11/01/2022

Ρωσικό δημοσίευμα: "Τα τουρκικά κράτη πρέπει να να δημιουργήσουν κοινές ένοπλες δυνάμεις για να μην επαναληφθούν τα γεγονότα του Καζακστάν."

Το δήλωσε ο πρώην ταξίαρχος και πρώην ακόλουθος της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν Γιουντζέλ Καραούζ, σύμφωνα με την πύλη Голос Турции / «Φωνή της Τουρκίας».

Ο απόστρατος στρατηγός απευθυνόμενος προς τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, που περιλαμβάνει το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, την Τουρκία και το Ουζμπεκιστάν, καθώς και την Ουγγαρία και το Τουρκμενιστάν ως χώρες παρατηρητές. είπε: «Στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του οργανισμού θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης και να γίνουν πραγματικά βήματα. Αν αργήσουμε, μπορεί να προκαλέσουμε ανεπανόρθωτη ζημιά. Αυτό που συμβαίνει τώρα στο Καζακστάν μπορεί να συμβεί και σε άλλες αδελφικές δημοκρατίες».

Πρόσφατα, μια φωτογραφία εμφανίστηκε στο διαδίκτυο που δείχνει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη του Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί με έναν χάρτη του «τουρκικού κόσμου». Περιλάμβανε περίπου 20 ρωσικές περιοχές. Σύμφωνα με τον αρχηγό του PND, ο «τουρκικός κόσμος» περιλαμβάνει τις νότιες περιοχές της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας , της περιοχής του Ροστόφ , τμήμα του Βόρειου Καυκάσου και της Ανατολικής Σιβηρίας.

lenta.ru
The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment