης με την Τουρκία. Αν νιώσουμε ότι η Δύση μας προδίδει, όλα τα στοιχήματα δεν ισχύουν και τα ρήγματα της δυσπιστίας και του αντιδυτικισμού θα εκδηλωθούν με τρόπο εκρηκτικό. Ας το ξέρουν αυτό σύμμαχοι και εταίροι.

    https://www.kathimerini.gr/opinion/561779617/dysi-i-anatoli/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous30/3/22 10:51

      Οι Αμερικανοί πυροβολούν συνεχώς τα πόδια τους: Η κάλυψη που προσφέρουν στην Τουρκία θα αυξήσει τον αντιαμερικανισμό σε Ελλάδα και Κύπρο
      https://hellasjournal.com/2022/03/i-amerikani-pirovoloun-sinechos-ta-podia-tous-i-kalipsi-pou-prosferoun-stin-tourkia-tha-afxisi-ton-antiamerikanismo-se-ellada-ke-kipro/

      Delete
  17. Anonymous28/3/22 11:47

    https://www.capital.gr/forum/thread/7425004?page=1&messageId=7425008

    ReplyDelete
  18. Anonymous28/3/22 13:58

    https://redskywarning.blogspot.com/2022/03/great-reset.html?m=1&fbclid=IwAR1cBFlWZV6EYv5frWCn315Y5K4PQX41JXsP9q6WXyPEKkNF7uaBtk-DOXo

    ReplyDelete
  19. Anonymous28/3/22 16:21

    Aποκαλυπτική μαρτυρία Αφρικανού μετανάστη: «Μας είπαν να πολεμήσουμε για την Ουκρανία» – ΒΙΝΤΕΟ

    https://www.el.gr/diethni/metanastes/apokalyptiki-martyria-afrikanoy-meta/

    ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝΕ.
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ.

    ...ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΜΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΙΕΡΑ!

    ReplyDelete
  20. Anonymous28/3/22 17:51

    https://ellhnes.net/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%8c%cf%87%ce%b9/

    ReplyDelete
  21. Anonymous29/3/22 04:47

    +18 Λιθοβολισμός ολόγυμνης κοπέλας από διεστραμμένους Ουκρανούς ναζιστές! Όπως η ISIS. Βασανιστήρια και κακοποίηση!

    https://dimpenews.com/2022/03/28/%ce%bb%ce%b9%ce%b8%ce%bf%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b4/

    +18 Μαριούπολη.Ουκρανοναζί δολοφόνησαν, κακοποίησαν κοπέλα και της χάραξαν τεράστια σβάστικα στο στομάχι! Σε σχολείο, βάση του Αζόφ και της Εθνοφρουράς.

    https://dimpenews.com/2022/03/27/18-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b2%ce%ac%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b6%cf%8c%cf%86-%ce%ba/

    ReplyDelete
  22. Anonymous30/3/22 01:50

    "Ρουμανία: Συναγερμός για τα πυρηνικά – Η κυβέρνηση μοιράζει ΔΩΡΕΑΝ χάπια ιωδίου – Στην Ελλάδα μοιράζει ΠΡΟΣΤΙΜΑ κι ΕΜΒΟΛΙΑ"

    https://www.el.gr/diethni/roymania-synagermos-gia-ta-pyrinika-i/

    ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΦΑΣΙΑ.
    Σ' ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ!

    ReplyDelete
  23. Anonymous30/3/22 09:55

    "That is how the name of the two leaders although the same, it is pronounced differently:
    🇺🇦 - Volodymyr
    🇷🇺 - Vladimir"

    https://www.youtube.com/watch?v=CQLM62r5nLI

    https://www.youtube.com/watch?v=zJvz3Ai9Ppw

    ReplyDelete
  24. Anonymous30/3/22 10:33

    https://www.capital.gr/forum/thread/7427200?messageId=7427200

    ReplyDelete
  25. Anonymous30/3/22 10:47

    https://www.youtube.com/watch?v=8F6rjuSYtPk

    ReplyDelete
  26. Anonymous30/3/22 10:58

    https://player.vimeo.com/video/693839101?h=587527663d

    ReplyDelete
  27. Anonymous30/3/22 11:27

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/amerikanos-analytis-200-000-rosoi-kerdisan-600-000-oukranous-kai-synexizoun/#comment-5810980867

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous30/3/22 14:43

      https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/lara-logkan-mas-eipan-psemata-se-epiki-klimaka-gia-tin-oukrania-to-kievo-kseplenei-to-mayro-xrima-ton-ipa/#comment-5795858494

      Delete
  28. Anonymous31/3/22 11:07

    https://doureios.com/i-adynamia-tou-rosikou-stratou-stin-vasiki-dynami-eligmou/

    ReplyDelete
  29. Anonymous1/4/22 13:06

    https://attikanea.info/bόμβα-πρ-αναλυτή-cia-η-ουκρανία-τελείωσε

    ReplyDelete
  30. Anonymous1/4/22 13:07

    https://attikanea.info/%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B6/

    ReplyDelete
  31. Anonymous2/4/22 01:01

    https://attikanea.info/h-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9/

    ReplyDelete
  32. https://belisarius21.wordpress.com/2022/04/03/%ce%bf-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-2022/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous5/4/22 11:25

      https://www.capital.gr/forum/thread/7432824?page=1&messageId=7432827

      Delete
  33. Anonymous7/4/22 04:32

    https://attikanea.info/%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD/

    ΣΤΕΚΕΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ;

    ReplyDelete
    Replies
    1. - να μελετήσουμε τις κινήσεις του και τις μεθόδους που ακολούθησε για να φτάσει και να μπει στην Ουκρανία. Σε μια χώρα δηλαδή, που, ελλείψει άλλων, αποτελεί την Ανατολική Πύλη εισόδου του προς την Ευρώπη κι εξ αυτής της αιτίας εξεχούσης στρατηγικής σημασίας τόσο για την Κίνα, όσο και για τους υπόλοιπους παίκτες.
      - Η Ευρώπη για την Κίνα είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος, που όταν τον κατακτήσει θα της ανοίξει η πόρτα του Ατλαντικού ώστε να συνεχίσει τον δρόμο της προς Νότιο Αμερική, Ειρηνικό και πίσω πάλι στην Κίνα, έχοντας περιδέσει με τον τρόπο αυτό κι εξαρτήσει μέσω του , σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη.
      - οι Κινέζικες κινήσεις με την είσοδο τους στην Ουκρανία,υποδήλωναν...πως η Ουκρανία ήταν και εξακολουθεί να παραμένει για την Κίνα απλώς το αναγκαίο κι απαραίτητο μέσο για την πλήρη κι ολοκληρωτική κατάκτηση, με ήπια μέσα, της Ευρώπης.
      - Γιατί πχ πώς θα φτάσεις. οδεύοντας από τα ανατολικά στο Ολλανδικό λιμάνι του Ρότερνταμ εάν δεν περάσεις πρώτα από την Ουκρανία κι έπειτα από την Πολωνία?

      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΞΙΑ. Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ , Η ΜΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΕ ΚΑΤΙ.
      ΗΔΗ Η ΚΙΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ,ή/και ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ Ν.ΑΜΕΡΙΚΗ. Η ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ , ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ "ΤΣΑΙΝΑΤΑΟΥΝ" ΣΤΙΣ ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ.
      ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ -ΤΣΕΧΙΑ -ΓΕΡΜΑΝΙΑ ή ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΑΓΑΡΙΑ -ΣΕΡΒΙΑ . ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
      ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΤΟ ΡΗΘΕΝ "One Belt One Road", ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΛΕΚΤΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ ΑΝΕΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ. ΗΔΗ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΤΟ " Many Belts, Many Roads" . ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΩ-ΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ "ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ" ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑΤΥΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΠΡΟΠΟΛΛΟΥ.

      - Mιας Ευρώπης, πολύφερνης νύφης

      ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΣ. ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΥΡΩΠΗ.

      - κάποιες από αυτές ήδη από μακρού χρόνου καλόβλεπαν το επίμονο φλερτ της Κίνας, προσδοκώντας ότι αυτό θα τις απελευθέρωνε από το πιεστικό σφιχταγκάλιασμα που τους είχαν αναγκαστικά επιβάλλει κάποτε οι συμφωνίες της Γιάλτας.

      ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΛΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΕΒΛΕΠΑΝ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ή ΜΗ ΜΠΛΟΚ. ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΤΟ ΕΘΕΣΑΝ. ΠΟΙΟ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ; ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ; Η ΓΑΛΛΙΑ ΜΟΝΟΝ ΕΘΕΤΕ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΟΥ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ.

      Delete
    2. - Η μεν Ρωσία, αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα με τις πρώην χώρες της ΚΑΚ ( όπως πχ Καζακστάν , Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία κλπ) στις οποίες, κατά την προέλαση της Κίνας, κινδύνευε να απωλέσει εντελώς κάθε επιρροή της πάνω τους.

      ΑΛΗΘΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΡΩΣΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ. https://isxys.blogspot.com/2018/08/25.html

      - Πέραν τούτων η αμυντική βιομηχανία της Κίνας, όλα τα προηγούμενα χρόνια υπέκλεπτε την Ρωσική τεχνογνωσία , με αποτέλεσμα η αλματώδης ανάπτυξη της στον συγκεκριμένο τομέα να την έχει φέρει πλέον σε ανταγωνιστική θέση ως προς την Ρωσία, αφού σύμφωνα με έρευνα του SIPRI , δηλαδή του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, η Κίνα μείωσε την εξάρτησή της από ξένα οπλικά συστήματα και επέκτεινε την αυτοτέλεια της παραγωγής της αμυντικής της βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια, όντας πλέον από το 2017 κι εφεξής ο 2ος μεγαλύτερος παγκόσμιος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο μετά από τις ΗΠΑ [12] .

      ΑΛΗΘΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΥΡΑΥΛΩΝ-ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ. ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΣΩΡΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΝΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ, ΕΣΤΗΣΑΝ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑΙΣΑΝ ΤΟΝ "ΔΡΑΚΟ" ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΙΣΧΥ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΩΡΑ. ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΓΡΑΨΑΝ.

      ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ. ΓΕΝΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΣΙΝΙΚΗΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ.

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΥΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΣΙΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ "AUKUS". ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΔΛΔ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ (ΣΟΙΓΚΟΥ ΚΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ) ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΚ ΝΕΟΥ "ΠΟΛΕΜΟ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΩΡΟ ΝΑ ΛΕΧΘΕΙ ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΛΗΘΕΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΙΝΕΣ "ΕΛΕΓΧΟΥΝ" (ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ.

      ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΞΑΝΑ)ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ: https://isxys.blogspot.com/2017/08/blog-post_45.html

      Υ.Γ: ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.

      Delete
    3. Anonymous17/4/22 03:33

      https://attikanea.info/ουκρανία-η-μεγάλη-παραχώρηση-μια-άλ/

      Κουρητη, ποια ειναι η γνωμη σου για την αναλυση του Στρατηγου;

      Delete
    4. Σγός = ΣΜΗΝΑΓΟΣ, ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ.

      ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ , Η "ΔΥΣΗ" ΓΕΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΗ-ΔΙΑΛΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ. ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ.
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ , ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ. ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΗΠΑ , ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΞΥΛΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΑ.
      ΑΠΟΤΟΚΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ (ΥΠΟ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ) ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε , ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΠΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ.
      ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΤΗΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΘΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΣ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΟΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
      ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ , ΔΕΝ ΘΑ; ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΑΝ ΑΤΟΜΑ ΣΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ή ΣΙΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΛΗΨΗΞΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ. ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΙΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ. ΣΤΗΝ Ε.Ε ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΜΕ ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΩΝ.
      ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΜΕ ΑΝΕΛΚΥΣΕΙΣ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΡΩΣΣΟΕΒΡΑΙΩΝ - ΧΑΖΑΡΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
      ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΟ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ , ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ-Ε,,Ε ΡΩΣΣΙΑ) ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΔΩ.
      ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ, ΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ.

      ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΗΔΗ ΟΙ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ (ΠΛΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑΣ) ΕΧΟΥΝ ΑΠΩΛΕΣΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΡΩΣΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΕΙ (ΡΩΣΣΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΖΙ) ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΥΡΩΠΗ , ΟΥΤΕ Η ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΠΛΕΟΝ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΛΟΝ.

      ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΝ ΤΙΝΑ "ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ" . ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ "ΠΟΥΤΙΝ" ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΧΩΡΑ. ΑΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΝΟΜΙΖΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟΣΟ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΥΜΒΕΙ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΑΛΛΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ. ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ , ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΞ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΙΟ ΕΥΠΕΠΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΙ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΟΠΩΣ ΚΑΘΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΩΣ ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ , ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ.

      Delete
    5. Anonymous17/4/22 21:18

      Σαφεστατος οπως παντα, σε ευχαριστω.

      Delete
    6. Anonymous25/4/22 17:26

      https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/i-finlandia-mpainei-sto-nato-eno-i-rosia-aimorragei-geostratigikos-straggalismos-tis-mosxas-en-opsei/

      ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΟΥ;

      Delete
    7. ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΑΝ ΔΛΔ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΜΠΕΙ ή ΔΕΝ ΜΠΕΙ (ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ) ΣΤΟ ΝΑΤΟ.
      ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ (ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ, ΛΕΤΟΝΙΑΣ, ΕΣΘΟΝΙΑΣ).
      ΕΛΠΙΖΩ, ΟΣΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ.
      ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΒΕΤΟ.
      ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ "ΤΣΙΓΚΛΟΥΝ" (ΕΝΟΧΛΟΥΝ -ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ) ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ.

      Delete
    8. Anonymous26/4/22 14:09

      Η Φινλανδία και η Σουηδία θα ανακοινώσουν μαζί τον Μάιο την πρόθεσή τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, γράφουν σήμερα η φινλανδική εφημερίδα Iltalehti και η σουηδική Expressen, επικαλούμενες καλά πληροφορημένες πηγές. Μολονότι έχουν εντείνει τη συνεργασία τους με το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο αφότου η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας, οι δύο σκανδιναβικές χώρες επέλεξαν να μην ενταχθούν σε αυτό. Ωστόσο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έκαναν και οι δύο στροφή 180 μοιρών. Σύμφωνα με την Iltalehti, οι ηγέτες των δύο χωρών σχεδιάζουν να συναντηθούν την εβδομάδα που ξεκινά στις 16 Μαΐου και αμέσως μετά θα ανακοινώσουν δημοσίως ότι σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

      ΑΠΕ-ΜΠΕ

      Delete
  34. Anonymous11/4/22 22:36

    https://uploads.disquscdn.com/images/7c010c93f07cd7f8c1d3d09329d4da5eb82f476f3043eeff0b3f6006b912d544.png?w=800&h=436

    ReplyDelete
  35. Anonymous18/4/22 18:33

    https://twitter.com/kostasdask/status/1514549467940335621?cxt=HHwWisC59e6t4YQqAAAA

    ReplyDelete