11/01/2022

Τουρκία: Παραδίδεται στο πολεμικό ναυτικό το πλοίο (κορβέτα) πληροφοριών Ουφούκ/ Ufuk (A-591

Η κορβέτα Ουφούκ/ Ufuk (A-591), είναι το πρώτο πλοίο πληροφοριών που κατασκευάστηκε στην Τουρκία με εθνικά μέσα και δυνατότητες. θα παραδοθεί σε υπηρεσία στις 14 Ιανουαρίου με τελετή, στην οποία αναμένεται να παραστεί ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η τελετή παράδοσης θα πραγματοποιηθεί στο ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης όπου ναυπηγήθηκε.

«Με μήκος 99,5 μέτρα, μέγιστο πλάτος 14,4 μέτρα, εκτόπισμα 2.400 τόνους και βύθισμα 3,6 μέτρα, ένα ελικόπτερο 10 τόνων θα μπορεί να προσγειωθεί στην κορβέτα Ουφούκ, η οποία θα ενταχθεί στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού. Η κορβέτα Ουφούκ θα είναι σε θέση να ανιχνεύει άμεσα απειλές για την εθνική ασφάλεια πλέοντας αδιάκοπα για 45 ημέρες».

Το σκάφος θα αναλάβει αποστολές Signal and Electronic Intelligence (SIGINT/ELINT). Διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα της Aselsan, για τα οποία δεν υπάρχουν και πολλές πληροφορίες. Το Ufuk βασίζεται στο σχέδιο των κορβετών Ada. Δεν διαθέτει οπλισμό, αν και μπορεί να εξοπλιστεί με πολυβόλα.

Yeni Şafak
The Hellenic Information Team

1 comment :

  1. Το Μεταπολιτευτικο Δημοκρατικό Καθεστώς τι φτιάχνει; Μόνον αγόραζει με δανεικά; Μετά από 20 και πλέον χρόνια; Από την εποχή του Τσοχατζόπουλου;

    ReplyDelete